Wilkinson Intuition Perfect Finish review

door Daphne - verdraaid mooi
Wilkinson Intuition Perfect Finish review

Bij mannen is het al de normaalste zaak van de wereld, maar gelukkig wordt het ook bij vrouwen steeds normaler om gezichtshaar te verwijderen. Ik ben er zelf ook fan van, omdat gezichtsmake-up zo veel mooier zit en mijn skincare beter in de huid kan trekken. En dan heb ik het niet over zo’n stekelbaard bij mannen die je verwijdert, maar gewoon de simpele donshaartjes die elke vrouw heeft. Ben je benieuwd hoe je ze op een prettige, maar veilige manier kan verwijderen? Ik laat je drie verschillende ontharingsproducten zien van Wilkinson Intuition speciaal voor de gezichtshuid. Zo onthaar jij je gezicht veilig, maar effectief.

Ik begin even met een disclaimer. Ik krijg namelijk regelmatig te horen dat vrouwen het haar op hun gezicht niet durven te verwijderen, omdat ze bang zijn voor stoppeltjes. Alleen dat is echt een fabeltje. Mannen krijgen met hun dikke, stugge haren na een dag al stoppels. Alleen het gezichtshaar van vrouwen is totaal anders en écht niet met elkaar te vergelijken. Natuurlijk zijn er vrouwen die, vaak door een verstoorde hormoonhuishouding, wél last hebben van stuggere haren, maar over het algemeen gaat het puur om donshaartjes. Don’t worries!

Wilkinson Intuition Perfect Finish Eyebrow Shaper | € 4,99

Wilkinson Intuition Perfect Finish Eyebrow Shaper review

Ik begin met het meest simpele en voordeligste product: het eenvoudige, enkelvoudige scheermesje. Die is speciaal ontworpen om wenkbrauwen te stylen en shapen. Dankzij de kleine mesjes kun je heel gemakkelijk de vorm van je wenkbrauw bepalen. Daarnaast kun je het ook gebruiken om donshaartjes op de rest van je gezicht te verwijderen en de huid zo licht te exfoliëren, doordat je zo makkelijk dode huidcellen meepakt. Je huid voelt nadien zo intens zacht aan! 

Wilkinson Intuition Perfect Finish Eyebrow Shaper review scheermes wenkbrauwen

Door de meegeleverde precisiedop kun je heel nauwkeurig te werk gaan en haal je niet ineens je halve wenkbrauw eraf als je even niet helemaal oplet. Je kunt het ook gemakkelijk gebruiken rond de contouren van je lippen. Verder zit er een beschermkap bij, waardoor je de mesjes prima in je toilettas kunt bewaren.

Review Wilkinson Intuition Perfect Finish Eyebrow Shaper

Wilkinson Intuition Perfect Finish Eyebrow Shaper review scheermes wenkbrauwen gezicht

Toevallig heb ik deze mesjes een hele poos geleden al eens ontdekt toen ik bij de Duitse drogisterij DM ging shoppen en sindsdien gebruik ik ze heel regelmatig en heb ik ze al eens opnieuw gekocht. De mesjes zijn onwijs scherp, waardoor je enerzijds heel gemakkelijk over de huid glijdt en anderzijds echt een zijdezachte huid hebt als resultaat. 

Let wel op hoe je ze op de huid zet, want als je ze niet in de goede hoek plaatst, dan glijdt het niet vloeiend over je huid en kun je eerder wondjes krijgen. ‘Voel’ je de mesjes te goed? Probeer dan een andere stand. Behalve voor de wenkbrauwen, gebruik ik het ook vaak om mijn wangen donsvrij te maken. De laatste tijd ben ik groot fan van cream blushes en -bronzers en die blenden echt veel beter op een huid zonder dons. 

Wilkinson Intuition Perfect Finish Facial Duo | € 24,99

Wilkinson Intuition Perfect Finish Facial Duo review

Deze trimmer voor het gezicht haalt haartjes voorzichtig weg, zodat huidirritaties geen kans krijgen. Dankzij het compacte formaat kun je dat nu overal doen, want het past gemakkelijk in je tas en ziet er ook nog eens prachtig uit. Dus als je in ‘verkeerd’ licht ineens een lelijke haar ziet, maakt die geen kans meer!

Wilkinson Intuition Perfect Finish Facial Duo review tools

De trimmer bestaat uit twee opzetstukjes. De gezichtshaarverwijderaar (goed scrabble woord😉) voor de grote zones van je gezichtshuid en de wenkbrauwhaarverwijderaar om je wenkies te shapen. Het wisselen ervan gaat onwijs gemakkelijk. Je draait het ene kopje eraf en je draait de andere er simpelweg op. Secondenwerk! Om de trimmer aan te zetten, schuif je het sierlijke knopje naar boven. Let op dat het product niet waterproof is, dus niet onder het douchen gebruiken. Naast de opzetstukjes zit er ook een borsteltje in om de opzetstukjes haarvrij te maken. Én de AA batterij die je nodig hebt om het product te gebruiken, is er ook al bijgeleverd. En dat laatste zie je echt niet vaak.

Gebruik & review Wilkinson Intuition Perfect Finish Facial Duo 

Wilkinson Intuition Perfect Finish Facial Duo review scheren gezicht

Beide opzetstukjes werken onwijs makkelijk. Zet de trimmer recht op de huid, trek simpelweg de huid strak en beweeg de tool tegen de haargroei in. Wilkinson geeft zelf al aan dat het kan zijn dat je meerdere keren over hetzelfde deel moet gaan. Ik maak dan zelf ook cirkelvormige bewegingen om alle haartjes te pakken te krijgen. Bij de wenkbrauwhaarverwijderaar maak je geen cirkelvormige bewegingen als je je wenkies niet wilt verliezen, maar dan beweeg je het juist heen en weer.

Ik vind de trimmer er al echt prachtig en onwijs luxe uitzien dankzij het elegante rosekleurige design. Ik zou hem dan in het openbaar ook zeker uit mijn handtas durven halen. Je krijgt niet zo’n intens glad resultaat als bij de Eyebrow Shaper, maar dat is logisch. Het is dan ook nog wat vriendelijker voor je huid dan het mesje en geeft geen enkele irritatie. Ik ga er dan ook van uit dat het voor vrouwen met een gevoelige huid ook erg geschikt is! Voor even snel tussendoor vind ik hem dan ook fijn, maar ik merk dat ik eerder naar het mesje grijp met mijn makkelijke huid.

Wilkinson Intuition Perfect Finish 4 in 1 Trimmer | € 29,99

Wilkinson Intuition Perfect Finish 4 in 1 Trimmer review

Dit is niet meer puur een trimmer, maar een hele uitgebreide set voor meerdere toepassingen. Het richt zich nog wel voornamelijk op het gezicht, maar kun je ook gebruiken voor andere plekken op het lichaam waar de huid kwetsbaar is, zoals de bikinilijn. Let op dat je voor het behoud van je mesjes geen scheergel of -schuim gebruikt. Je kunt hem wel, in tegenstelling tot de Facial Duo, onder de douche gebruiken, want hij is waterdicht. 

Bij deze uitgebreide set zitten heel wat opzetstukjes, namelijk: een wenkbrauwtrimmer met twee zijden, wenkbrauwkam, gezichtstrimmer, lichaamstrimmer en bikinikam. Daarnaast zit er ook een schoonmaakborsteltje, een wenkbrauwbeschermkapje en een opbergzakje bij. Je gebruikt de trimmer door de huid strak te trekken (behalve bij je wenkies dan) en het recht op de huid te zetten. Beweeg tegen de haargroeirichting in of maak kleine cirkelvormige bewegingen. 

Wilkinson Intuition Perfect Finish 4 in 1 Trimmer review tools

Gebruik de wenkbrauwtrimmer voor het vormen van de wenkbrauwen. Hierbij kun je kiezen tussen twee trimgroottes, namelijk 2 en 4 mm. Op dit opzetstuk kun je de wenkbrauwkam plaatsen die de wenkbrauwharen trimt. De lichaamstrimmer gebruik je door het apparaat in tegenovergestelde richting van de haargroei te trimmen en in de richting van de haargroei om te stijlen. Op de lichaamstrimmer kun je de bikinikam plaatsen. Die is in te stellen tussen de 2 mm en 8 mm. Het gaat er puur om waar jouw persoonlijke voorkeur naar uit gaat. 

Review Wilkinson Intuition Perfect Finish 4 in 1 Trimmer

De trimmer is in de basis vergelijkbaar met die van het Facial Duo apparaat, alleen deze variant is een stuk uitgebreider en groter. Hierdoor is het wat minder handzaam om mee te nemen op reis, maar heb je wel veel meer opties. De gezichtshaarverwijderaars lijken op elkaar, maar die van de 4 in 1 trimmer is een stuk groter. Zo ben je veel sneller klaar en heb ik het idee dat het nog wat beter werkt. Zeker de wenkbrauwtrimmer vind ik een goede aanvulling ten opzichte van de Facial Duo. Dankzij de vorm en de stand van de trimmer kun je nog dichter bij de haarlijn van de wenkbrauwen glijden. Ook de lipcontouren doe ik graag met dit opzetstuk, omdat je zo heel veilig ook daar de donshaartjes kunt verwijderen. Ik vind de wenkbrauwtrimmer trouwens enorm lijken op onze neustrimmer. Alleen ik weet niet of je deze variant ook echt voor je neusharen kunt gebruiken. 😉 De wenkbrauw- en bikinikam heb ik zelf niet nodig en dus ook niet uitgeprobeerd.

Wilkinson Intuition Perfect Finish 4 in 1 Trimmer review gezichthaar trimmen

Deze trimmer vind ik ten opzichte van de mesjes net wat sneller werken. Je kunt meer gedachteloos over de huid glijden zonder dat je je kunt snijden. Het exfoliëren en écht glad maken van de huid, blijft je wat mij betreft echt alleen met de Eyebrow Shaper kunnen, maar toch gebruik ik de 4 in 1 trimmer graag tussendoor even snel voor een goede touch-up. Zeker omdat het mijn haartjes nog net wat beter verwijdert dan de Facial Duo. Kortom: het is een fijne aanvulling in mijn stash. 

Je shopt de Wilkinson Intuition Perfect Finish producten bij Kruidvat en op kruidvat.nl. Lees ook de andere Wilkinson reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie