Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie review

door Daphne - verdraaid mooi

Na de douchecrème en body lotion uit de amandel verzachtende lijn van Weleda, laat ik je nu ook de gezichtsolie zien. Iedere keer ben ik niet alleen groot fan van de geur, maar ook van de werking. Geldt dat in dit geval ook? Je leest het in de Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie review, waarin ik natuurlijk de ingrediëntenlijst weer uitpluis.

Deze gezichtsolie is speciaal geschikt voor de gevoelige huid. Het vermindert dan ook roodheid en brengt de huid weer tot rust. Zo herstelt het de natuurlijke balans van de huid en verbetert de beschermende barrièrefunctie. Daarom kun je het ook gebruiken als een extra bescherming bij koud en guur weer. Daarnaast kun je het ook gebruiken om je oogmake-up in alle zachtheid te verwijderen. 

weleda verzachtende gezichtsolie review

De olie zit in een prachtig, glazen flacon die een handige opzetstuk heeft waarmee je de olie gemakkelijk kunt doseren. Alle informatie en de ingrediëntenlijst vind je terug op het doosje die rond de flacon zit.

Ingrediënten uitgeplozen

Houd je vast… Hieronder vind je de hele lijst met ALLE ingrediënten! Alle gekheid op een stokje… Het zijn er maar drie. Echt heel weinig en dus lekker overzichtelijk. Ik houd ervan! Daarbij is het dus vrij van parfum en dat vinden zeker de gevoelige huidjes erg fijn.

weleda verzachtende gezichtsolie ingredienten review

  1. Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil | amandelolie 

Deze lichte amandelolie is bijzonder huidvriendelijk en is daarom perfect voor de gevoelige en droge huid. Verder is het rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals olie- en linolzuur dat onder meer verzorgt, beschermt en hydrateert.

  1. Prunus Domestica Seed Oil | gele pruimenpitolie

Deze olie heeft de geur van amandel. Het wordt snel door de huid opgenomen en laat het fluweelzacht aanvoelen. Daarnaast verbetert het de barrièrefunctie van je huid. Ook deze olie is weer rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals olie- en linolzuur. 

  1. Prunus Spinosa Flower Extract | sleedoornbloesem extract

Dit extract komt van de sleedoorn. Dat is een bladverliezende heester met doornachtige takken en witte bloemen die tot de rozenfamilie behoren. Het extract wordt gewonnen uit de knoppen van die plant en die zijn rijk aan vitamine C. Dit antioxidant biedt een krachtige bescherming tegen schadelijke factoren van buitenaf.

Review Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie

Zoals ik net ook al aangegeven had, kun je het op meerdere manieren gebruiken. Verdeel enkele druppels in de handpalmen en breng het aan op een gereinigde huid. Of breng wat druppels aan op een vochtig wattenschijfje en verwijder zo je oogmake-up. 

Toen ik info van de olie als eerst op het doosje las, was ik even in de war welk product ik in mijn handen had: een olie of reiniging? Het is dus een combinatie van elkaar en daarom moet je het natuurlijk niet ’s ochtends voor je make-up aanbrengen. 😉 

weleda verzachtende gezichtsolie textuur formule review

Ik probeerde het product als eerst uit als een oogmake-up reiniging. Doordat er zulke goede producten in de olie zitten, kunnen je ogen daar prima tegen en zullen ze niet gaan prikken of irriteren. Daarbij ‘brokkelt’ je mascara als het ware van je wimpers, waardoor het zeker als reiniging goed werkt. Ik heb het trouwens niet op een wattenschijfje aangebracht, maar via mijn handen op mijn ogen, waarbij ik pas achteraf een wattenschijfje erbij pakte. 

Ook als olie doet het veel goeds voor je huid. Het maakt mijn huid enorm zacht en voedt het intens. Zo hoef je niet bang te zijn om een trekkerig gevoel te krijgen. Daarom gebruik ik de olie graag als mijn huid wel wat extra’s kan gebruiken na een intense dag voor mijn huid of wanneer ik mascara heel zacht van mijn wimpers wil weken. Soms breng ik het trouwens ook puur aan op een bepaalde zone die wat droger is, zoals mijn wangen. Dat werkt ook goed!

De Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie shop je bij diverse drogisterijen en online op onder meer plein.nl voor € 16,99 | 50 ml. Bekijk ook de andere Weleda reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Lori (Mama's Jungle) 30 mei 2022 - 14:18

Klinkt goed met weinig ingrediënten, lekker als huidolie. Heb je alleen geen waasje op je ogen erna als je je make-up ermee eraf haalt?

Reply
Jolanda 1 juni 2022 - 08:46

Wat heerlijk als er maar zo weinig ingrediënten in een product zitten!

Reply
bychristiana 6 juni 2022 - 09:20

Ik ben gek op de amandel producten van Weleda! Ik heb vorige week nog een douchegel uit de amandelijn gekocht;-)

Reply

Plaats een reactie