Yummygums Magnesium review

door Daphne - verdraaid mooi
Yummygums Magnesium review

Na verschillende pogingen te hebben gedaan om te starten met magnesium en tegelijkertijd net zo hard gestopt te zijn door de onwijs ranzige smaak van dit soort supplementen en druppels, heb ik toch weer een nieuwe poging gewaagd. Yummygums lanceert namelijk een magnesium supplement in de vorm van een gummie; mét een smaakje. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Yummygums Magnesium review.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat erom bekend staat dat het bijdraagt aan de fitheid, goed is voor de werking van spieren en een rol speelt bij het behouden van sterke en soepele spieren. Het ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid (doei herfstdip!) en is belangrijk voor sterke tanden en botten. Daarnaast ondersteunt magnesium het zenuwstelsel en concentratievermogen en draagt het bij aan een goede elektrolytenbalans en een normale eiwitsynthese.

Yummygums Magnesium samenstelling werkzame stoffen ingredienten review

Je lichaam maakt geen magnesium aan en daarom moet je het zelf uit voeding halen én natuurlijk uit zo’n gummie. 😉 Met één gummie per dag zet je je gezonde routine kracht bij.  Hierin zit een organische, goed opneembare vorm van magnesium: 90 mg magnesiumnitraat. Verder zijn de gummies gemaakt met pectine: een vezel afkomstig van fruit. In tegenstelling tot veel andere gummies van Yummygums bevat deze variant nog wel wat suiker. Het merk is nu alweer bezig om ook deze variant helemaal suikervrij te maken, maar dat is een ingewikkeld proces. Voor nu kunnen we deze alvast innemen. En heel eerlijk… Hoeveel suiker zit er nou in één gummie per dag? Ook bevat het natuurlijke zoetstoffen, maar is het vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en gluten én is de formule vegan.

Review Yummygums Magnesium gummies

Wist je dat magnesium verkozen is tot Supplement van het Jaar 2023? (bron: IVG). Het wordt namelijk beschouwd als een veelzijdige krachtpatser die betrokken is bij talloze processen in ons lichaam.

Eigenlijk is de conclusie hetzelfde als bij eerdere reviews van gummies. De werking is van veel factoren afhankelijk en kan ik niet zelf exact uit mijn bloed meten. Daarbij neem ik het hele jaar door al extra supplementen/vitamines in. Wel vind ik de gummies een laagdrempelige manier van het innemen van supplementen.

Yummygums Magnesium review supplement met smaak kersensmaak magnesiumnitraat

Desalniettemin ben ik wel erg blij met de magnesium gummies. Ik was al lange tijd op zoek (zowel op vakantie in Duitsland als in Nederland) naar magnesium die gewoon lekker smaakt en waarbij de drempel laag is om het consequent in te nemen. Voilà, gevonden! Deze gummies hebben de smaak van kersen en neem je gewoon weer in als een snoepje zonder water en zonder voedsel. En vooral: zonder vieze smaak én vieze nasmaak! Hierdoor kan ik eindelijk zelf ook extra magnesium innemen en ervaren wat het voor mij zal doen.

Yummygums Magnesium shop je voor € 24,50 | 60 gummies op yummygums.com. Enkele varianten zijn verkrijgbaar bij Etos. Lees ook de andere Yummygums review.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie