Zomerse look met Oriflame | review

door Daphne - verdraaid mooi
oriflame-review

De zomer is gelukkig nog niet voorbij en daarom kan ik het niet laten om weer een zomerse, glowy look aan je te laten zien. Deze keer maak ik deze look met drie items van Oriflame en geef ik je direct mijn mening. Ik begin met de The One A-Z cream, vervolgens breng ik wat kleur in mijn gezicht met de The One Contouring Kit en ik sluit af met een prachtige roze tint uit de OnColour Cream Lipstick lijn. Benieuwd naar de Oriflame review? Scroll dan snel verder!

Oriflame The One A-Z cream review

De The One A-Z cream is een soort BB cream die je het beste biedt van de twee werelden, namelijk van make-up en huidverzorging. Volgens Oriflame bevat deze crème vele voordelen, want het bedekt, corrigeert, perfectioneert, verheldert, hydrateert, bereidt de huid voor en is bestand tegen transparantie. Verder is het verrijkt met bescherming tegen vervuiling en bevat het een SPF 30.

oriflame-the-one-A-Z-cream-review

Deze stap in je beautyroutine is volgens Oriflame een stap naar een stressvrije, gezondere en gelukkig uitziende huid. De dekking zou op te bouwen zijn van transparant naar intens.

oriflame-the-one-A-Z-cream-review-1

De flacon levert Oriflame in een kartonnen verpakking, zodat de flacon zelf beschermd blijft en daar is ruimte voor de ingrediëntenlijst. De crème zit verpakt in een handige knijpflacon, waardoor je hygiënisch kunt werken.

oriflame-the-one-A-Z-cream-swatch-fair

Je vind hier de swatch van de tint Fair. Hij lijkt op de swatch te neigen naar de donkere kant, maar bij het uitsmeren ervan is dat absoluut niet het geval. De crème ruikt heerlijk fris-bloemig.

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik nog geen basis aangebracht. Op de rechtse foto heb ik de A-Z cream aangebracht. Deze dagverzorging is niet geschikt voor de oogzone. Daarom heb ik wel alvast concealer aangebracht op mijn donkere kringen voor ik de A-Z cream aanbracht.

oriflame-the-one-A-Z-cream-review-look

Zoals je kunt zien, is de tint Fair een perfecte match voor mij! Het maakt mijn huid egaal en neutraliseert de rode plekjes rond mijn neus. Vaak zie je dat bij een BB cream de dekking light is, maar deze dekking vind ik tussen light en medium in zitten. Zeker ook omdat je de tint nog wat op kunt bouwen op de zones die dat nodig hebben. De tint opbouwen naar full-coverage gaat niet. Van deze crème krijg ik een mooie, glowy huid, waardoor mijn huid er gezond en fris uit ziet.

De dominante rode plekjes rondom mijn neus, worden in de loop van de dag wel weer wat zichtbaarder. Wil je daar toch wat meer en voor een langere periode dekking? Dan kun je ervoor kiezen om op die zones wat concealer aan te brengen voor wat meer dekking.

De Oriflame The One A-Z cream is verkrijgbaar in vier tinten (Fair, Ivory, Natural, Beige) en kost € 16,00 – 30 ml.

Oriflame The One Contouring Kit review

De The One A-Z cream heeft voor een mooie basis gezorgd, maar daar mist nog wat kleur! Daarom is de The One Contouring Kit een mooie vervolgstap om te testen. Dit palette bevat drie ultrafijne compacte poeders om je gelaatstrekken te accentueren en te versterken.

De Oriflame The One Contouring Kit bevat een bronzer, een lichte highlighter en een perziktint blush.

oriflame-the-one-contouring-kit-review-1

Volgens Oriflame hebben de poeders een zijdezachte formule met ingrediënten voor een langhoudend en comfortabel draagplezier. Daarnaast zouden de poeders makkelijk uit te blenden zijn.

oriflame-the-one-contouring-kit-review

Dit palette zit verpakt in een kartonnen verpakking. Het palette zelf sluit met een kliksluiting en bevat een handige, grote spiegel.

oriflame-the-one-contouring-kit-swatch

De swatches van links naar rechts: bronzer, highlighter, blush. Alle tinten swatchen romig en geven mooi pigment af. De bronzer is mat en de blush heeft een lichte glans. Verder geeft de highlighter een mooie, natuurlijke glans.

Oriflame legt in handige stappen uit hoe je dit palette het beste kunt gebruiken. Je begint namelijk met de bronzer aan te brengen op je slapen, onder je jukbeenderen en langs je kaaklijn voor warmte en definitie. Daarna kun je de bronzer langs je neus aanbrengen om die smaller en gedefinieerder te laten lijken. Daarna breng je de highlighter aan boven je jukbeenderen, in het midden van je voorhoofd, kin en de brug van je neus om een mooie gloed te creëren. Als laatst breng je de blush aan op de appeltjes van je wangen.

Ik ga de stappen van Oriflame niet volledig volgen. Ik ga namelijk de bronzer aanbrengen onder de jukbeenderen, langs de haargrens en langs de kaaklijn. De highlighter breng ik alleen aan boven de jukbeenderen en de blush op mijn wangen.

oriflame-the-one-contouring-kit-review-look

De naam van het palette zorgt wel voor wat verwarring, want het is geen typische contouring kit. De bruine tint in het palette vind ik persoonlijk ook te warm voor het contouren van mijn huid. Gelukkig staat er bij de uitleg op de website goed bij dat het gaat om een bronzer. Het contouren van de neus zou ik daarom met deze tint niet doen. Op mijn arm neigt de tint wat naar het oranje, maar dat vind ik gelukkig niet terug te zien op mijn huid.

De tinten werken erg goed op de huid. Ondanks de glowy basis van de A-Z cream en zonder af te poederen, blenden alle tinten erg makkelijk in de huid. De tinten zijn allemaal vrij licht en passen daarom erg goed bij mijn huidtoon. Ik heb geen fall-out en de tinten blijven de hele dag mooi op zijn plek zitten. Alleen de blush vervaagt iets in de loop van de dag, maar die kun je makkelijk tussendoor bijwerken.

De Oriflame The One Contouring Kit is in één soort verkrijgbaar en kost € 28,00.

Oriflame OnColour Cream lipstick review

Een look is niet af, zonder een prachtige lipstick. Daarom ga ik de Oriflame OnColour Cream Lipstick reviewen in de tint Rosy Pink.

oriflame-on-colour-cream-lipstick-review

Volgens Oriflame heeft deze crème lipstick een rijke en egale kleurdekking en een zachte textuur.  Daarnaast kun je de lipstick makkelijk aanbrengen en comfortabel dragen.

oriflame-on-colour-cream-lipstick-review-1

Alle tinten OnColour lipsticks hebben dezelfde verpakking: rood aan de onderkant en zwart aan de bovenkant. Dat maakt het wel lastig om de juiste tint te vinden in je stash als je meerdere kleuren hebt.

oriflame-on-colour-cream-lipstick-Rosy-Pink-swatch

De dekking van de lipstick kun je naar wens opbouwen. De linkerveeg is één veeg en bij de rechterveeg ben ik een aantal keer over dezelfde plek gegaan. Een prachtige tint die mij doet denken aan een watermeloen.

Oriflame maakt geen beloftes over hoe lang de lipstick zou moeten blijven zitten, maar ik ben er zelf wel benieuwd naar. Daarom zie je hieronder twee foto’s. De eerste foto heb direct na het aanbrengen van de lipstick gemaakt en de tweede foto drie uur later, waarbij ik in de tussentijd ook geluncht heb.

oriflame-on-colour-cream-lipstick-Rosy-Pink-swatch-1oriflame-on-colour-cream-lipstick-Rosy-Pink-swatch-2Zoals je kunt zien, is de glans na drie uur helemaal verdwenen. Wel is de basiskleur nog op de lippen te zien. Door de romige  en zachte textuur kun je de lipstick gemakkelijk en snel bijwerken.oriflame-on-colour-cream-lipstick-review-look

De lipstick heeft een wat zoetere geur. Zelf ben ik daar totaal geen fan van, omdat je die smaak ook snel in je mond krijgt. Gelukkig verdwijnt de geur na het aanbrengen vrij snel. De lipstick voelt comfortabel aan op de lippen. Ik vind de kleur prachtig! Het is geen knalroze tint, maar opvallend genoeg om de look compleet te maken. Het is gewoon een lieve, zachte tint. Ik houd ervan!

De Oriflame OnColour Cream lipstick is verkrijgbaar in 20 tinten en kost € 7,00.
oriflame-review-2

Ik ben erg blij met deze neutrale, summer look. Wat vind jij van deze look? Naar welk product ben jij het meest nieuwsgierig?

oriflame-review-1

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Tessa 29 augustus 2019 - 09:42

mooie look heb je met deze producten gemaakt. de blush is erg mooi

Reply
Natascha - Beautyopinie 29 augustus 2019 - 20:14

Wauw, die tint fair. Super mooi! Eigenlijk vind ik dat van alle producten die je laat zien haha. Sowieso ben ik fan van Oriflame, heb heel lang veel producten van dit merk in huis gehad. Nu eigenlijk al een tijdje niet, moet ik eens verandering in brengen 😉

Reply
Deb 30 augustus 2019 - 19:52

Wat een mooie en frisse look heb je ervan gemaakt. Vind de lipstick ook erg mooi en helemaal niet duur ook.

Reply
Sonja 4 september 2019 - 19:32

Ik koop zelf heel vaak Oriflame! Mijn buurvrouw is daarmee bezig en duwt de folder regelmatig binnen! Hahahaha ze weet wel wie ze moet hebben!

Reply

Plaats een reactie