Tweezerman Brow & Lash set review

door Daphne - verdraaid mooi
Tweezerman-brow-lash-set-review

De feestdagen komen er weer aan en eigenlijk zitten we er al middenin als je struint tussen de vele limited edition cadeausets. Ook Tweezerman heeft weer een hele leuke kerstspecial. Hierin vind je een pincet en een wimperkruller in een metallic mintkleur. Ik ben groot fan van de beautytools van het merk en zet ze daarom graag nog eens in de spotlight op mijn blog. Ook geef ik je enkele tips mee.

Tweezerman-brow-lash-set-review-1

Tweezerman Slant Tweezer

Tweezerman staat natuurlijk bekend om zijn pincetten en dat is niet voor niks. Het is namelijk een award winnende pincet. Ik schreef al eens een uitgebreide review over de mini slant tweezer, maar ik ga je de belangrijkste punten nog eens vertellen en vertel je hoe je de haartjes het beste kunt verwijderen.

tweezerman-slant-tweezer-review-3

Hoe verwijder je het beste de haartjes?

Je kunt het pincet natuurlijk direct op de huid gebruiken zonder voorbereiding. Alleen als je het echt goed wilt doen en lief wilt zijn voor je huid, dan kun je het beste eerst starten met het openen van de poriën. Dat kun je doen met een lauwwarm washandje, want dat bereid het haar voor op het verwijderen ervan en helpt ook nog eens de pijn te verminderen.

De haartjes vallen het meest op, zeker ook de dons- en lichte haartjes, met goed licht. Zorg dus dat je bijvoorbeeld bij het raam zit met direct zonlicht of zorg voor een goed verlichte ruimte. Je kunt ook kiezen voor een verlichte spiegel natuurlijk.

tweezerman-slant-tweezer-review-1

Voor een maximale controle van het pincet, kun je die het beste vasthouden in het midden van het pincet met je duim en wijsvinger. Verwijder de haren door ze in de richting van de haargroei te trekken. Zo wordt niet alleen de haar, maar ook de wortel meegetrokken.

Tweezerman Slant Tweezer review

Je kunt het pincet op twee manieren gebruiken en dat maakt het functioneel. De schuine zijde kun je gebruiken om meerdere haren in een bepaalde zone tegelijkertijd te verwijderen. Draai je het pincet om, dan kun je met de punt wat preciezer werken. Zo krijg je een strak geëpileerde wenkbrauw in een handomdraai!

tweezerman-slant-tweezer-review

Tijdens het precisiewerk merk ik een groot verschil tussen Tweezerman en een budget variant. De punt is namelijk extreem scherp geslepen, zodat het écht elk haartje grijpt. Hoe klein ook! Daarbij biedt het merk een gratis slijpservice aan, maar die heb ik nog nooit nodig gehad. Ik gebruik ook trouw het meegeleverde rubberen dopje om de punt van het pincet te beschermen.

tweezerman-slant-tweezer-review-2

Tweezerman Classic Lash Curler

Je kunt natuurlijk gewoon mascara aanbrengen op je wimpers, zonder ze eerst te krullen. Alleen als je een echt mooi resultaat wilt, dan vind ik zelf het krullen van de wimpers toch wel een belangrijke stap in mijn beautyroutine. Ik geef je hier wat tips en mijn mening over de Classic Lash Curler.

Tweezerman-classic-lash-curler-review

Lash Curler gebruiken

Als je de wimperkruller gebruikt, dan zet je ze direct over de wimpers met het siliconen kussentje naar beneden. Knijp de hendel enkele seconden dicht om een krul te krijgen. Hoe lang je het precies dicht houdt, is afhankelijk van de intensiteit van de krul die je wilt creëren. Het is erg belangrijk dat je de wimpers krult, voor je mascara aan gaat brengen. Anders kunnen je wimpers alsnog snel afbreken.

Tweezerman-classic-lash-curler-review-2

Tweezerman Classic Lash Curler review

De wimperkruller is met precisie ontwikkeld voor het creëren van een longlasting krul. De ronde, siliconen pad zorgt namelijk voor een intense krul, zonder de wimper te beschadigen. We kennen het denk ik allemaal wel: de budget proof variant die zorgt voor een knik in je wimpers. Dat is niet alleen lelijk, maar ook schadelijk voor je wimpers. Daarbij blijft de krul echt lang zitten. Dat heb ik getest zonder mascara aan te brengen. Met mascara vind ik dat trouwens meestal ook het geval, maar dat kan nog wel eens verschillen welke mascara je aanbrengt.

Tweezerman-classic-lash-curler-review-1

Het siliconen kussentje is wat zachter en soepeler dan die van de budget proof varianten die ik heb getest. Daarbij gaat het kussentje erg lang mee. Ik heb al zo’n 1,5 jaar een andere wimperkruller van Tweezerman en kort geleden heb ik nog maar het kussentje vervangen. Dat maakt het erg duurzaam in gebruik.

Tweezerman-classic-lash-curler-review-3

Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik deze twee tools van Tweezerman elke dag gebruik en ook echt niet anders meer wil. De kwaliteit is fantastisch, het is heel gebruiksvriendelijk en erg duurzaam. Beide items lijken ook echt niet te verslijten (m.u.v. het siliconen kussentje natuurlijk).

Tweezerman-classic-lash-curler-review-4

De feestelijke gift set is verkrijgbaar voor € 42,95 bij onder andere Douglas en de Bijenkorf. Twijfel niet te lang, want het is een limited edition! Het is niet alleen een leuk cadeautje voor onder de kerstboom, maar natuurlijk ook voor jezelf!

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

 

4 reacties

bychristiana 4 december 2019 - 08:03

Ik heb zelf ook een Tweezerman en ik merk inderdaad ook verschil met goedkopere pincetten. Ik heb wel eens een andere geprobeerd, maar ik kom toch altijd weer terug bij mijn Tweezerman!

Reply
theNextG1rl 4 december 2019 - 19:39

Ik heb een roze Tweezerman, mijn favoriet! Ik denk er wel eens aan om een tweede te kopen, dit is een leuke set!

Reply
Babs 16 december 2019 - 12:23

Nu snap ik pas het verschil met de budget varianten en die van Tweezerman! Goed dat je het uitlegt, nu begrijp ik waarom er zo een prijsverschil is. En inderdaad, met mijn wimperkruller krijg ik altijd een knik in mijn wimpers!

Reply
False Eyelashes Review -According to experts|undofeshion.com 7 november 2023 - 14:08

[…] says. When your lids are ready for the lashes . And use a committed lash applicator (like the Tweezerman Lash Assist False Lash […]

Reply

Plaats een reactie