WetBrush Pro Flex Dry review

door Daphne - verdraaid mooi
wetbrush pro flex dry review-1

Dat je niet alle haarborstels over één kam mag scheren, bewees de WetBrush Pro Detangler me al. Die testte ik een klein half jaartje geleden al en gebruik ik nog steeds dagelijks. Toen ik een nieuwe borstel uit de WetBrush familie thuisgestuurd kreeg, had ik hoge verwachtingen. Of ze die ook waar kan maken, lees je hier in de WetBrush Pro Flex Dry review. Die borstel zou de ideale tool zijn voor bij het droog föhnen van je haar.

wetbrush pro flex dry review-4

Het verschil ten opzichte van een normale borstel, zit hem in het design van de borstelkop. Door de open borstelkop droogt je haar volgens het merk 30% sneller dan met een normale borstel. Daarbij is de borstel flexibel, waardoor het natte haar extra voorzichtig geborsteld kan worden.

wetbrush pro flex dry review

De borstelharen zijn wel hetzelfde als de andere borstels van WetBrush, namelijk de Intelliflex haren. Die zijn flexibel, sterk en ultra dun en door de speciale SofTips beschadigen je haar en hoofdhuid niet tijdens het borstelen. Ze stimuleren zelfs de doorbloeding van de hoofdhuid. Daarbij wordt door de flexibele, open borstelkop, het effect van Intelliflex borstelharen wel versterkt.

wetbrush pro flex dry review-2

Review WetBrush Pro Flex Dry

De Pro Flex Dry is verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. De print die ik je hier laat zien, komt uit de limited edition Fantastic Voyage lijn. In deze lijn vind je abstracte prints met een metallic look en een shimmering touch. Je ziet hier de Galactic Stone print. Ten opzichte van normale borstels is je haar volgens WetBrush met de Pro Flex Dry 30% sneller droog, ontstaat er 45% minder schade aan het haar, moet je 56% minder moeite doen om door je haar heen te komen en heb je 100% happy haar. Deze borstel is geschikt voor elk haartype, dus of je nou dik, dun, krullend of steil haar hebt: het kan allemaal!

wetbrush pro flex dry review-3

Het ergonomische design van het handvat is hetzelfde als die van de Pro Detangler en ligt daarom erg prettig in de hand. Het handvat voelt rubberachtig aan, waardoor je meer grip hebt. Zelfs wanneer je handen nat zijn of je een haarproduct aan je handen hebt! Leuk natuurlijk, maar het gaat er uiteindelijk om hoe de borstel zelf is. Die is in één woord speciaal. Het borstelen van je haren krijgt een hele nieuwe dimensie. Het is eerst even wennen, omdat het in mijn geval met geen één borstel te vergelijken is die ik eerder geprobeerd heb. De gewenning maakte al snel plaats voor onmisbaarheid van de borstel. Wat is hij fijn zeg! Het glijdt met gemak door je natte haren, buigt mee in de juiste richting én is de perfecte tool bij het föhnen van je haar.

wetbrush pro flex dry review-5

Ik steil mijn haar als het droog is, maar voor ik dat doe droog ik mijn haar eerst met een föhn al een groot deel in model. In combinatie met de Pro Flex Dry gebeurde dat in no-time! Het scheelt onwijs veel tijd en geklungel. Door de open borstelkop kan de warmte van de föhn weg, zodat je haar niet te warm wordt en dus beschadigd kan raken.

De WetBrush Pro Flex Dry is verkrijgbaar bij diverse parfumerieën en webshops, zoals Douglas voor € 16,95. Leuk weetje: de WetBrush Flex Dry heeft in 2018 de Beauty Astir Award gewonnen voor beste beautytool!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 12 februari 2020 - 07:49

Op de een of andere manier ziet deze borstel er inderdaad ook heel ‘fijn’ uit. Ik gebruik een speciale borstel omdat ik extensions heb. Bij gewone borstels schijnen die aanhechtingen vast te kunnen komen zitten in die ‘bolletjes’ aan het uiteinde.

Reply
Deb 12 februari 2020 - 20:12

Wat een prachtige borstel! Alleen omdat ie er zo mooi uitziet zou ik ‘em al willen hebben 😊. Ik gebruik zelf geen borstel, maar een kam met grove tanden omdat mijn haar anders enorm gaat pluizen. Maar voor mijn dochter van 10 zou dit een te gekke borstel zijn, zij heeft super dik haar waarvoor ik een tangle teezer gebruik. Maar zo’n wetbrush borstel is denk ik ook iets voor haar.

Reply

Plaats een reactie