Urtekram Green Matcha review

door Daphne - verdraaid mooi
Urtekram-Green-Matcha-review

Er zijn maar weinig plekken waar écht nog een ‘schone’ lucht is. Verontreiniging in de lucht beïnvloedt ook je huid. Wat goed is voor je huid, is natuurlijk van verschillende factoren afhankelijk. Alleen met de nieuwe Green Matcha lijn van Urtekram zit je al flink in de goede richting. Lees snel verder waarom en hoe de nieuwe lijn mij bevalt!

Net als alle andere huidverzorgingsproducten van Urtekram, is ook deze lijn biologisch, vegan en dierproefvrij. De producten, buitenom de deodorant, hebben het Cosmos Organic certificaat van Ecocert Greenlife. Ze zijn vrij van onaangename of milieubelastende bestanddelen.

Urtekram-Green-Matcha-review-1

De nieuwe Urtekram Green Matcha lijn is erop gericht je huid en haar te beschermen tegen vervuiling van buitenaf. De producten uit deze lijn bevatten een formule van natuurlijke ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan microalgen extract, hyaluronzuur en green matcha. Dat laatste is een groene thee uit Japan. Schijnbaar is deze felgroene poeder erg gezond en ruikt ook nog eens erg fris.

De volledige Green Matcha lijn van Urtekram bestaat uit:

  • Diep reinigende shampoo voor alle haartypes
  • Conditioner die het haar beschermt en voedt
  • Hair Treatment met een intense formule als voeding en bescherming
  • Deodorant met natuurlijk mineraalzout tegen bacteriën en nare geurtjes
  • Handzeep die de huid op een milde manier reinigt
  • Hydraterende en verzorgende handcrème
  • Cellulite oil die helpt cellulitis te verminderen en voorkomen
  • Cellulite scrub die helpt cellulitis te verminderen en voorkomen
  • Douchecrème voor een zijdezachte huid, voor alle huidtypes
  • Bodymilk met een lichte en hydraterende formule

Ik heb de laatste drie producten uit de lijn ontvangen en gereviewd.

Urtekram Green Matcha Cream Wash review

Urtekram-Green-Matcha-cream-wash-review

De Urtekram Green Matcha Cream Wash geeft de huid een zijdezacht gevoel. In de formule van het product zit onder andere Japans groene matcha antioxidanten extract, hexapeptide en microalgen antiverontreiniging extract. Deze helpen de huid in balans te brengen en te beschermen tegen stedelijke verontreiniging.

Urtekram-Green-Matcha-cream-wash-review-1

Het product is voor 45% organisch. Als je het water en de mineralen niet meerekent, dan is 68% van het product organisch. 100% van het product heeft een natuurlijke oorsprong.

De douchecrème is erg vloeibaar en je krijgt het makkelijk uit de tube. Het schuimt niet veel, maar brengt wel prettig aan. Alleen al door de geur, krijg je een fris gevoel!

Urtekram-Green-Matcha-cream-wash-review-2

De Urtekram Green Matcha Cream Wash heeft een inhoud van 180 ml en is te koop voor € 6,05.

Urtekram Green Matcha Cellulite scrub review

Urtekram-Green-Matcha-cellulite-scrub-review

De Urtekram Green Matcha Cellulite Scrub bevat anti-cellulitis capsicum frutescens fruitgistenextract om de huid te activeren en het verwijderen van dode huidcellen. De Japans groene matcha antioxidanten extract en de microalgen extract helpen de huid te beschermen tegen stedelijke verontreiniging.

Urtekram-Green-Matcha-cellulite-scrub-review-2

Het product is voor 16% organisch. Als je het water en de mineralen niet meerekent, dan is 44% van het product organisch. 100% van het product heeft een natuurlijke oorsprong.

Je kunt de body scrub het beste onder de douche gebruiken en aanbrengen op een natte huid. Dan kun je het daarna makkelijk afspoelen. Scrub kan ik heerlijk vinden, als ik de scrubdeeltjes maar niet hoef te zoeken. Dat is bij deze scrub zeker niet het geval! Er zitten genoeg scrubdeeltjes in om een prettig gevoel te krijgen tijdens het scrubben. Mijn huid voelt aanzienlijk zachter aan, heerlijk!

Urtekram-Green-Matcha-cellulite-scrub-review-3

De Urtekram Green Matcha Cellulite Scrub heeft een inhoud van 150 ml en is te koop voor € 6,69.

Urtekram Green Matcha Body Milk review

Urtekram-Green-Matcha-body-milk-review

De Urtekram Green Matcha Body Milk heeft een lichte en hydraterende formule die snel in de huid op wordt genomen. De Japans groene matcha antioxidanten extract en de microalgen antiverontreiniging extract helpen de huid in balans te brengen en te beschermen tegen stedelijke verontreiniging. De ingrediënten hexapeptide en hyaluronzuur helpen de huid te hydrateren en verkwikken.

Urtekram-Green-Matcha-body-milk-review-

Het product is voor 20% organisch. Als je het water en de mineralen niet meerekent, dan is 77% van het product organisch. 100% van het product heeft een natuurlijke oorsprong.

De bodymilk is vrij dun en smeert hierdoor erg prettig uit. Ook trekt het snel in de huid, waardoor je vlot je kleding weer aan kunt trekken zonder een plakkerig gevoel te hebben. De geur blijft vrij lang hangen. Gedurende de dag wordt de geur natuurlijk wel wat minder, maar de frisse ondertoon blijft hangen. Ook het pompje van de flacon vind ik erg handig. Hierdoor krijg je een gedoseerde hoeveelheid. Het pompje kan je er trouwens ook makkelijk af draaien, waardoor je toch altijd nog het laatste uit de flacon kunt krijgen.

Urtekram-Green-Matcha-body-milk-review-1

De Urtekram Green Matcha Body Milk heeft een inhoud van 245 ml en is te koop voor € 8,05.

Ik vind het een hele fijne lijn. Zeker gericht op de toekomst, vind ik het prettig dat de lijn biologisch, vegan en dierproefvrij is. Dat is een flink pluspunt ten opzichte van sommige andere merken. En die geur… heerlijk! De geur is enorm fris en ruikt naar citrus. Ik vind het lekker dat de ingrediënten allemaal hetzelfde ruiken, waardoor de geur ook langer blijft hangen. Soms kan je een heerlijke douchegel hebben, maar als de geur van je bodylotion anders is, dan verdwijnt de geur van de douchegel alweer. Dat is zonde!

Urtekram producten zijn verkrijgbaar via onder andere bio-speciaalzaken en bol.com.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

12 reacties

Roos 15 maart 2019 - 12:33

Leuk !!!😘🤣😘

Reply
Marleen 15 maart 2019 - 14:08

Leuke review! Ik ga het onthouden!

Reply
kristof 15 maart 2019 - 14:15

Ik ken matcha alleen van de thee en blijkt vrij goed voor je te zijn dus ik neem aan dat dit ook wel ok zal zijn.

Reply
Sandra 15 maart 2019 - 15:07

Ik had nog nooit van het merk gehoord! Matcha ken ik van de thee. Lijken me wel fijne producten

Reply
Henk 15 maart 2019 - 15:29

Wat ik me wel afvraag: het product zelf is helemaal diervriendelijk/vegan etc, maar is de verpakking ook van een speciaal materiaal, of is die nog gewoon van plastic?

Reply
Tessa 15 maart 2019 - 16:25

Het klinkt als een fijne lijn

Reply
Naomi 15 maart 2019 - 17:21

Ziet er uit als een hele fijne lijn!

Reply
Sanne 16 maart 2019 - 07:48

Ziet er echt heel goed uit! Ik ga eens een kijkje nemen bij dit merk 😉.

Liefs Sanne

Reply
Skincarebynaomi 16 maart 2019 - 09:33

Wat een leuke verpakkingen. Het klinkt als goede ingrediënten die in het product zitten

Reply
Robin 16 maart 2019 - 15:08

Ik vind de shampoo en conditioner erg fijn!
X Robin

Reply
Gabriëlle 17 maart 2019 - 08:54

Wat een mooie producten, fijn dat het diervriendelijk is!

Reply
Frederique 18 maart 2019 - 19:02

Ik wist helemaal niet dat Matcha ook op die manier gebruikt werd. Het lijkt mij wel fijn als ik jouw artikel lees.

Reply

Plaats een reactie