Vernieuwde formule The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 review

door Daphne - verdraaid mooi
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 review new formula

Ruim een jaar geleden testte ik The Daily Set van The Ordinary met daarin onder andere het hyaluronzuur serum. Persoonlijk vond ik het al een onwijs fijn serum, maar het merk vond dat het nog beter kon en vond ruimte voor innovatie. Daarom brengt The Ordinary dit product opnieuw uit met een vernieuwde formule. In dit artikel lees je wat er veranderd is én of ik het een verbetering vind. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de vernieuwde The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 review.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 heeft een verbeterde, lichtere textuur die makkelijk wordt opgenomen door de huid. Vanaf nu is het serum verrijkt met vijf vormen van hyaluronzuur om de huid direct te hydrateren en steviger te maken.  Verder ondersteunen en beschermen de ceramiden de huidbarrière, helpen ze vochtverlies voorkomen en helpen ze vocht vast te houden.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 review nieuwe formule

Je huid voelt na gebruik direct gehydrateerd en steviger aan, gedurende de hele dag. Uit een klinische test onder 32 proefpersonen na tweemaal daags gebruik van het product gedurende vier weken blijkt dat de huidelasticiteit verbetert. Ook zijn droge fijne lijntjes, lijntjes onder de ogen en lachlijnen om de mondhoeken minder zichtbaar.

Wist je dat dit serum een van de eerste producten was van The Ordinary en het sindsdien een bestseller is? The Ordinary is gebaseerd op wetenschappelijk- en laboratoriumonderzoek en brengt basisingrediënten tegen betaalbare prijzen op de markt. Zo maakt het merk kwalitatieve skincare toegankelijk voor iedereen.

Breng het serum in de ochtend en avond aan op de natte of droge huid na het reinigen maar voor je producten op oliebasis gebruikt. Het serum is namelijk op waterbasis.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. Het serum heeft drie actieve ingrediënten, namelijk hyaluronic acid, ceramiden en pro-vitamine B5. Verder is het serum vrij van alcohol, olie, siliconen en gluten en is het vegan en cruelty free. De formule is geschikt voor alle huidtypen en heeft een pH-waarde tussen de 6 en 7.5.

Natuurlijk komt de lijst deels overeen met de eerdere formulering en daarom heb ik de ingrediënten die er eerder ook al in zaten dikgedrukt.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 review new formula ingredienten

 1. Aqua
 2. Sodium Hyaluronate, oftewel hyaluronzuur, hydrateert de huid extreem en doeltreffend en houdt de hydratatie van de huid in de hoornlaag vast. Het geeft de huid een uitzonderlijk zacht gevoel en laat een dun en elastisch beschermend laagje achter op de huid.
 3. Propanediol hydrateert en maakt de huid glad. 
 4. Pentylene Glycol hydrateert en bevordert de stabiliteit van de emulsie.
 5. Hydrolyzed Hyaluronic Acid stimuleert de collageensynthese en verbetert de consistentie van de epidermis. Het werkt dan ook als collageenbooster die de huid elastischer maakt en de vochtbalans van de huid verbetert.
 6. Sodium Hyaluronate Crosspolymer is een gemodificeerde vorm van hyaluronzuur die zich vasthoudt aan de polymeerstructuur. Die houdt langer in de bovenste huidlagen, waardoor een betere hydratatie mogelijk wordt.
 7. Phospholipids is een lipide dat verzachtend werkt en emulgerende eigenschappen heeft.
 8. Sphingolipids werkt huidverzachtend en -beschermend.
 9. Panthenol, oftewel vitamine B5, trekt vocht aan, verbetert de beschermlaag en de elasticiteit van de huid en heeft kalmerende, regenererende en verzachtende eigenschappen.
 10. Ahnfeltiopsis Concinna Extract is een algensoort met huidverzachtende en antioxidanten eigenschappen. Daarnaast kan het gebruikt worden om de textuur van de formule aan te passen.
 11. Glycerin werkt hydraterend, verzachtend, huidvernieuwend en verzorgend. Ook helpt het vochtverlies tegen te gaan.
 12. Polysorbate 20 is een emulgator en textuurverbeteraar en draagt bij aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het gebruik. 
 13. Citric Acid, oftewel citroenzuur, is een natuurlijk conserveermiddel en regelt de pH-waarde in het product. 
 14. Sodium Citrate is een pH-regelaar.
 15. P-Anisic Acid is een conserveermiddel dat ook bepaalde geuren maskeert. 
 16. Tocopherol, oftewel vitamine E, is een krachtig antioxidant met ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen, dat kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie op de huid. Zo kan het helpen bij het bevorderen van de regeneratie van beschadigde huidcellen en de huid helpen herstellen.
 17. Trisodium Ethylenediamine Disuccinate is een chelaatvormer die een belangrijke rol speelt in de algehele stabiliteit, esthetiek en werkzaamheid van de formulering.
 18. Caprylyl Glycol werkt vochtinbrengend en verzachtend.
 19. Ethoxydiglycol is een oplosmiddel, geurmiddel en houdt het vocht op peil.
 20. Ethylhexylglycerin houdt vocht vast, verzorgt en remt geurvormende bacteriën. 
 21. Hexylene Glycol is een textuurverbeteraar en werkt als conserveermiddel.
 22. Phenoxyethanol is een conserveermiddel.
 23. Chlorphenesin is een type alcohol dat als conserveringsmiddel wordt gebruikt. 

Review The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Natuurlijk is het alweer even geleden dat ik de vorige formule getest heb, dus helemaal scherp heb ik mijn mening niet meer op mijn netvlies. Alleen wat me wel altijd opvalt aan hyaluronzuur-serums (ook bij de eerder geteste variant) is dat het gezicht na het aanbrengen van het serum wat sticky aanvoelt. Dat effect is bij de vernieuwde formule niet helemaal verdwenen, maar wel beduidend verminderd. Hierdoor kan ik veel sneller mijn skincare routine vervolgen zonder bang te zijn dat het gaat rullen. Hyaluronzuur blijft een ingrediënt dat wonderen verricht voor een droge en vochtarme huid en daarom ben ik ook weer fan van dit serum. Droogtelijntjes krijgen gewoon écht geen kans. En de prijs? Die is weer zoals je gewend bent bij The Ordinary. Goede prijs-kwaliteit dus. 

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 review new formula texture

Je shopt The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 op theordinary.com en bij alle verkooppunten van het merk voor € 9,90 | 30 ml.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie