Typische én niet typische geuren voor de herfst

door Daphne - verdraaid mooi
juiste geur in ruimte herfst geurkaars room spray knetterkaars

In het najaar is niks zo knus als met een dekentje en een kopje thee op de bank te zitten met heerlijke, warme herfstgeuren die de ruimte vullen. Toch kies ik lang niet altijd voor die kenmerkende geuren en bepaalt voor mij de ruimte de geur. Benieuwd geworden naar mijn aanraders? Scroll dan snel verder voor de typische én niet typische geuren voor de herfst.

De meest uitgesproken geuren en geurkaarsen vind je bij ons in de woonkamer en in de slaapkamer en die twee geuren staan toch wel lijnrecht tegenover elkaar. Waar ik in de woonkamer een knusse, warme sfeer wil creëren, kies ik in de slaapkamer juist voor een frisse, zuiverende geur.

Warme, knusse geur met knisperend effect 

geurkaars knisperend effect knetterkaars woodwick ervaring

De woonkamer is toch wel dé plek waar je een sfeer wilt creëren waarbij je je direct thuis voelt. Knusse, warme geuren zijn dan wat mij betreft onmisbaar. Zeker tijdens de eerste gure donkere dagen van de herfst, waarbij je toch echt niet meer buiten kan zitten, is het juiste gevoel binnen heel belangrijk om niet in een sombere spiraal terecht te komen. Ik heb zo’n geur gevonden, die ook nog eens het gevoel van een gezellig haardvuurtje nabootst! De kaarsen van WoodWick hebben een houten lont in de vorm van een kruisje, waarbij je een mooie vlam krijgt met een knisperend geluid. Ik heb die kaarsen afgelopen zomer ontdekt voor onder onze overkapping en het heeft echt een meerwaarde voor de sfeer en het thuisgevoel. 

geurkaars knisperend effect knetterkaars woodwick houten lont

De juiste geurmatch vinden is wellicht even lastig (dat vond ik zelf ook een dingetje😉) en daarom koos ik in eerste instantie juist voor een hele neutrale linnen geur. Hiermee laat je eigenlijk de ruimte ruiken naar net gewassen beddengoed. Wie houdt daar nou niet van?! Toen ik toch wat meer ging experimenteren ontdekte ik ook de Suede & Sandalwood variant. Die heeft een houtachtige geur met een kruidig aroma en een vleugje vanille. Perfect voor dit najaar!

Slaapkamergeur | lavendel of toch niet?

slaapkamergeur geurkaars verfrissend rustgevend

Bij ontspannende geuren denk je waarschijnlijk automatisch aan lavendel. Toch is dat niet voor iedereen een typisch ontspannende geur. Ik word juist heel ontspannen van een frisse eucalyptus geur. Dat klinkt wellicht apart, maar door mijn longaandoening (verkleinde longinhoud, astma…) geeft een frisse ruimte me juist rust doordat het positief werkt op mijn luchtwegen.

Natuurlijk kun je een kaars in de slaapkamer branden, maar zodra je ogen sluiten, moet het licht ook gedoofd worden. 😉 Daarom houd ik persoonlijk ook enorm van aroma diffusers, geurstokjes en room sprays. Die zijn heel veilig. Van Bath & Body Works heb ik zo’n room spray die ik op mijn beddengoed en kussen spray en dat geeft mij het juiste gevoel in de slaapkamer.

Welke geur zorgt voor de juiste sfeer bij jou?

woodwick geurkaarsen houten lont knisperend haardvuur

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

jane 24 oktober 2022 - 15:32

Ik hou van warme appel kaneel geuren in de winter en in de zomer lime en pepermunt heerlijk

Reply
bychristiana 31 oktober 2022 - 11:57

Ik heb van Bath and bodyworks een nieuwe favoriete kaars, namelijk eentje met kaneel en vanille, ik heb van de week weer een nieuwe besteld, echt heerlijk voor in de herfst.

Reply

Plaats een reactie