WetBrush Pro Detangler review

door Daphne - verdraaid mooi
WetBrush-Pro-Detangler-review-5

Soms kom je een beautytool tegen die enorm gehypet wordt door experts en influencers. De WetBrush Pro Detangler is zo’n tool. Deze borstel schijnt onwijs goed te zijn voor je haar. Of ik het ook zo ervaar, ga ik testen. Daarom lees je hier de WetBrush Pro Detangler review.

WetBrush-Pro-Detangler-review-7

De Pro Detangler borstel is in verschillende designs en tinten verkrijgbaar. Ik laat je een borstel zien uit de nieuwe Electric Dreams Collectie. Het design is geïnspireerd op het stadsgezicht van een metropool rond middernacht, vol lichtflitsen, neon borden en verkeer dat af en aan rijdt. De designs hebben prachtige neon tinten en hoog voltage prints.

WetBrush-Pro-Detangler-review-6

Belofte WetBrush Pro Detangler

Per minuut worden er wereldwijd 40 WetBrushes per minuut verkocht. Daarom is deze borstel een ware cultheld in de VS. Niet alleen daar, maar ook in de Benelux is het een zeer gewaardeerde tool onder experts, beautypers, influencers en consumenten. De Pro Detangler is zelfs uitgeroepen tot Best New Hairstyling Product van 2019 bij de Beauty Global Awards.

WetBrush-Pro-Detangler-review-8

De borstel heeft zijn sporen dus al verdiend, maar wat belooft het merk eigenlijk? Volgens WetBrush ontklit de Pro Detangler het haar pijnloos, zonder het haar daarbij te beschadigen. Zelfs bij nat haar. Dankzij de unieke IntelliFlex borstelharen zou de brush met gemak door het haar glijden en (natte) haren onklitten zonder eraan te trekken. De borstelharen zijn flexibel, sterk en ultra dun en door de speciale SofTips beschadigen je haar en hoofdhuid niet tijdens het borstelen. Ze stimuleren zelfs de doorbloeding van de hoofdhuid. Daarbij is de borstel geschikt voor alle haartypes, ook voor de meest gevoelige hoofdhuiden. De Pro Detangler geeft volgens WetBrush 45% minder schade aan het haar, het kost je 56% minder moeite en je hebt 100% gelukkiger haar.

WetBrush-Pro-Detangler-review-1

Review WetBrush Pro Detangler

In eerste instantie ziet de Pro Detangler er niet echt anders uit dan mijn reguliere huismerk borstel. Mijn borstel heeft ook haren met een dikker puntje aan het uiteinde. Schijn bedriegt, want zodra je er alleen al met je vingers doorheen gaat, voel je het verschil. Het zijn echt onwijs flexibele borstelharen die een stuk zachter aanvoelen én een stuk dunner zijn. Daarom glijd ik ook zonder moeite met deze borstel door mijn haar.

WetBrush-Pro-Detangler-review-4

Verder ben ik, als ik veel haast heb, nogal eens geneigd om snel door mijn haar te borstelen. Dat vinden niet alleen mijn haren niet fijn, want dan vallen heel wat haren op de wastafel, maar ook mijn hoofdhuid kan het niet waarderen. Met de Pro Detangler gaat het echt soepeler, op een haarvriendelijke manier. Natuurlijk moet je alsnog extra aandacht besteden aan zones van je haar waar het enorm klit, maar het verschil is duidelijk merkbaar.

Geüpgraded design

Als je al een WetBrush Pro Detangler in huis hebt, zou het kunnen dat het design er net wat anders uit ziet. Het is namelijk geüpgraded en het nieuwe, ergonomische design zorgt voor extra comfort tijdens het borstelen. Het handvat voelt rubberachtig aan, waardoor je meer grip hebt, zelfs wanneer je handen nat zijn of je een haarproduct aan je handen hebt.

WetBrush-Pro-Detangler-review-2

Om de borstel zo makkelijk mogelijk vast te houden zijn er aan beide zijden van de borstel, net onder de borstelharen, twee inhammen gemaakt. Daar kun je je vingers plaatsen voor nog eens extra comfort en grip. Ik vind het prettig om daar mijn duim en wijsvinger op te plaatsen en de rest van mijn hand rond het ‘rubberen’ handvat. Verder zou de borstel vanaf de zijkant gezien nog wat verdikt zijn. Ik heb het verschil inderdaad gezien op foto’s, maar ik weet niet wat daar het voordeel van is.

WetBrush-Pro-Detangler-review-3

De WetBrush Pro Detangler Electric Dreams collectie is vanaf september verkrijgbaar bij diverse parfumerieën en webshops, zoals Douglas voor € 14,95. Dat is niet heel voordelig voor een borstel, maar het is dan ook niet zomaar een borstel heb ik gemerkt!

WetBrush-Pro-Detangler-review

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Bettie 6 september 2019 - 21:04

Dit klinkt heel positief! Ik heb nu een neppe tangle teezer maar ik verlies laatste tijd wel meer haren dus ik was weer op zoek naar een betere borstel

Bettie

Reply

Plaats een reactie