Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review

door Daphne - verdraaid mooi
Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review

Soms kom je dingen tegen die je als klein meisje niet van je moeder mocht. Nu je volwassen bent, mag je natuurlijk je eigen keuzes maken, maar alsnog hoor je dat stemmetje in je achterhoofd. Grappig genoeg heb ik dat (onder meer) met een bepaald scheersysteem dat volgens mijn moeder natuurlijk veel te gevaarlijk was voor mij. Toen ik het persbericht van Wilkinson binnen kreeg met precies dat model moest ik even lachen en wist ik dat ik hem dit keer wél wilde proberen. Dus sorry mam, maar hier lees je de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review.

Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review werking

Dit scheersysteem ziet er niet alleen uit om door een ringetje te halen, maar is ook het eerste mesje van Wilkinson dat compleet van metaal is. Het glijdt soepel over je huid zonder dat je druk uit hoeft te oefenen en pakt zelfs de allerkleinste stoppeltjes mee. Daarbij voorkomt het huidirritatie dankzij het single blade systeem en heb je aanzienlijk minder kans op scheerwondjes. Het mesje blijft ook nog eens lang scherp en roest niet en vooral dat is fijn als je hem een tijdje niet gebruikt.

Zo gebruik je de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor

Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review mesje blazer safety razor

Je kunt het mesje dankzij de ‘vlinderopening’ gemakkelijk plaatsen en vervangen. Aan de onderzijde zie je een balletje waar je aan kunt draaien. Dan zul je zien dat de kop van het scheersysteem opent als de vleugels van een vlindertje. Daar kun je dan voorzichtig het mesje in leggen en daarna weer sluiten door opnieuw aan het balletje te draaien. Zo zit het mesje goed vast en kun je het veilig gebruiken.

Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review safety razor vlinderopening mesje vervangen

De mesjes ontvang je in een klein ‘kistje’, waarbij het je dekseltje naar voor en achter kunt schuiven. Zo komt er één mesje (in een papieren omhulsel) uit en kun je het veilig pakken en openen. De mesjes ontvang je dus niet los en zijn zo veilig op te bergen.

Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review safety razor vlinderopening mesje vervangen butterfly opening

Gebruik een scheergel of -schuim (wat je fijn vindt), zeep de zones in die je wilt ontharen en plaats het scheermesje in een hoek van 30 graden op je huid. Let op dat je de huidplooien straktrekt voor je gaat scheren; zoals onder je oksels. Smeer nadien je huid in voor wat extra verzorging als je dat fijn vindt.

Review Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor 

Wat een mooi scheerapparaat! Het gaat natuurlijk om de werking, maar het oog wil ook wat hoor! Dankzij het metalen design, is het een vrij zwaar apparaat dat luxe oogt en aanvoelt. De ‘ribbels’ zorgen ervoor dat je goed grip hebt; ook onder de douche.

Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review mesje blazer safety razor vlinderopening mesje vervangen

Toen ik het scheersysteem voor de eerste keer gebruikte, schoten direct de woorden van mijn moeder door mijn hoofd. Ik gebruikte hem namelijk hetzelfde als mijn reguliere Wilkinson Hi Audrey by Intuition en precies dat moet je niet doen. Ik ben gewend om ietwat druk te zetten op het apparaat en het zo over mijn huid te laten glijden, maar dit systeem moet je gewoon met de lichtste aanraking over je huid bewegen. Zet je druk, zeker bij de huid op je schenen, dan neem je je velletje mee en lijkt de douche op een crime scene. Dat het een scherp mesje is, kwam ik dus al snel achter… 😅 

Toen ik mijn lesje geleerd had en juist géén druk zette, merkte ik dat hij onwijs fijn in gebruik is. Je moet gewoon het mesje zijn werk laten doen en dan heb je heel snel een hele gladde huid zonder stoppeltjes. Daarbij is hij heel duurzaam in gebruik, want dit mesje gaat langer mee dan mijn reguliere mesjes. Ook het plaatsen en verwijderen van een mesje werkt heel goed en kun je veilig doen. Dus na die eerste blunder ben ik blij dat ik hem blijven gebruiken heb, want het is echt een fijn systeem!

Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor review

Je shopt de Wilkinson Intuition Rose Gold Safety Razor bij Kruidvat, DA en plein.nl voor € 29,99. Lees ook de andere Wilkinson reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Judith 25 mei 2023 - 09:51

Tip van de dag aangezien jij ook vaak in Duitsland komt, daar verkopen ze de mannen variant van wilkinson en losse mesjes voor een fractie van het bedrag van deze en zijn precies hetzelfde.. is nog een lichtere houder ook. Alleen idd je ligt zo open, zo scherp

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 juni 2023 - 21:14

Oh goeie! Dankjewel voor de tip!♥️

Reply
Janine - BeautyBlogster.nl 26 mei 2023 - 14:54

Wat een ontzettend mooi scheermesje, hij klinkt heel fijn en goed dat er ook aan de veiligheid is gedacht. Ik ga deze zeker eens uitproberen 🙂

Reply

Plaats een reactie