Treaclemoon Cream Shea Butterfly shower and bath gel review

door Daphne - verdraaid mooi
treaclemoon cream shea butterfly shower and bath gel review

Treaclemoon ken ik al wat langer en dan voornamelijk om hun heerlijke handcrèmes. Alleen tijdens een beauty-event in oktober, waar ik je in deze video de inhoud van de goodiebag liet zien, heb ik nog meer producten én de achtergrond leren kennen. En vooral die achtergrond is heel waardevol, omdat het merk zich steeds meer bezighoudt met het verduurzamen van hun producten. In dit artikel vertel ik je er meer over en test ik gelijk een product. Scroll daarom snel verder voor de Treaclemoon Cream Shea Butterfly shower and bath gel review.

De sheaboter op haar huid voelde als het dragen van een uitzonderlijke jas gevoerd met licht zijde, die alles waar ze van houdt binnenhield.

De formule is verrijkt met sheaboter extract dat de huid heerlijk verwent en haar zijdezacht laat aanvoelen. Naast de geur van sheaboter is het ook verrijkt met de zachte, bloemige en kruidige geurnoten van cupuaçu en tonka. Oftewel gewoon een heerlijke, warme en weldadige geur. Verder schuimt de gel rijkelijk met romig schuimende bubbels. Dus behalve dat je het kunt gebruiken onder de douche, kun je je ook helemaal onderdompelen tussen de bubbels.

Treaclemoon & Prevented Ocean Plastic

Waar je Treaclemoon vroeger kon herkennen aan de zwarte dop, zijn dat nu steeds meer gekleurde dopjes. De douchegels zijn de eerste in hun categorie, waarbij 100% van de flacons gemaakt zijn van 100% Prevented Ocean Plastic, oftewel POP. Dat is plastic dat uit het water gehaald wordt voordat het de oceaan bereikt. Zodra plastic de oceaan bereikt, raakt het vervuild en kan het vaak niet meer gerecycled worden door verschillende regelgevingen.

Die zwarte dopjes van de vorige generatie verpakkingen zijn heel moeilijk of helemaal niet recyclebaar. Ik heb zelf nog even gegoogeld hoe dat zit en vaak is zwart plastic niet te traceren, waardoor het er alsnog uit gefilterd wordt en dat is natuurlijk zonde. Met die gekleurde doppen voorkom je dat dus.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan ik er een paar zal toelichten die hoog in de lijst staan. 

treaclemoon cream shea butterfly shower and bath gel ingredienten review

  1. Aqua
  2. Sodium Laureth Sulfate is een oppervlakte-actieve stof dat schuimt.
  3. Glycerin werkt vochtinbrengend en hydraterend en verzacht en beschermt de huid.
  4. Cocamidopropyl Betaine is een mild schuimend middel.
  5. Sodium Chloride heeft een kalmerende werking en kan in emulsies stabiliserend werken.
  6. Glycol Distearate is een emulgator en viscositeitsregelaar dat je huid glad en zacht maakt en in goede conditie houdt. 
  7. Parfum 
  8. Coco-Glucoside is een natuurlijke oppervlakte-actieve stof, een emulgator en draagt bij aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het gebruik.
  9. Citric Acid, oftewel citroenzuur, is een natuurlijk conserveermiddel en regelt de pH-waarde in het product. 
  10. Sodium Benzoate is een natuurlijk conserveermiddel. 

Review Treaclemoon Cream Shea Butterfly shower and bath gel 

Het eerste wat me opviel, is dat het een product is die je zowel in bad als onder de douche kunt gebruiken. Wij hebben zelf geen bad, dus ondanks dat ik dingen opspaar voor een hotelovernachting met bad, is het ook wel fijn dat je gewoon producten direct kunt gaan gebruiken. Zeker als de geur zo lekker is als deze variant! 

treaclemoon cream shower and bath gel review

Niet alleen ruikt het heerlijk in de badkamer, maar ook de fleurige flacons van het merk fleuren je badkamer echt op. Zo leuk! Ondanks dat deze flacon vrij basic wit is, wordt het door de gouden touch toch mooi en oogt het luxe. Verder kom je in andere producten eigenlijk alle kleuren van de regenboog tegen. En het product zelf? Die is gewoon goed! Een flinke flacon waar je lekker lang mee doet en zo ook extra lang kan genieten van de weldadige geur.

Treaclemoon is verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos, Trekpleister en Plein.nl. Je shopt de Bath & Shower gel voor € 5,99 | 500 ml. Alles is vegan en cruelty free.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Willemse 26 januari 2023 - 09:28

Ik heb dit merk jaaaren geleden in Frankrijk leren kennen.
Ik was blij toen het later ook hier gewoon te krijgen was.
De geuren zijn heerlijk (snow angel is zelfs een regelrechte dupe van Lush snow fairy) de verpakking is altijd vrolijk en ze bewijzen dat producten van deze kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

Reply

Plaats een reactie