YOKUU review | allesreiniger

door Daphne - verdraaid mooi
yokuu starterset review

Bacteriën verspreiden in je huis? Het klinkt niet heel smakelijk en zeker niet iets wat je aan zal trekken, maar toch doe je dat met de reinigingsproducten van YOKUU. Net als bij probiotica die goed zijn voor je darmhuishouding, zijn deze bacteriën juist goed voor je huis. Ze gaan de strijd aan met de verkeerde, ziekmakende bacteriën en elimineren ze. Ik ga testen of ik de allesreiniger van het merk fijn vindt en vertel je alle ins en outs over het product. Benieuwd? Scroll dan snel verder voor de YOKUU review met de allesreiniger.

yokuu review parel allesreiniger zo werkt het

Zo werkt YOKUU

Bij reguliere reinigers koop je een reinigingsproduct kant en klaar. In dit geval koop je een keer de starterset en daarna puur losse parels. Je maakt zelf het reinigingsproduct door een parel op te lossen in een fles water. Opgelost in water is de parel drie maanden houdbaar.

yokuu review zo werkt het

Je kunt dus in eerste instantie de starterset kopen, waarbij je een hervulbare fles en allesreiniger parels ontvangt. Zodra die parels op zijn, hoef je puur die parels opnieuw te kopen zonder die fles. Dat scheelt veel wegwerpplastic zoals bij reguliere reinigers. Volgens YOKUU vervangt zo’n fles 100 wegwerpflessen. Daarbij gebruikt de spray van deze fles zo’n twee keer minder product dan conventionele producten om hetzelfde oppervlak te reinigen. Je sprayt het product ook direct op het oppervlak en brengt het dus niet eerst aan op bijvoorbeeld een zeem of in water.

yokuu review fles spray

Wat zit er in de producten?

YOKUU heeft vijf verschillende reinigers, namelijk een allesreiniger, glasreiniger, badkamerreiniger, vloerreiniger en vaatwastabletten. Bij elke schoonmaakbeurt blijven goede bacteriën achter die langdurig je oppervlakten na reinigen zonder dat je zelf iets extra’s moet doen.

De allesreiniger verwijdert vuil en vet, bestrijdt stof en geur en herstelt de natuurlijke balans. Daarbij is het veilig te gebruiken voor alle oppervlakken.

yokuu review parel zo werkt het

YOKUU oogst de bacteriën in de Belgische Ardennen en condenseert die tot een prebiotische reinigingsparel. De exacte formule en dus lijst met ingrediënten houdt YOKUU geheim om de, zoals ze het zelf noemen, geheime bacterieformule te beschermen. De ingrediënten die wel (deels) bij naam genoemd worden zijn:

  • Anionogene oppervlakteactieve stoffen (minder dan 5% aanwezig). Door deze stoffen wordt dat wat je schoon wilt krijgen, makkelijker schoon doordat het vuil losweekt.
  • Parfum van synthetische oorsprong. Dat creëert de frisse geurbeleving tijdens het schoonmaken. De geur is minimaal aanwezig, zodat mensen met allergieën of chemische overgevoeligheid er volgens YOKUU geen last van ondervinden.
  • Kaliumsorbaat van synthetische oorsprong. Dat remt de groei van schimmels, waardoor het opgeloste YOKUU product zeker drie maanden goed blijft.

yokuu starterset allesreiniger review

Review YOKUU | allesreiniger

De ene keer moet ik voor een review aan de wijn, gerechten proeven of mezelf opmaken, maar nu moet ik aan de schoonmaak… Tja het is niet altijd feest. 😅 

yokuu review

Ik heb natuurlijk geen microscoop, waarbij ik exact kan zien hoe de bacteriën werken en of het écht schoner is dan met reguliere reinigingsmiddelen. Wel heb ik het idee dat het echt schoon is. Zo ziet het er in ieder geval zeker uit. Dankzij de zachte citroengeur ruikt het oppervlak en daarmee ook de ruimte heerlijk fris. Het concept vind ik ook echt fantastisch. Niet alleen voor het milieu wat ik hierboven al uitgelegd heb, maar ook qua ruimte in je keukenkastjes. Of je nu een paar flessen of slechts een paar parels in je kast hebt liggen… Dat scheelt nogal in ruimte. En dat resulteert ook in een stuk minder plastic afval. Ik vind het een leuk concept!

yokuu review reinigen met bacterien

Je shopt de YOKUU allesreiniger starter kit voor € 17,95. De navullingen met drie parels shop je voor € 11,95. Alles is verkrijgbaar op yokuu.be.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 20 januari 2023 - 14:03

Haha, ik hou ook van dit soort dingen. Ik maak wel graag schoon en ik ruim ook graag op. Waar ik echt allergisch voor ben op het gebied van schoonmaken, is mensen die een week met 1 vaatdoekje doen, echt afschuwelijk haha;-)

Reply

Plaats een reactie