Zonbescherming | welke plekjes vergeet jij?

door Daphne - verdraaid mooi
zonbescherming welke plekjes vergeet jij in te smeren verbranden zonnebrand

Ben je zo trouw met het insmeren van je huid voor het beschermen tegen UV-stralen, kom je er op een pijnlijke manier achter dat je tóch weer wat vergeten bent. Die typische plekjes die we vaak over het hoofd zien. En om maar even bij dat gezegde te blijven: juist op je hoofd zitten de plekjes die het vaakst vergeten worden. Ben je benieuwd welke dat zijn? Scroll dan snel verder, zodat jij je daar komende zomer extra op kunt focussen.

1. De nek

De nek is met stip op 1 mijn vaakst vergeten plekje. Thuis draag ik mijn haar vaak los en smeer me dan ook met los haar in. Alleen zodra ik de deur uit stap en ga fietsen, gaan die haren omhoog in een staart. De combinatie van zonnestralen en wind zorgen ervoor dat je helemaal niets merkt tot je ’s avonds gaat douchen. Au…

2. De oogleden

Niemand wil prikkende ogen door zonbescherming (we hebben het allemaal wel eens gehad…) en daarom blijven we vaak ver weg van de huidcontouren. Toch wil je juist die hele tere, dunne huid ook beschermen. Let er bij het kiezen van de juiste zonbescherming voor het gezicht op dat je een variant kiest die je ook kunt gebruiken op de oogcontouren. Niet elke gezichtsverzorging is daar namelijk geschikt voor. 

zonbescherming welke plekjes insmeren verbranden oogleden lancaster body mist spf over make-up

De Lancaster Sun Sport Cooling Body Mist kun je gewoon op je gezicht, en dus oogcontouren, sprayen. Dit is sowieso een persoonlijke favoriet van mij, omdat je het gedurende de dag over je make-up kan sprayen. Lekker makkelijk als je onverwachts op een terrasje belandt. Verder is het aan te raden om een zonnebril te dragen met goede UV-bescherming. Niet alleen om de huid zelf, maar ook om de ogen te beschermen.

3. De randen van je kleding

Als je op het strand loopt, pik je ze er zo uit: zongebruinde lichamen met een rood randje rondom de badkleding. Niemand wil vlekken van zonbescherming op kleding krijgen, maar met een beetje beleid kun je ook die plekjes insmeren. Of smeer je alvast thuis in voor je kleding aantrekt, zodat je zeker weet dat je alles gehad hebt.

4. Je handen

Was je ook altijd braaf je handen na het insmeren, om zo nergens vlekken achter te laten? Logisch, maar juist de bovenzijde van je handen verbranden vaak. Breng daarom na het wassen van je handen wat aan op de rug van je hand en wrijf ze tegen elkaar aan.

5. Je lippen

Je lippen hebben een speciale verzorging nodig, omdat het bijna geen melanine bevat en een veel dunnere beschermlaag heeft. Je kan reguliere zonbescherming aanbrengen op je lippen, maar als je niet houdt van dat typische ‘smaakje’ dan bestaan er ook tal van zonbeschermers speciaal voor je lippen in stickvorm. Zoals de sun protect lippenbalsem van Labello.

zonbescherming welke plekjes insmeren verbranden lipbalm met spf lippenbalsem

6. Je oren

Nog zo’n typisch plekje dat snel vergeten wordt en waar juist continu de zon op staat te branden. Neem niet alleen je oorschelp mee, maar ook de huid achter je oren. Zeker als je je haar vast draagt en daar dus ook makkelijk zon op kan komen.

Verder zijn er natuurlijk nog veel plekjes die makkelijk vergeten worden, zoals de zone bij de haargrens, de scheiding van je haar, je wreef en voetzolen. Gebruik ook producten die jij echt fijn vindt. Vind je insmeren een gedoe? Overweeg dan een spray die je vaak nauwelijks tot niet uit hoeft te smeren. Vind je juist een intens gehydrateerde huid fijn? Dan kom je sneller uit bij een crème of lotion. Welk plekje vergeet jij snel?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Matanja 3 mei 2023 - 10:52

Ik vergeet mijn handen vaak in te smeren, maar ik heb pigmentvlekjes op mijn handen gekregen en nou probeer ik er vaker op te letten om mijn handen in te smeren voordat ik naar buiten ga…

Reply

Plaats een reactie