World Environment Day | CATRICE

door Daphne - verdraaid mooi
CATRICE world environment day

Vandaag is het World Environment Day! Met deze dag moedigen de Verenigde Naties al sinds 1974 milieubewustwording aan en stimuleren ze acties om het milieu te beschermen. Ik vertel je er meer over en leg je uit wat CATRICE hiermee te maken heeft.

Het thema van dit jaar is Ecosystem Restoration. Dat neemt in vele vormen aan: planten van bomen, vergroening van steden, verwilderen van de tuinen, veranderen van eetpatronen en opschonen van rivieren en kusten. 

CATRICE Clean Beauty

CATRICE vindt ook dat de natuur ons belangrijkste bezit is en werkt daarom continu aan haar assortiment. Wil je zelf ook een bewustere keuze maken wanneer je make-up uitkiest? Kies dan producten met het Clean Beauty logo van CATRICE.

In de CATRICE Clean Beauty producten zitten geen schadelijke ingrediënten zoals PEG’s, parabenen, vluchtige siliconen, microplastics en bepaalde kleurstoffen. Daarnaast bevat het een hoog aandeel aan natuurlijke stoffen, proberen ze de ingrediëntenlijst zo kort mogelijk te houden en ondersteunen ze de duurzamere teelt van palmolie en de derivaten ervan (als het product palmolie bevat). Verder gebruikt het merk bij voorkeur geen dierlijke ingrediënten.

Om je alvast warm te maken en je een idee te geven van de producten, vind je er hier een paar!

#NOFILTER | Clean ID Insta-Bright serum primer – € 5,99

CATRICE clean ID insta-bright serum primer

Deze primer bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten, is parfumvrij, niet comedogeen en geschikt voor de gevoelige huid. Je krijgt met dit product een hele natuurlijke, frisse glow met een zijdezacht effect.

LOOK ME IN THE EYES | eyeshadow & brow pen

CATRICE eyeshadow brow pen

Creëer een mooie blik met het The Nude Mauve Collection eyeshadow palette (€ 4,99) en de Fill & Fix Waxy brow pen waterproof (€ 3,59). Dit Mauve oogschaduw palette bevat negen vegan, hooggepigmenteerde en zeer zachte poeder oogschaduws. Met de vegan wenkbrauwpen kun je snel prachtige wenkbrauwen creëren door de zachte, wasachtige textuur. 

HI, AFRICAN BEAUTY! | Oil-Control Matt fixing spray – € 4,99

CATRICE oil-control matt fixing spray

In deze spray zit het ingrediënt Evermat van Sederma, dat gemaakt is van Afrikaanse boomschors. Dat zorgt ervoor dat je poriën verkleind worden en je huid een matte finish krijgt. Daarom is het speciaal geschikt voor mensen met een vette huid. Verder is de spray hydraterend en vegan.

POWER COUPLE | Power Full 5 Glossy lip oil – € 3,99

CATRICE power full 5 glossy lip oil

Dit is een vegan lipolie dat zorgt voor stralende en verzorgde lippen. Het bevat vier voedende oliën van avocado, kokosnoot, jojoba en amandel én hyaluronzuur. Hier zie je kleur 040.

GLOW BABY! | Cheek Lover Oil-Infused blush – € 4,99

CATRICE cheek lover oil-infused blush

Deze blush heb ik je al in een uitgebreide review laten zien en is echt mijn favoriete blush van dit moment. Zeker omdat het een dupe is van een high-end merk! Lees er alles over in de Cheek Lover blush review.

Verder ontving ik bij het pakket ook herbruikbare wattenschijfjes van Bambo. Die zijn natuurlijk een must als je jouw steentje bij wilt dragen aan het milieu. 

Bambo reusable facial cotton

#GenerationRestoration

Als je een specifiek product hebt waar je erg nieuwsgierig naar bent (waar nog geen review over online staat), laat het me dan vooral weten! Wie weet maak ik er dan een volledige review over! CATRICE shop je bij Kruidvat en Boozyshop.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Rachelkromdijk 5 juni 2021 - 09:18

Ziet er goed uit en je hebt er een fijne review over geschreven 🙂 Fijn weekend meis

Reply
bychristiana 7 juni 2021 - 10:31

Wauw, die blusher ziet er inderdaad prachtig uit!

Reply
Natascha - Beautyopinie 7 juni 2021 - 15:43

De blush lijkt me inderdaad super mooi!

Reply

Plaats een reactie