Uoga Uoga review | natuurlijke cosmetica

door Daphne - verdraaid mooi

Een aantal weken geleden ontving ik een DM op Instagram van Uoga Uoga. Ik had zelf nog nooit van het merk gehoord, maar in Litouwen zijn ze het grootste natuurlijke cosmetica merk. Daar werd ik nieuwsgierig van en mocht daarom ook wat producten testen. Ik vertel je in dit artikel meer over het merk en test wat items. Daarom lees je hier de Uoga Uoga review met de Natural Illuminating Face Primer, Eyebrow Pomade en de Natural Lip and Cheek Colour.

uoga uoga swatch review

Natural Illuminating Face Primer | € 16,95 – 30 ml

Dit is een primer dat het gezicht door de lichtreflecterende mineralen een natuurlijke, gezonde glans geeft. Amberkleurig poeder uit de Oostzee verbetert de structuur van de huid. Hyaluronzuur beschermt de huid tegen uitdroging. De geur is wel vrij aanwezig en vind ik wat weg hebben van lavendel. Gelukkig vinden veel mensen deze geur fijn. Er zit trouwens geen parfum in, dus de geur komt van de ingrediënten zelf.

uoga uoga natural illuminating face primer review swatch

Door het pompje kun je het gemakkelijk doseren. De primer werkt goed in combinatie met mijn foundation. Het heeft de huid namelijk een wat meer dewy look, waardoor je een natuurlijke glow krijgt. Daarom vind ik het fijn om het te gebruiken in combinatie met een matte foundation. Vaak vind ik die namelijk voor mezelf te mat en zo krijgt het net wat extra’s. Daarnaast is het een fijn product om te gebruiken bij een no-make-up make-up look om je huid mooi en subtiel te laten glanzen.

Eyebrow Pomade | € 12,95 – 2,5 ml

uoga uoga eyebrow pomade review swatch

Dit is een romige wenkbrauwpommade die je wenkies accentueert, vormgeeft en zichtbaar dikker maakt. Zo zijn kleine gaatjes snel weggewerkt en zorgt het alsnog voor een natuurlijke uitstraling. Daarnaast loopt het product niet uit, schilfert het niet en blijven je wenkbrauwen de hele dag perfect zitten. Je kunt het ook gebruiken als eyeliner. De formule is verrijkt met haarverzorgende castorolie, dat de haargroei bevordert. Dat is ook gelijk het tweede ingrediënt op de lijst!

uoga uoga eyebrow pomade review swatch

Ik laat je hier tint 796 Taupe zien. Daarnaast is er ook nog één tint lichter en één tint donkerder. De kleur leek op de swatch vrij donker (voor mij een beetje te donker), maar Uoga Uoga gaf zelf al aan dat je de intensiteit kunt aanpassen. Dat is zeker het geval, want bij de look-foto lijkt de kleur veel lichter te zijn en gewoon te matchen met mijn huid- en haarkleur. Ik had dus ook maar heel weinig product nodig om dit resultaat te creëren. Verder is de formule romig, maar niet te romig en en werkt het erg prettig.

Natural Lip and Cheek Colour | € 14,95 – 6 ml

uoga uoga natural lip and cheek colour review swatch

Dit is een blush en lip-product in één. Lekker makkelijk én ik vind het ideaal voor de frisse zomerlooks. Elke liptint bevat pure en natuurlijke minerale pigmenten. Daarnaast worden je lippen en huid gevoed en verzacht door de waardevolle oliën van argan, jojoba en frambozenzaad. Ricinusolie en moringa-olie beschermen de lippen en huid.

uoga uoga natural lip and cheek colour swatch tender

Het is verkrijgbaar in verschillende tinten, waarvan ik je tint 604 Tender zien. Je kunt het producten zowel aanbrengen met een kwast als met je vingers. Op mijn wangen vind ik een kwast fijn voor vooral het uitblenden ervan en op mijn lippen gebruik ik mijn vingers. Al zorgt de warmte van je vingers wel voor een mooi natuurlijk effect op je wangen. Ik vind het echt een mooie kleur. In het potje leek het eerst vrij donker, maar op mijn huid blendt het mooi en egaal uit. Op de wangen blijft de formule vrij lang zitten, maar op de lippen slijt het door de romige textuur vrij snel. Je kunt het natuurlijk wel snel, zoals een lipbalsem, bijwerken.

uoga uoga natural lip and cheek colour swatch tender

Uoga Uoga is verkrijgbaar op uogauoga.com. Het is vegan, 100% natuurlijk en COSMOS Natural certified.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie