Vereeuwig je verhalen met Fotofabriek.nl

door Daphne - verdraaid mooi
Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-1

Zittend op de bank met een goed gevuld fotoboek, omringt door geliefden terugkijkend op mooie en misschien wel ontroerende momenten. Hoe lang is dat geleden… Eigenlijk best zonde, want als ik een fotoboek tegen kom, ben ik zo een uur verder. Dan vliegt de tijd. Ik wil dat moment opnieuw beleven. Daarom heb ik de leukste foto’s van het afgelopen jaar verzameld in een mooi fotoboek.

Ik maak vaak en veel foto’s met mijn iPhone, stuur ze door naar geliefden en verdwijnen dan langzaam in de massa van mijn digitale album. Eens in de zoveel tijd maak ik een back-up en gooi ik alle foto’s in een digitaal mapje. Daar zitten ze dan verzameld en vaak niet eens uitgezocht in. Hierdoor vergeet je sommige foto’s en de verhalen erachter. Zonde eigenlijk. Daarom was ik erg blij toen Fotofabriek.nl me vroeg of ik een mooi fotoboek wilde maken. Ik heb een A4 hardcover fotoboek met 24 pagina’s gemaakt. Ik laat je zien hoe makkelijk het maken ervan is en hoe Fotofabriek.nl jou helpt om het een topboek te maken!

Fotoboek maken

Voor je aan het ontwerpen van je fotoboek begint, kies je eerst je soort fotoboek en het formaat. Als je dat gedaan hebt, kun je aan de slag! Je hebt drie manieren om je fotoboek te maken, namelijk via een Online Editor, Offline Software of een PDF-Uploader als je je boek bijvoorbeeld al in InDesign gemaakt hebt. Ik heb gekozen voor de Online Editor.

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek

Voor het ontwerpen van je fotoboek, kun je ook weer kiezen uit verschillende opties, zoals het volledig zelf ontwerpen, het automatisch vullen van foto’s in het boek of het aanhouden van een bepaald thema, zoals vakantie of baby. Ik vind het zelf samenstellen en ontwerpen van mijn boek het leukst, dus dat heb ik gekozen.

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-7

Bij de massa aan foto’s die je toevoegt aan je digitale album op Fotofabriek.nl kun je gemakkelijk zien welke foto je al wel of niet gebruikt hebt door het cijfer wat al dan niet in je foto vermeld staat. Dat maakt het overzichtelijk. Bij het ontwerpen ervan, heb ik af en toe gebruik gemaakt van de indelingsopties die Fotofabriek.nl je geeft per twee pagina’s. Ben je zelf even inspiratieloos, dan is dat een makkelijke tool. Ook werd je, na het toevoegen van de foto, gewezen op de kwaliteit van de foto.

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-9

Andere tools die je het ontwerpen van het fotoboek vergemakkelijken zie je op de printscreens hieronder. Zo kun je je fotoboek naar eigen smaak en wens maken.

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-6

Het fotoboek wat ik gemaakt heb is een standaard model. Je kunt ook kiezen uit diverse opties, zoals een ander soort papier of extra pagina’s, zodat het fotoboek precies wordt zoals jij wilt.

Ervaring met Fotofabriek.nl

Ik vond de Online Editor, zoals je al tussen de regels door kon lezen, gemakkelijk in gebruik. Ook de service vanuit Fotofabriek.nl vond ik prettig. Een dag nadat ik begonnen was met het maken van het fotoboek, ontving ik onderstaande e-mail met een link naar een online handleiding. Deze handleiding legt je ook nog eens stap voor stap uit hoe je het fotoboek kan maken en wat de mogelijkheden zijn.

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-8

Door de chronische pijn en de gevolgen ervan, bestel ik bijna alles online wat ik online kan bestellen. Deze bestelling sprong eruit, door de ontzettend leuke filmpjes van het productieproces van het fotoboek die ik na mijn bestelling ontving, zoals het maken van de omslag van mijn boek. Enkele dagen later ontving ik mijn fotoboek als brievenbuspakje in de brievenbus. Lekker makkelijk! Ik vind de kwaliteit van het boek en de pagina’s ervan erg mooi! De foto’s zijn scherp en de kleuren zijn helder. Ik ontving trouwens ook nog een digitale versie van mijn fotoboek per e-mail. Leuk als je je fotoboek door wilt sturen naar je geliefden!

Impressie van foto’s uit het fotoboek

Ik vond het een genot om langs al die foto’s van het afgelopen jaar te gaan en er een mooie selectie van te maken. Ik laat je een impressie zien van enkele pagina’s uit het fotoboek. Zo kun je gelijk zien welke ontwerpen ik zoal gemaakt heb.

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-2

Sinds een aantal jaar gaan we ieder jaar naar Benidorm. Het heeft een imago dat het dé plek is voor ouderen. In de winter is dat zeker het geval, maar in de zomer is het zeker ook een fantastische plek voor mensen van onze leeftijd! Benidorm heeft een levendige boulevard, heerlijk strand met een mooie blauwe zee en een prachtige natuur. Ja oké en je kunt er ook scootmobiels huren en ja dat hebben we een paar jaar geleden al eens gedaan… 😉

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-3

Deze gebeurtenis van het afgelopen jaar mocht zeker niet ontbreken in het fotoboek. In maart ging ik officieel live met Verdraaid Mooi. Sinds die datum heb ik al heel wat artikelen geplaatst en heb ik met deze blog letterlijk een podium voor mezelf gecreëerd die ik kan gebruiken als uitlaatklep.

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-4

Als ik bij iemand volledig mezelf kan zijn en als er iemand is waar ik zielsveel van houd, dan is het mijn moeder. Ik kan alles met haar bespreken en doen. Zoals deze foto’s laten zien, kunnen we ook lekker gek doen met elkaar. Heel fijn om zo’n moeder te hebben!

Fotofabriek.nl-hardcover-fotoboek-5

Eind december gingen mijn vriend en ik naar Maastricht en Düsseldorf. Paar uurtjes rijden van huis, maar toch een hele mooie, andere omgeving. Daarbij zag ik eindelijk als beautylover de beautymerken Tom Ford, Sephora en MAC voor het eerst in het echt. Beter laat dan nooit!

Wil jij ook zo’n mooi fotoboek maken? Ga dan naar Fotofabriek.nl en vereeuwig jouw verhalen in een boek! Je hebt al een A4 hardcover fotoboek vanaf € 22,99.

Van welke gebeurtenis wil jij nog een fotoboek maken?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

17 reacties

lodi 19 juni 2018 - 08:07

Wat een prachtig boek zeg, inmaak heel veel fotoboeken, maar heb het nog nooit hier gemaakt, de prijs is heel mooi. Goed om te weten.

Reply
Nicole Orriëns 19 juni 2018 - 08:57

Ehm… ik heb heel veel foto’s die ik in een fotoboek moet verwerken eigenlijk. Dat van jou ziet er heel mooi uit.

Reply
Stephanie 19 juni 2018 - 09:16

Het ziet er een prachtig album uit!! Ik moet ook nog zoveel albums inhalen!! Zelfs van ons huwelijk 7 jaar geleden!

Reply
tamara 19 juni 2018 - 09:31

Wat een mooi boek heb je gemaakt zeg ik heb laatst een canvas van de fotofabriek gehad

Reply
Chaya 19 juni 2018 - 09:32

Wat ziet dat er mooi uit. Heb van een paar hoogtepunten fotoboeken. Zou er veel meer moeten maken, maar komt er steeds niet van. Misschien binnenkort maar even tijd voor maken.

Reply
Kralenkwarts - Armande 19 juni 2018 - 09:56

Dat is een prachtig album en de prijs valt me goed mee. Vroeger maakte ik altijd foto-albums, maar dan ouderwets zelf plakken. Toch weer eens doen.

Reply
Felice Veenman 19 juni 2018 - 10:01

ik heb de foto boeken van de kinderen gemaakt toen ze respectievelijk 20 en 24 waren…bij mij is beslist ruimte vor verbetering

Reply
Lipstickencupcakes 19 juni 2018 - 11:10

Heel mooi boek heb je gemaakt. Ik heb er laatst ook een besteld en ben meer dan tevreden. Wat ook een fijn programma om de fotos in te bewerken en te uploaden he?

Reply
Macblogster 19 juni 2018 - 12:14

Ik heb al jaren geen fotoboek meer gemaakt. Ik denk dat dit zeker wel 17 jaar geleden is. Instagram is tegenwoordig mijn fotoboek 😉
De foto albums die ik in huis heb bekijk ik niet, als kind bekeek ik wel mijn fotoboeken, maar toen was de tijd ook anders.. Ik denk dat het waarschijnlijk iets zal zijn voor als ik overleden ben. Dat mensen er iets aan hebben om in terug te kijken.

Reply
MC Kleuver 19 juni 2018 - 12:41

Wat een prachtig fotoboek! Wat mij leuk lijkt is een fotocollage maken van allerlei personen door de jaren heen. Dat lijkt mij mooi.

Reply
Irma 19 juni 2018 - 15:09

Wat een mooi boek is het geworden! Je helpt me meteen herinneren dat ik nog een boek voor Nina af moet maken…

Reply
Laura 19 juni 2018 - 19:33

Sinds vorig jaar maak ik weer boekjes! Leuk om een paar bladzijden te zien van je fotoboek!

Reply
Dhini 19 juni 2018 - 22:32

Hele mooie fotoalbum. Love fotoalbum

Reply
Mieke | mieksmind 20 juni 2018 - 07:07

Een fotoboek is altijd leuk om herinneringen in vast te leggen. Ik deed het met mijn ex eigenlijk na elke vakantie

Reply
Blog & Beauty 20 juni 2018 - 10:22

Meestal maak ik nog fotoboeken van onze vakanties. Maar je mist het inderdaad wel, even zo lekker een boek doorbladeren.

Reply
Luc van de Wiel 20 juni 2018 - 12:34

Het resultaat is mooi!

Reply
The lemon kitchen 29 juni 2018 - 12:19

Bedankt voor deze tips! Door de drukte van afgelopen jaar is het erbij ingeslopen maar heb er al wel 2 liggen van voorgaande jaren!

Reply

Plaats een reactie