Yummygums Pre & Pro Biotics review

door Daphne - verdraaid mooi
Yummygums Pre & Pro Biotics review

Bij bacteriën heb je snel de neiging om een vies gezicht te trekken, maar inmiddels weten de meeste van ons toch wel dat er ook goede bacteriën bestaan die juist een positieve uitwerking hebben op je gezondheid. Waar ik als jong meisje vroeger het liefst mijn neus dicht kneep bij het pakken van het immens bekende Yakult ‘shotje’, kun je nu ook voor de makkelijke weg gaan: een gummie. Yummygums lanceert namelijk gummies met daarin pre- en probiotica. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Yummygums Pre & Pro Biotics review.

Je darmen hebben invloed op veel processen in je lichaam. Ze beïnvloeden je spijsvertering, het immuunsysteem, je stemming en je brein. Daarom is het belangrijk om je microbioom (en daarmee ook je darmflora) met goede en slechte bacteriën in balans te houden; op de huid en in de darmen. Yummygums combineert pre- en probiotica. Prebiotica zijn vezels die de voedingsbodem vormen voor de goede bacteriën in onze darmen. Probiotica is een andere naam voor goede (levende) bacteriën. De formule bevat geen lactose, gluten en kunstmatige kleur- en smaakstoffen, maar natuurlijke smaak- en kleurstoffen van onder andere wortel- en kurkumasap. 

Yummygums Pre & Pro Biotics samenstelling ingredienten actieve bestanddelen review

De gummies bevatten inuline (een vezel) als prebiotica en 3 miljard levende bacteriën van de stam Bacillus Coagulans als probiotica. Dat laatste is zo ontwikkeld dat de bacteriën levend je darmen bereiken, waar ze zich kunnen voegen bij andere goede bacteriën. Verder is de formule verrijkt met polydextrose vezels, dat oplosbare voedingsvezels zijn die vergist worden door bacteriën in de darmen.

Review Yummygums Pre & Pro Biotics

De dosering is twee gummies per dag, die een ananas-sinaasappelsmaak hebben. Met één potje kun je dus 30 dagen doen.

Ik heb zelf een slank postuur en doordat ik ook niet snel aan kom, was ik heel lang geneigd om veel ongezonde voedingskeuzes te maken. Nou konden mijn spastische darmen dat niet echt waarderen en daarom heb ik een poos terug mijn eetpatroon wat omgegooid. Zo eet ik consequent vezelrijk en pak minder suiker. In combinatie met het innemen van pre- en probiotica zijn mijn darmen veel rustiger en heb ik minder last van mijn spastische darmen. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik compleet gezond eet hoor, want ik eet nog meerdere keren per week chips. Alleen het gaat meer om de balans ervan. En… Als er een zak chips open gaat, hoeft hij van mij niet direct op. Ik vind een klein handje chips echt meer dan genoeg. Dat is ook een groot voordeel. 😉 

Yummygums Pre & Pro Biotics review prebiotica probiotica in gummie

Dat er nu dus pre- en probiotica is in de vorm van een gummie, vind ik echt een hele fijne aanvulling. Zeker ook omdat het drankje waar ik het in de inleiding over had toch weer een stap is om in te nemen. Zo’n pot met gummies zet ik in mijn badkamerkastje en pak ik veel sneller. Daarbij is het ook veel makkelijker om mee te nemen als je een weekendje weg of op vakantie gaat. Natuurlijk is de werking van veel factoren afhankelijk en daarom kan ik niet stellig zeggen of het echt werkt, maar kwaad kan het wat mij betreft sowieso niet.

Yummygums Pre & Pro Biotics shop je voor € 29,50 | 60 gummies op yummygums.com. Enkele varianten zijn verkrijgbaar bij Etos. Lees ook de andere Yummygums review.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie