Zo krijg jij je voeten summerproof! 

door Daphne - verdraaid mooi

Yaay! Na een koude lente stijgen de temperaturen eindelijk weer. Je kunt dus je laarzen weer opbergen en je sandalen van zolder halen. Alleen zijn jouw voeten al klaar voor die prachtige muiltjes? Met deze stappen krijg jij jouw voeten in no time summerproof! Scroll snel verder en creëer zijdezachte en ultiem verzorgde voeten.

Verwijder eelt | handmatig of elektrisch

Het verwijderen van eelt is toch wel de belangrijkste stap. Dat kun je op allerlei verschillende manieren doen, zoals met een puimsteen of een handmatige- of elektrische voetvijl. Persoonlijk vind ik een elektrische voetvijl het prettigst. Voor het verzorgen van je voeten moet je al in de onmogelijke posities gaan zitten en als je dan ook nog eens kracht moet zetten op een pluimsteen of handmatige voetvijl… Mij niet gezien. Met de Scholl Velvet Smooth elektrische voetvijl creëer je door de roller met diamantkristallen snel zachte, gladde en verleidelijk uitziende voeten. Het werkt op batterijen, dus je kunt ook heerlijk in de zon je eelt verwijderen. Je kunt de roller ook verwisselen met de Peeling Scrub roller. Die scrubt je voeten zacht, waardoor de dode huidcellen verwijderd worden en de crème beter in de huid trekt.

scholl velvet smooth elektrische voetvijl peeling scrub voet

Wil je liever handmatig eelt verwijderen, dan kun je bijvoorbeeld een normale voetschaaf of puimsteen gebruiken. Dat laatste is een natuurproduct van vulkanisch gesteente dat dode huidcellen en eeltplekken snel verwijdert. Ik raad je wel aan om dan je voeten eerst te weken in een voetenbadje, zodat het eelt wat zachter wordt.

verwijder eelt puimsteen voetschaaf

Verzorg je voeten met crème

Na het verwijderen van de dode huidcellen en eelt, kun je de huid verzorgen. Zo wordt je huid weer zacht, soepel en glad en verminder je de kans op kloven. Zijn jouw voeten er erg aan toe? Breng de crème dan royaal aan en trek katoenen sokken aan. Zo krijgt het lekker lang de tijd om in te trekken.

voetverzorging verzorg voeten creme masker

Bij het kiezen van de juiste voetverzorging kun je verschillende opties kiezen. Bijvoorbeeld een crème die zich richt op de hydratatie en voeding en een crème met het hoofdbestanddeel ureum die eelt vermindert. Ureum bevordert de opname van water door de huid, waardoor deze weker wordt. Zo verdwijnen schilfers en eelt sneller en maakt het de huid glad.

Verzorg je nagels en -riemen

De afgebladderde nagellak van afgelopen herfst mag er ondertussen wel eens af, want het is tijd voor een nieuw kleurtje. Gebruik bij voorkeur een acetonvrij nagellakremover. Die droogt je huid namelijk een stuk minder uit dan bij een variant met aceton. Van Dermacol heb je er twee, waarvan één geurloos is. (Ja, echt!) 

verzorg nagels nagelriemen ruwe droge nagelriemen

Verzorg en voedt dan je nagelriemen. De OPI Pro Spa Exfoliating Cuticle Cream verwijdert droge, ruwe nagelriemen effectief, hydrateert, voedt en herstelt de vochtbalans. Ik maak mijn manicure compleet met de Essie Pucker Up nagellak uit de Summer 2021 Collection en verzorg mijn nagelriemen met de essence nail & cuticle cream. Zo zijn je voeten en teennagels écht summer ready! De kleur laat ik je even op de nagels van mijn handen zien.

essie pucker up swatch 772 summer collection 2021

Zijn jouw voeten al klaar voor de zomer?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Natascha - Beautyopinie 22 juni 2021 - 08:34

Yes! De mijne zijn er klaar voor haha. Ik let er altijd goed op, als het blotevoeten seizoen er weer aankomt 😉

Reply
bychristiana 22 juni 2021 - 10:47

Ja hoor, ik heb al heel veel op slippers gelopen;-) Ik vind het ook altijd fijn om goed voor de voeten te zorgen!

Reply
Deb 24 juni 2021 - 21:21

Wat een prachtige nagellak 😍. Ja mijn voeten zijn summer proof, net mijn teennagels nog in de lak gezet en was een tijdje terug bij de pedicure geweest.

Reply

Plaats een reactie