Zo ga je de droge huid te lijf met Louis Widmer

door Daphne - verdraaid mooi
louis widmer remederm dry skin review droge huid tip

Een droge huid is vaak niet alleen irritant, maar ook ongemakkelijk. Je kunt jeuk, irritatie en andere klachten krijgen doordat de barrièrefunctie van de huid verzwakt. De Louis Widmer Remederm lijn pakt die ongemakken doeltreffend aan met onder meer het belangrijkste bestanddeel Ureum. Wil jij ook je droge, gevoelige of geïrriteerde huid te lijf gaan, scroll dan snel verder voor wat fijne items uit de Louis Widmer Remederm lijn.

louis widmer remederm lijn review droge huid tip

De Remederm lijn is speciaal ontwikkeld voor de (zeer) droge, geïrriteerde en eczeemgevoelige huid die vaak roodheden vertoont. Zo hydrateren en versterken de producten de huid intensief, normaliseren ze de afschildering en versterken de barrièrefunctie.

Ureum | hét bestanddeel uit de Remederm lijn

Ureum, oftewel carbamide, zit niet alleen in de meeste producten uit de Louis Widmer Remederm lijn, maar zit ook al van nature in je huid: in de hoornlaag van de epidermis. Daar speelt het een essentiële rol in het regelen van het vochtgehalte in de hoornlaag. Alleen door verschillende omstandigheden kan het ureumgehalte sterk afnemen. Bij een gezonde huid maakt ureum 7% uit van de natuurlijk hydraterende factoren. Atopische huidzones bevatten slechts één vijfde van de normale hoeveelheid ureum en bij mensen met psoriasis kan het gehalte zelfs met 40% afnemen.

louis widmer remederm dry skin ingredienten actieve belangrijke droge huid tip

Ureum:

  • hydrateert
  • houdt vocht vast
  • werkt antibacterieel
  • maakt de huid glad en soepel
  • verwijdert huidschilfers
  • verzacht jeuk
  • stabiliseert de pH-waarde
  • dringt snel in de huid

Nog meer actieve, belangrijke bestanddelen

Niet alleen ureum speelt een belangrijke rol in deze lijn, maar ook het biostimulatorencomplex, panthenol, zilver en vitamines A en E.

louis widmer remederm review droge huid tip

Biostimulatorencomplex uitgelegd

Dit signature ingrediënt vind je terug bij veel producten van Louis Widmer en kun je in de ingrediëntenlijst terugvinden als collagen Amino Acids. Het bestaat uit negen aminozuren en dient als booster voor een stevige, gezonde huid. Het stimuleert de celactiviteit, bevordert de celvernieuwing en collageensynthese, verstevigt de huidbarrière en hydrateert de huid onmiddellijk. Zo staat het garant voor een maximale doeltreffendheid tot in de diepe huidlagen.

Panthenol uitgelegd

Een ander woord voor panthenol is provitamine B5. Panthenol heeft een klinisch bewezen genezende werking en daarom wordt het vaak gebruikt om de genezing van letsels te bevorderen of om zonnebrand te behandelen. Ook speelt het een essentiële rol bij de bescherming tegen UV-stralen. Het dringt namelijk in de diepere huidlagen en houdt langdurig vocht vast. Het versterkt ook de natuurlijke huidbarrière, verzacht jeuk, laat roodheden en irritaties sneller verdwijnen, verzacht de geïrriteerde huid en verbetert de vochtretentie. 

Zilver uitgelegd

Zilver werkt bacteriedodend tegen bepaalde kiemen, werkt tegen irritaties en normaliseert de verhoorning. Zelfs de Oude Grieken kenden al de antiseptische kracht van zilver. Zilverpartikels zijn zo’n 500 keer groter dan poriën en daarom kunnen ze niet in de huid dringen, maar blijven ze aan het huidoppervlak. 

Vitamines A & E uitgelegd

Vitamine A herken je in de ingrediëntenlijst als Retinyl Palmitate. Het normaliseert de vroegtijdige verhoorning, verlengt de levensduur van cellen en voorkomt uitdroging van de huid. Verder regelt het de talgproductie en stimuleert het de bloedcirculatie. 

Vitamine E herken je in de ingrediëntenlijst als Tocopherol en tocopheryl Acetate. Het is een antioxidant en neutraliseert de schadelijke werking van vrije radicalen, regenereert de huidbarrière en stimuleert de huideigen herstelmechanismen. Ook vermindert het huidschade veroorzaakt door UV-stralen, verfijnt het de huidstructuur en wordt het vermogen om vocht in de huid vast te houden verbeterd. 

Louis Widmer Remederm lijn

De Louis Widmer Remederm lijn bestaat uit 11 producten, waarvan sommige varianten beschikbaar zijn in een licht geparfumeerde variant en een parfumvrije variant. In een eerdere review heb ik je al heel wat producten uit de lijn laten zien, maar in dit artikel licht ik er nog twee uit waar ik zelf enorm tevreden mee ben, namelijk: Zilver Crème Repair en Lichaamsmelk 5% Ureum.

Louis Widmer Remederm Dry Skin Zilver Crème Repair | € 20,10 – 75 ml

louis widmer remederm dry skin zilver creme repair review

Deze crème herstelt en versterkt de huidbarrière, werkt hervettend en remt de goeie van micro-organismen af. Verder verzacht het huidirritaties en hydrateert het de huid intensief. Bekijk de volledige ingrediëntenlijst, waarin ik ook andere actieve bestanddelen uitlicht.

Louis Widmer Remederm Dry Skin Lichaamsmelk 5% Ureum | € 23,50 – 200 ml

louis widmer remederm dry skin lichaamsmelk 5% ureum review

Deze melk verzacht en beschermt de geïrriteerde huid en zorgt voor een intensieve hydratatie. Ook beschermt en versterkt het je huidbarrière en werkt het hervettend. De textuur breng je gemakkelijk aan, dringt snel in de huid en hydrateert het de hele dag. Bekijk de volledige ingrediëntenlijst, waarin ik ook andere actieve bestanddelen uitlicht.

Review Louis Widmer Remederm

louis widmer remederm review droge huid textuur

lichaamsmelk 5% ureum | zilver creme repair

Ik vond de Remederm lijn ruim drie jaar geleden al echt heel fijn. Ik weet nog dat het mijn droge huid echt heeft hersteld en ik echt eens van die jeukerige huid met irritatie af was. Nu, 3,5 jaar later, sta ik nog steeds achter mijn mening. Wat ik vooral zo fijn vind aan de melk is dat het vrij dun is en daarom snel in de huid trekt, maar mijn huid wel de voeding geeft die ze nodig heeft. Daarom is hij zo fijn om in de ochtend te gebruiken wanneer je je daarna snel wilt aankleden. Het werkt, ondanks dat het snel in de huid trekt, lang door en zo behoud ik mijn aangename huidgevoel. 

De Zilver Crème Repair is beduidend voller van textuur en breng ik dan ook puur aan op de zones die echt die extra verzorging kunnen gebruiken. Ik gebruik het zelfs ’s avonds op mijn handen als ze zo enorm droog zijn en niet prettig aanvoelen. Daarmee is het echt snel verholpen. Hetzelfde geldt voor de wreef van mijn voet en mijn schrale knieën. Even een ‘kuurtje’ en ik ben er weer vanaf. Ik weet dat het bij een familielid met psoriasis ook een positieve uitwerking had. 

Kortom: ga je droge huid te lijf en voorkom die vervelende, onprettig aanvoelende huid!

Alle producten shop je via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt en online bij onder meer Etos en DA. Beide producten zijn vegan en cruelty free. Lees ook de andere Louis Widmer reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Lien 11 maart 2023 - 19:26

Oh lijkt me ideaal voor mijn droge huid op dit moment.

Reply

Plaats een reactie