Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum review

door Daphne - verdraaid mooi
yves saint laurent libre eau de parfum review

Deze zomer zijn we ons meer dan eens bewust hoe belangrijk en bijzonder vrijheid eigenlijk is. Niet alleen om het feit wat er nu allemaal in de wereld speelt, maar ook door corona en de vervallen maatregelen. Eindelijk kun je weer doen wat je wilt doen. Een festival, terrasje, gezellig shoppen of gewoon thuis. Het is aan jou. Daar hoort ook een (voor mij) nieuwe zomergeur bij: Libre; oftewel vrijheid van Yves Saint Laurent. Ik vertel je meer over de geur, over het verhaal achter de geur en geef je mijn mening. Is het behalve de naam ook een match voor mijzelf? Je leest het in de Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum review.

zomergeur 2022 yves saint laurent libre eau de parfum review

Anne Flipo, master perfumer, kreeg bij het ontwikkelen van de geur als aanwijzing mee dat de geur moest gaan over hoe Mr. Saint Laurent de vrouw zag. Daarom wilde ze een parfum ontwikkelen met een mannelijke structuur en een vrouwelijk hart.

Wist je dat DUA LIPA een krachtige en gedurfde ambassadrice is van de geur? Ze belichaamt perfect de YSL-vrouw, die haar eigen regels schrijft, zonder compromis. 

vrijheid vrij zomer yves saint laurent libre

Geur & flacon

Topnoten: mandarijn, neroli
Hartnoten: lavendel uit Frankrijk, oranjebloesem uit Marokko, jasmijn
Basisnoten: tonkaboon, muskus, vanille, ambergris

geurnoten yves saint laurent libre eau de parfum review

De geur is een combinatie van de brandende sensualiteit van oranjebloesem en een gedurfde, nieuwe interpretatie van Franse lavendel. Dat maakt Libre uniek vrouwelijk en bloemig. Of zoals het merk Yves Saint Laurent zelf zegt: de geur van een sterke, brutale en vrijgevochten vrouw die volop van het leven geniet. Een zalig briesje vrijheid.

De flacon heeft een eenvoudige vorm, maar is tegelijkertijd krachtig dankzij het grote YSL-logo dat met een knik verwerkt zit op het glas als een juweel. Rond de hals zijn gouden kettingen gedrapeerd als een sexy juweel. De asymmetrische, matzwarte dop maakt de krachtige flacon af.

vrijheid vrij zomer ysl libre zomerparfum

Review Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum

Libre opent met bloemig en warm met een tikkeltje pit. De geursensatie wordt bij de hartnoten nog wat warmer, een tikkeltje kruidig door de koele lavendel en heeft wat poederigs dankzij de jasmijn. Daarna verdwijnt het pittige en is de complexe, warme geur compleet dankzij de warme ambergris en vanille en de sensuele geur van muskus.

Met de laatste persoonlijke verhalen die ik online heb gezet, heeft Libre nog wel een extra lading gekregen. Wees vrij om zelf te beslissen wat het beste voor je is. Kom voor jezelf op en spreek uit wat jij vindt dat het beste voor je is. Laat jezelf zien hoe je echt bent, zonder filters en met je schouders naar achteren. Vrij.

De Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum shop je op notino.nl voor € 79,51 | 50 ml. Je kunt ook kiezen voor een 30, 90 of 150 ml flacon.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Willemse 25 juli 2022 - 08:50

Heeeeerlijk is deze!
Favoriete geur van dit moment 💞

Reply

Plaats een reactie