Trind French Manicure set | do’s and don’ts 

door Daphne - verdraaid mooi
Trind French Manicure set review

Van kinds af aan vond ik een French manicure echt prachtig. Toen ik nog heel jong was, tekende ik bijvoorbeeld zelf een wit randje met een stiftje of zelfs vloeibare tipp-ex (met dank aan mijn juf van groep 5 die ze in overvloed had… 😅). Later ontdekte ik hoe ik het beste zo’n manicure kon maken met échte nagellak. Daarom heb ik inmiddels ook al heel wat do’s and don’ts ontdekt als het gaat om het trekken van dé perfecte lijn. Trind heeft een speciale French Manicure set die je erbij kan helpen, maar ik ga je ook nog wat handvatten geven in dit artikel. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder!

In de manicure set van Trind vind je drie flesjes: een base coat, de kleur French White en een top coat. Daarnaast zitten er ook voldoende stickers in om heel wat French manicures te maken.

French manicure nail stickers review gebruik do's don'ts tips

Je lakt eerst je nagels met de base coat en laat dat laagje helemaal drogen. Lak dan de nagelrand met de French White, waarbij je de stickers kunt gebruiken om binnen de lijntjes te blijven. Als dat laagje ook helemaal droog is, dan kun je de top coat aanbrengen.

Zoals je van Trind gewend bent, zijn de kwastjes van de base- en top coat lekker breed en zijn aan het einde wat rond, waardoor je snel en egaal kunt lakken. Het kwastje van de French White daarentegen is juist heel dun. Hierdoor kun je heel precies te werk gaan voor de witte tip.

Trind French Manicure french white swatch look set review

Toevallig heeft Trind natuurlijk de klassieke French manicure samengesteld, maar je kunt natuurlijk ook voor een hele andere kleur gaan dan wit als leuke touch. Zeker in de zomer vind ik dat extra leuk om te doen.

Do’s and don’ts

Ik heb echt al ontelbaar vaak een French manicure gedaan bij mezelf (met en zonder stickers) en daarom heb ik inmiddels al heel wat dingen ontdekt die wel en die juist niet werken. 

Gebruik van de sticker

Ik heb vooral ontdekt wat wel en niet werkt als het gaat om het gebruik van de nagelstickers. De kunst is om juist niet te wachten met het verwijderen van de sticker tot de nagellak is opgedroogd. Doe je dat wel, dan trek je snel een stukje nagellak mee of gaat het ‘kartelen’, waardoor je niet meer die scherpe, gladde rand krijgt. In het begin leek me dat heel onlogisch, want zou het bij het eerder verwijderen niet juist sneller uitlopen? Nee! Ik raad je dus aan om de sticker zo snel mogelijk na het lakken te verwijderen.

Wil je eigenlijk helemaal geen sticker gebruiken, maar wel een strakke lijn en heb je geen chirurgische handen die een perfecte lijn kunnen trekken? Dan kun je het ook corrigeren met een penseel en wat nagellakremover. Deze techniek gebruik ik vaak als ik een French manicure aan wil brengen op mijn teennagels. Houd er wel rekening mee dat je dan natuurlijk sowieso wat van je base coat verwijdert. 😉

French manicure do's don'ts tips

Meetrekken van de basislaag

Verder heb ik ook vaak ruzie gehad met de basislaag (base coat) die ik snel mee trok met het verwijderen van de sticker. Een perfecte oplossing heb ik daar zelf nog niet voor gevonden, behalve dan dat je echt geduld moet hebben met het laten drogen en vooral uitharden van die laag. Dan loop je de minste kans dat je de base coat meetrekt. Alleen… Garanties tot de deur. Nog steeds gebeurt het me wel eens namelijk… 😅

Uitvloeien van de witte rand

Heb je net braaf gewacht op het drogen van de witte rand, ga je er met een top coat overheen en veeg je het witte mee uit. Alles voor niks geweest! Ligt dat aan Trind? Nee, want helaas heb ik het bij tal van merken. De kunst is om al zwevend je top coat aan te brengen. Dus je raakt je nagel wel net aan, maar zet er totaal geen gewicht op. Én ga niet een paar keer over dezelfde nagel heen. Eén keer; of twee keer… Maximaal. Het klinkt makkelijker om deze stap over te slaan, maar juist die top coat zorgt voor een mooi geheel. 

Trind French Manicure french white swatch set review

De Trind French Manicure set is verkrijgbaar op Trind.com voor € 17,95. Bekijk ook andere Trind swatches.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie