Zoeva Melody eyeshadow palette review

door Daphne - verdraaid mooi
zoeva-melody-palette-review-1

Spreid je vleugels (of armen) voor het nieuwe Zoeva Melody eyeshadow palette. Dit palette is geïnspireerd door de metamorfose van een vlinder. Kijk snel verder of ik ook geïnspireerd raak door dit palette.

zoeva-melody-palette-review

Het formaat en de vormgeving van het oogschaduwpalette ziet er gelijk uit als de eerder uitgebrachte paletten. Het palette is gemaakt van hard karton, met een glanscoating erover en sluit met een onzichtbare magneet. Rond het palette zit een omhulsel van karton die het palette zelf beschermt. Door de holografisch, uitziende vlinders op het palette ziet het palette er prachtig uit. Ze lijken ook echt ‘op’ het palette te zitten.

Swatches

zoeva-melody-palette-swatch-review

V.l.n.r.: Gowns Swirling, Airy Dalliance, Gentle Clasp, Cocoon Of Doubt, Fly Sold, From Heaven, Whirled Above, Crystal Wings, Soul Unheld, About To Leave

De tinten uit het palette lijken in eerste instantie vrij basic door de verschillende bruintinten. Toch zijn ze verrassend als je ze daadwerkelijk swatcht. Gowns Swirling is een matte, vrij witte tint met subtiele, roze glitters. Daarnaast heeft het palette twee duo-chrome tinten, namelijk From Heaven en Crystal Wings. De eerste tint heeft een roze basis met een ijsblauwe ondertoon en de tweede tint heeft een roestkleurige basiswet een goudgroene ondertoon. Alle tinten zijn allemaal even goed gepigmenteerd en swatchen goed. Wel moet ik zeggen dat de glanzende tinten vrij korrelig zijn en daarom snel voor fall-out kunnen zorgen.

Looks

Look 1:zoeva-melody-palette-look-1.3-reviewzoeva-melody-palette-look-1.2-reviewzoeva-melody-palette-look-1.1-review zoeva-melody-palette-look-1-review

Bij look 1 draag ik het volgende:
Gowns Swirling: onder de wenkbrauwen
Whirled Above: transitiekleur in arcadeboog
Fly Sold: transitiekleur net onder arcadeboog
From Heaven: bewegend ooglid
Cocoon Of Doubt: tussen bewegend ooglid en buitenste ooghoek
About To Leave: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
About To Leave: onder de ogen

Look 2:

zoeva-melody-palette-look-2.1-review zoeva-melody-palette-look-2.2-review zoeva-melody-palette-look-2.3-reviewzoeva-melody-palette-look-2-review Bij look 2 draag ik het volgende:
Gowns Swirling: onder de wenkbrauwen
Whirled Above: transitiekleur in arcadeboog
Airy Dalliance: bewegend ooglid
Crystal Wings: tussen bewegend ooglid en buitenste ooghoek
Gentle Clasp: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Gentle Clasp: onder de ogen, buiten naar binnen geblend
From Heaven: binnenste ooghoek

Zoeva Melody eyeshadow palette review

Eerlijk gezegd valt dit Zoeva palette me tegen als ik het vergelijk met andere paletten van dit merk. De matte tinten zijn poederig, maar verder prima en blenden goed. Alleen de glanzende tinten… Phoe, die vallen echt enorm tegen helaas. Ze zijn brokkelig en zorgen voor veel fall-out. Ook na het aftikken van je penseel. Daarbij is het pigment erg matig. Het opbouwen van het pigment is lastig. Als je eenmaal wat meer pigment op je ogen hebt gecreëerd, lijkt het gedurende de dag te verdwijnen en krijg ik wat ‘kale’ plekken in mijn look op vooral het bewegend ooglid. Ik zou dit palette zeker nog gebruiken voor haar matte tinten, maar ik blijf ver weg van de glanzende tinten. Misschien toch iets minder paletten achter elkaar uitbrengen Zoeva?

Het Zoeva Melody eyeshadow palette is te koop bij Douglas voor € 22,00. Eerder reviewde ik al andere oogschaduwpalettes van Zoeva. Kijk die reviews hier terug.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

zoeva-melody-palette-review-2

Color is the melody of light

5 reacties

Tessa 9 april 2019 - 20:13

jammer dat dit palette niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. de paarse tint is trouwens prachtig

Reply
Angela | ilovebudgetmakeup.nl 9 april 2019 - 21:04

De kleuren zien er zo mooi uit in het palette,
Maar het is ook niet helemaal mijn ding. Ik zal hem ook skippen en een ander palette van zoeva kiezen. 🙂

Reply
Jitske 11 april 2019 - 14:48

Je maakt altijd zulke mooie looks! Dit heeft me geïnspireerd ook weer eens een paarse look te maken met mijn Make up Forever Pallet. Ik houd altijd van dit soort palletjes en koop het liefste dierproefvrij. Gek genoeg voldoen vaak juist de “goedkopere merken” en huismerken hieraan.

Reply
Jouvence.nl 11 april 2019 - 16:29

Wat een ontzettend mooi palette is dit. Vooral de tweede look die je ermee hebt gemaakt vind ik prachtig!

Reply
Maaike 11 april 2019 - 21:33

Wat een prachtige kleuren. Het is gewoon een kunstwerk op je ogen 😉

Reply

Plaats een reactie