Woonkamer inspiratie | zoektocht, maar geslaagd!

door Daphne - verdraaid mooi
woonkamer zitruimte vloerkleed

Na ruim tien jaar samenwonen waren de bank en eetkamerstoelen versleten en werd het hoog tijd om op zoek te gaan naar nieuwe meubelen. Alleen wat doe je met de rest van de woonkamer? Past alles bij je nieuwe wensen of is een kleine transformatie beter? Ik neem je mee in onze zoektocht en laat je de nieuwe items zien. Een klein tipje van de sluier: het is wat meer geworden, want we hebben de verfpot erbij gepakt én zijn op zoek gegaan naar een nieuw, passend shaggy vloerkleed. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder!

Nieuwe eetkamerstoelen & een bank

Wat is het op zoek gaan naar nieuwe meubelen een rotklus joh! Zeker omdat ik een rugaandoening heb en hierdoor een waslijst aan punten heb waar een zitmeubel aan moet voldoen. Hierdoor vielen vaak de meest fantastische banken af, die er wél fantastisch uit zagen, maar eigenlijk voor geen meter zaten. Na heel wat proefzitten stuitten we op een elektrisch verstelbare bank die je op drie punten kunt verstellen. Bij de meeste banken is het slechts op twee punten. Hierdoor gaat de rugleuning vaak mee naar achteren zodra je het voetgedeelte omhoog doet. Dus als je een bank zoekt die écht compleet verstelbaar is, dan raad ik je aan om daar rekening mee te houden.

mecam qubo bank zetel relaxfauteuil

Qua stoelen hebben we dezelfde gekozen als tien jaar geleden. Een beetje saai? Misschien, maar ik kon écht geen andere stoel vinden waar ik goed op zat. Zeker met de ‘kuipstoeltjes-mode’ van nu. Alleen… De uitstraling is wel compleet anders! Een zwart onderstel in plaats van grijs RVS. Én ken je die fantastische teddy stof die je tegenwoordig overal tegenkomt op banken, stoelen, poefjes en zelfs handtassen? Die hebben we gekozen voor de stoelen in het wit! Ik had trouwens niet verwacht dat mijn vriend daar ook voor te porren was. 😉 Het zitcomfort blijft hetzelfde, maar de uitstraling is compleet anders!

henders and hazel malene stoel avicci stof creme teddy stof stoel boucle

Toch een kleurtje op de muur én een nieuw vloerkleed

Onze vorige zitmeubelen waren vrij donker en dat steekt natuurlijk lekker af bij zo’n witte muur. Alleen met een lichtbruine bank en witte teddystoelen werd het wel érg wit. Daarom hebben we de muren van het zitgedeelte bij de bank en de tv een kleurtje gegeven. Als je alleen maar wit gewend bent, was dat best spannend kan ik je vertellen… 😅 We kozen voor Cool Concrete: een lichte, beige-grijze tint. 

muurverf cool concrete lichte beige grijze tint warme ondertoon

Toen kwam het punt: wat doen we met ons oude vloerkleed? Houden, geen kleed meer of vervangen? Aangezien de loopsporen behoorlijk zichtbaar waren op het oude kleed, maar we wel de huiselijke sfeer van zo’n kleed wilden behouden, kozen we ervoor om het kleed te vervangen voor een nieuw, fris exemplaar. Zeker omdat dit het knusse hoekje wat we dankzij de kleur op de muur gecreëerd hadden, extra versterkt.

Welk type vloerkleed?

Qua formaat was het makkelijk: gewoon hetzelfde: 200 x 290 cm rechthoekig. Alleen wat willen we verder… Hoog- of laagpolig, gemêleerd of egaal en welke stijl? Ondanks dat we onze schoenen binnen altijd uittrekken, leek ons een gemêleerd vloerkleed mooi én praktisch. Je ziet daarop simpelweg toch minder snel vlekjes, verkleuring en bijvoorbeeld pluisjes van sokken (ondanks dat we braaf iedere week stofzuigen!😅). Ook het hoogpolige van een shaggy kleed sprak ons aan. We vinden het heerlijk om lekker op sokken te lopen en dat is natuurlijk toch lekker zacht én warm. 😉 Daarbij vind ik het een luxe uitstraling hebben.

tapeso shaggy vloerkleed hoogpolig prime wit beige

Wat betreft de kleur wilden we niet ineens een uitgesproken tint in de woonkamer. Juist het overvloeien van dezelfde soort tinten in een andere licht-donkercontrast vonden we rustig ogen en wilden we echt uitstralen. Dus verschillende tinten bruin, gecombineerd met beige en wit. Daarom was de keuze voor een beige vloerkleed snel gemaakt. Het is een wit/beige gemêleerd, hoogpolig vloerkleed geworden wat qua kleur en neutrale toon perfect matcht. Wij zijn er super blij mee! Zo zie je maar dat eigenlijk een kleine aanpassing als een vloerkleed zo’n groot verschil kunnen maken voor de sfeer die je wilt creëren. 

tapeso shaggy vloerkleed hoogpolig

Nu alleen de nieuwe bank, stoelen en vloerkleed er liggen, zien we gelijk dat we kritisch moeten gaan kijken naar de eetkamertafel, salontafel en tv-meubel. Het is het nu nét niet. 🙈 Oh en nog wat leuks voor aan de muur. Volgend project!

Heb jij gekozen voor een vloerkleed in je woonkamer? 

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie