Zomerse looks met Collistar

door Daphne - verdraaid mooi
collistar golden hour look

Vragen als ‘welke lipstick heb je op, welke highlighter geeft die mooie glow en welke mascara geeft je wimpers dat extreme volume?’ zijn aan de orde van de dag voor me. Natuurlijk vind ik die vragen onwijs leuk en beantwoord ik ze ook graag, maar Collistar komt met wat leuks waarmee jij zelf gemakkelijk twee zomerse looks kunt namaken! Ik neem je stap voor stap mee en zal je tussendoor ook vertellen wat ik van de producten vind. Scroll snel verder en bekijk de zomerse looks met Collistar: de ‘Golden Hour’ look en de ‘All eyes on the lips’ look.

Collistar Golden Hour look

Als je dol bent op het maken van selfies, dan weet je dat het golden hour, het uur net voor de zon onder gaat, hét perfecte moment is. Het harde, blauwe licht maakt dan plaats voor het warme, rode licht dat je er perfect uit laat zien en je huid een prachtige goudbruine gloed geeft. Zeker dan geldt het gezegde ‘less is more’, want de zon doet het werk voor je! Veel make-up heb je voor deze look dus niet nodig. Ik maakte mijn uiteindelijke look trouwens helaas niet tijdens het golden hour. Wat een treurig weer deze zomer!

  1. Prep your skin

collistar concealer stick review

Bij deze stap gebruik je de Concealer Stick en de Impeccable Compact Powder. De stick is verkrijgbaar in drie kleuren, waarvan ik je kleur 1 laat zien en de powder is verkrijgbaar in zes kleuren, waarvan ik je de kleur 20G Natural laat zien. Let er niet op hoe de stick eruit ziet op de foto. Dit product heeft duidelijk een zware trip gehad bij de pakketbezorger. 😉 Hieronder zie je de swatch van de stick en bij de volgende look laat ik je wat swatches zien van de poeder.

collistar concealer stick swatch

Eerst gebruik je de concealer stick om imperfecties te minimaliseren. Breng die dus alleen aan op de zones die jij wilt bedekken, zoals een puisje, bij een roodheid of donkere kringen. Daarna breng je de poeder aan op de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Voor een ultra licht effect breng je de poeder aan met een fluffy poederkwast en voor wat meer dekking gebruik je de bijgeleverde poederdons. 

De concealer stick op zich was voor mij niet voldoende qua dekking onder mijn ogen, maar als combinatie met de poeder, die ik aanbracht met de poederdons, werkte het wel. De poeder heeft een fijne textuur en een mooie finish.

  1. Impeccable maxi blush 

collistar impeccable maxi blush review

Bij een zomerse look mag een frisse blos niet ontbreken. Dus bij deze stap heb je de Impeccable Maxi Blush nodig, waarvan ik je tint 07 Ortensia laat zien. In totaal is de blush in acht tinten verkrijgbaar. 

collistar impeccable maxi blush swatch 07 ortensia

Breng de blush aan met de bijgeleverde applicator (die in het doosje verstopt zit onder de poeder) op het middelste gedeelte van de jukbeenderen. Persoonlijk vind ik het ook mooi om de blush aan te brengen op de appeltjes van de wangen. Het bijgeleverde borsteltje is trouwens verrassend goed van kwaliteit en heeft geen harde punten. Als je van een meer subtiele blos houdt, dan zou ik zelf een fluffy brush gebruiken.

collistar impeccable maxi blush review

  1. Impeccable eyeshadow 

collistar impeccable compact oogschaduw review

Bij deze stap heb je twee van de zestien tinten nodig van de Impeccable Compact Eyeshadow, namelijk 200 Ivory Satin en 110 Cinnamon Matte. Eerst breng je lichte ivory tint aan op het gehele ooglid. Dan creëer je wat diepte in de look en breng je de lichtbruine tint aan in de arcadeboog. 

collistar impeccable compact oogschaduw swatch

Ik bracht de tint ook aan bij de wimperlijn tegen de bovenste en onderste wimpers, zodat ik net wat meer diepte creëerde. 

  1. Wenkbrauwen en wimpers

collistar professional eyebrow pencil review

Bij deze stap gebruik je de Professional Eyebrow Pencil en de Mascara Volume Unico. De pencil is verkrijgbaar in drie tinten, waarvan ik je tint 4 Moka laat zien. Definieer de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen en breng dan de mascara aan. Als je hem zigzaggend aanbrengt, dan creëer je een intense blik. Ik heb de mascara al eens getest en in de review kun je goed de voor- en na-foto’s zien. Vergeef me die vreselijk donkere wenkbrauwen die me toen mooi leken…😅

Het wenkbrauwproduct is écht heel goed en top gepigmenteerd. Normaliter zit er een spoolie bij een potloodje, maar in dit geval is dat een kwastje. Dat begreep ik in eerste instantie niet totdat ik het ging proberen. De textuur van het potlood is creamy, waardoor je het product gemakkelijk met het kwastje kunt definiëren en zo een strakke wenkbrauw kunt creëren. 

  1. Finishing touch

collistar lip gloss volume review

Bij de laatste stap gebruik je de Lip Gloss Volume. Die is verkrijgbaar in twaalf tinten en ik laat je tint 160 Dusty Rose zien. Hiermee creëer je een subtiele kleur, prachtige glans en een natuurlijk plumping effect. 

collistar lip gloss volume swatch 160 dusty rose

De gloss voelt echt prettig aan op de lippen. Door de intense glans krijg je inderdaad dat plumping effect.

Hieronder zie je de uiteindelijke look! De look is fris en subtiel en echt in een handomdraai gemaakt. Perfect voor een heerlijke zomeravond. (Zullen we dat nog meemaken een van de komende weken?)

collistar golden hour look

Collistar all eyes on the lips look

collistar all eyes on the lips look

Wil je je lippen laten knallen? Laat dan de rest van de look rustig, zodat de aandacht ook echt naar je lippen gaat. Met de juiste producten en de juiste balans creëer je zo een glamoureuze look. Ik neem je weer stap voor stap mee.

  1. Works like magic

collistar lifting effect concealer review

Bij deze stap gebruik je de Magic Drops en de Lifting Effect Concealer. De concealer is verkrijgbaar in drie tinten, waarvan ik je tint 2 laat zien. Helaas is deze kleur voor mijn donkere kringen wat te donker, dus ik gebruik mijn reguliere concealer zodat het resultaat van de look alsnog heel mooi is. Wel kan ik deze kleur perfect gebruiken om diepte te creëren en dus te contouren, maar dat is leuk voor een andere look. 😉 Dat de concealer niet bij mij past, kan ik trouwens niet echt op Collistar steken. Ik ben sowieso een enorme zeur als het aankomt op concealers en er zijn er maar weinig bestand tegen mijn donkere kringen.

collistar lifting effect concealer swatch 2

Breng eerst een aantal druppels van de Magic Drops aan op een droog en gereinigd gezicht, hals en décolleté. Als je de druppels droog aanbrengt, is het effect veel snelleer zichtbaar. Je kunt de kleur ook subtiel opbouwen door de drops te mengen met je gezichtscrème, waar ik je in de Magic Drops review meer over vertel. Breng dan de concealer aan op de gewenste zones en blendt het met je vingertoppen.

  1. Impeccable compact powder

collistar impeccable compact gezichtspoeder review

Bij deze stap gebruik je de Impeccable Compact Powder weer. Die is verkrijgbaar in zes kleuren, waarvan ik je de kleuren 20G Natural en 30G Honey laat zien. Op onderstaande afbeelding vind je beide swatches en kleur 20G Natural past het beste bij mijn huid. Breng het eerst aan op de T-zone en daarna op de rest van het gezicht. Je kunt de poederdons weer gebruiken, maar natuurlijk ook een fluffy penseel voor minder dekking.

collistar impeccable compact gezichtspoeder swatch

  1. Impeccable maxi blush

collistar impeccable maxi blush review

Bij deze stap gebruik je de Impeccable Maxi Blush, waarvan ik tint 04 Confetto gebruik. Hiermee ga je de gezichtscontouren benadrukken en een gezonde teint creëren door de blush met cirkelvormige bewegingen aan te brengen op de wangen. 

collistar impeccable maxi blush swatch 04 confetto

  1. Wenkbrauwen en wimpers 

Deze stap is precies hetzelfde als stap 4 bij de Golden Hour look, dus scroll even terug om te zien wat je precies moet doen. Hieronder vind je de swatch van het wenkbrauwpotlood nog even: een enkele en een opgebouwde swatch.collistar professional eyebrow pencil swatch 04 moka

  1. All eyes on the lips

collistar unico lipstick review

Bij deze look laten we de lippen knallen en dat doe je met de Unico Lipstick. Die is verkrijgbaar in 21 tinten, waarvan ik je tint 13 Carmine laat zien. Breng het aan op je lippen en je look is helemaal klaar! 

collistar unico lipstick swatch 13 carmine

De formule van de lipstick is zo fijn! Daarbij is het pigment bizar goed, de satijnglanzende finish is heel mooi en het draagcomfort is zeer hoog.

Hieronder zie je de uiteindelijke look! Deze look is echt compleet anders dan dat je van me gewend bent. Ik draag nooit puur mascara, maar altijd een liner of oogschaduwtint die wat diepte creëert, zodat ik mezelf niet ‘kaal’ voel. Toch ben ik blij met de uiteindelijke look en dat ligt vooral aan de lipstick. ‘All eyes on the lips’ geldt echt voor deze look!

collistar all eyes on the lips look

Ik vond het onwijs leuk om de looks na te maken. Beide looks laten ook wel zien dat je met vrij weinig producten een onwijs mooie look kunt creëren die altijd past. Wil je een uitgebreide review van een van de producten? Laat het dan achter in de reacties!

Collistar heeft per look alle producten bij elkaar gezet, zodat jij ze makkelijk kan shoppen. Dus bekijk via de links de producten voor de Golden Hour look en de All eyes on the lips look.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 15 september 2021 - 07:57

Wat een mooie looks, allebei, heel natuurlijk maar toch chique. Vooral de blush 04 Confetto vind ik erg mooi.

Reply
VW 15 september 2021 - 09:12

Prachtige looks.
Ik ben sws een grote fan van de Collistar bushes.
De magic drop heb ik jaren gebruikt, maar helaas reageerd mijn huid inmiddels te heftig op de hoge dossis alcohol die er in zit.

Reply

Plaats een reactie