Vaseline Expert Care lijn review

door Daphne - verdraaid mooi
vaseline expert care lijn review

Ik denk dat we Vaseline allemaal wel kennen van het iconische blauwe petrojelly potje, maar het merk is inmiddels veel meer dan dat. Het richt zich bijvoorbeeld ook op specifieke huidproblemen met de Vaseline Expert Care lijn. Daar zitten hele fijne producten in voor mijn droge huid, maar natuurlijk laat ik meerdere producten aan je zien én pluis ik de ingrediëntenlijsten voor je uit. Daarom lees je hier de Vaseline Expert Care lijn review met de Instant Dry Skin Rescue, Elasticity Restore, Dry Skin Healing Balm en Dark Spot Rescue.

vaseline expert care lijn review textuur

De complete lijn is geschikt voor de gevoelige huid en is dermatologisch getest.

Vaseline Dark Spot Rescue | € 6,99 – 100 ml

Deze lotion helpt zichtbaar donkere plekken te verminderen in twee weken en helpt de vorming van nieuwe vlekjes te voorkomen met SPF 20. Je kunt het aanbrengen op zowel je nek, hals, handen en je lichaam.

vaseline dark spot rescue review

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De non sticky formule is onder meer verrijkt met Niacinamide, oftewel vitamine B3. Die versterkt de barrièrefunctie van de huid en reguleert pigmentvormende cellen. Zo oogt de huid egaler.

vaseline dark spot rescue review ingredienten

Na Aqua staat Ethylhexyl Salicylate (2) is een UVB-filter en een stabilisator. Glycerin (3) werkt vochtinbrengend en verzacht en beschermt de huid. Stearic Acid (4) heeft een vochthoudende werking voor de huid en draagt bij aan de stabiliteit van emulsies. Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid (5)  is een UVA-filter en stabilisator. Glycol Stearate (6) is een emulgator dat ook de huid verzacht. PEG-100 Stearate (7) draagt bij aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het aanbrengen. Butyl Methoxydibenzoylmethane (8) is een UVA-filter en stabilisator. Dimethicone (9) is een olie gebaseerd op siliconen dat je huid hydrateert, verzacht en beschermt tegen uitdroging. Octocrylene (10) is een zonnefilter dat UVA- en UVB-straling tegenhoudt. 

Dit product heb ik niet voor je kunnen testen, omdat ik zelf gelukkig nog geen last heb van pigmentvlekjes. 

Vaseline Elasticity Restore | € 12,99 – 400 ml

Deze lotion helpt vanaf het eerste gebruik de elasticiteit van de droge en ouder wordende huid te verbeteren. Zo is je huid langdurig intens gehydrateerd en zacht. Het herstelt de huid en laat het er gezonder en jeugdiger uitzien.

vaseline elasticity restore review

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De formule is onder meer verrijkt met Collageen, dat ervoor zorgt dat je huid elastisch blijft en zorgt voor een stralendere en vollere huid.

vaseline elasticity restore review ingredienten

Na Aqua staat Glycerin (2) dat vochtinbrengend werkt en de huid verzacht en beschermt. Dimethicone (3) is een olie gebaseerd op siliconen dat je huid hydrateert, verzacht en beschermt tegen uitdroging. Stearic Acid (4) heeft een vochthoudende werking voor de huid en draagt bij aan de stabiliteit van emulsies. Caprylic/Capric Triglyceride (5) werkt hydraterend, verzachtend en verzorgend. Glycol Stearate (6) is een emulgator dat ook de huid verzacht. Peg-100 Stearate (7) draagt bij aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het aanbrengen. Petrolatum (8) is een ander woord voor vaseline (het ingrediënt, niet het merk😉) en verzacht de huid. Het legt ook een laagje op de huid dat je huidbarrière beschermt. Glyceryl Stearate (9) is een emulgator en stabilisator dat de huid glad, zacht en soepel maakt. Phenoxyethanol (10) is een conserveermiddel en een bacteriedodende stof dat ontvettend werkt. 

Dit product is heel geschikt voor de wat rijpere huid en daarom kan ik het niet eerlijk beoordelen. Stiekem vind ik hem wel erg lekker voor mijn twintiger-huidje (nog 2 maanden🙈).

Vaseline Instant Dry Skin Rescue review | € 12,99 400 ml – € 4,99 75 ml

Dit product is in twee formaten, namelijk in 400 ml en in een to go tube van 75 ml. Dat zegt ook gelijk wat over waar het product voor bedoeld is, namelijk voor zowel je lichaam als handen. Een grote flacon voor thuis en die tube mee in je tas, ideaal! Het helpt de droge huid te herstellen vanaf het eerste gebruik en is dan ook geschikt voor de extreem droge huid. De lotion hydrateert intens, trekt vocht aan en houdt het vast in de huid.

vaseline instant dry skin rescue review

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De formule is vrij van parfum en onder meer verrijkt met de lichaamseigen en zeer hydraterende stoffen Hyaluronzuur en Glycerine.

vaseline instant dry skin rescue review ingredienten

Na Aqua staat Glycerin (2) dat vochtinbrengend werkt en de huid verzacht en beschermt. Stearic Acid (3) heeft een vochthoudende werking voor de huid en draagt bij aan de stabiliteit van emulsies. Isopropyl Palmitate (4) is een textuurverbeteraar en werkt verzachtend voor je huid. Glycol Stearate (5) is een emulgator dat ook de huid verzacht. PEG-100 Stearate (6) draagt bij aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het aanbrengen. Dimethicone (7) is een olie gebaseerd op siliconen dat je huid hydrateert, verzacht en beschermt tegen uitdroging. Paraffinum Liquidum (8) verzacht de huid, helpt de schadelijke effecten van extreme factoren op de huid te vermijden en lost andere stoffen op. Glyceryl Stearate (9) is een emulgator en stabilisator dat de huid glad, zacht en soepel maakt. Petrolatum (10) is een ander woord voor vaseline en verzacht de huid. Het legt ook een laagje op de huid dat je huidbarrière beschermt. 

Dit product heb ik wel kunnen testen! In de winter gebruikte ik al regelmatig de Vaseline Advanced Repair Intensive Rescue bodylotion, dus met de kracht van Vaseline was ik al bekend. Dit is namelijk gewoon weer een toppertje die ik met de ijzige kou heel dicht bij me ga houden. De textuur zit tussen een crème en lotion in en absorbeert snel. Mijn huid voelt daarna intens zacht en gevoed aan.

Vaseline Dry Skin Healing Balm review | € 9,99 – 250 ml

Deze body balm helpt de droge huid te herstellen vanaf het eerste gebruik. Het verzacht en hydrateert de zeer droge huid intens voor maar liefst 72 uur. Daarom is het ook geschikt voor de droge geïrriteerde huid, omdat de huid zich door de balm kan herstellen.

vaseline dry skin healing balm review

Op onderstaande afbeelding vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. De formule is vrij van parfum en onder meer verrijkt met Glycerine en Pro-Lipiden. Die laatste zorgen voor een beschermlaagje op de huid, zodat het vocht vasthoudt en de huid soepel wordt.

vaseline dry skin healing balm review ingredienten

Na Aqua staat Petrolatum (2). Dat is een ander woord voor vaseline en verzacht de huid. Het legt ook een laagje op de huid dat je huidbarrière beschermt. Paraffinum Liquidum (3) verzacht de huid, helpt de schadelijke effecten van extreme factoren op de huid te vermijden en lost andere stoffen op. Glycerin (4) werkt vochtinbrengend en verzacht en beschermt de huid. Stearic Acid (5) heeft een vochthoudende werking voor de huid en draagt bij aan de stabiliteit van emulsies. Glycol Stearate (6) is een emulgator dat ook de huid verzacht. Triethanolamine (7) werkt als een emulgator, stabilisator en verdikkingsmiddel. Glyceryl Stearate (8) is een emulgator en stabilisator dat de huid glad, zacht en soepel maakt. Paraffin (9) is een viscositeitsregelaar en huidverzorgingsmiddel. Cetyl Alcohol (10) is een vette alcohol dat verzachtend werkt, vocht vasthoudt en een textuurverbeteraar is.

Soms kunnen vooral mijn benen zo droog zijn dat ze jeuken en dan gebruik ik het liefst deze variant. Die voedt nog net wat intensiever dan de Instant Dry Skin Rescue en gebruik ik dan ook op de momenten dat mijn huid extreem toe is aan hydratatie. Doordat hij wat voller is, vind ik hem ook heel erg fijn om ’s avonds aan te brengen. Zo kan de balm de hele nacht lekker zijn werk doen. Voor overdag is de lotion hierboven dan weer fijner. Kortom: een heerlijke combi!

De Vaseline Expert Care lijn shop je bij Kruidvat en Etos.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 17 januari 2022 - 10:06

Ik ben wel benieuwd naar de handbalm. Mijn handen zijn erg droog de laatste tijd!

Reply
Natascha - Beautyopinie 19 januari 2022 - 20:18

Ik ben hier super benieuwd naar. Het is alweer even een tijdje geleden maar eerder gebruikte ik echt heel veel producten van Vaseline. Vooral in de wintermaanden.

Reply

Plaats een reactie