Tip bij brandplek | Pascaud Repair Complex review

door Daphne - verdraaid mooi
pascaud repair complex review

Ze zeggen wel eens: handigheid is niet te koop. Nou, dat heb ik geweten! Razend enthousiast wilde ik mijn net nieuw binnen gekomen krultang testen. Alleen ik was iets te gemotiveerd met het uitproberen ervan toen ik de krultang per ongeluk tegen mijn wang aan hield. En ja hoor… een flinke brandplek die de dagen erna er alleen maar lelijker uit ging zien. Daarom schakelde ik de hulp van mijn lieve volgers op Instagram in en vroeg de gouden tip voor het verzorgen van een brandplek. Dat heb ik geweten! Ik ben letterlijk overspoeld met reacties! Ook lieve Jolande van Care Cosmetics had die oproep gezien en stuurde mij als verrassing een crème van Pascaud op voor een mooi herstel van de huid. Die heb ik de afgelopen tijd getest, waarbij ik tussendoor ook foto’s gemaakt heb van de brandplek. Daarom lees je hier de Pascaud Repair Complex review.

pascaud repair complex review

De Repair Complex repareert alle schade die het DNA opgelopen heeft. Bijvoorbeeld door UV-straling, verkeerde leefwijze of een verwonding. Daarom is het zeer geschikt voor littekens, na een peeling, na chirurgie en voor de behandeling van wondjes. Daarnaast is het een anti-ageing product dat verouderingsverschijnselen herstelt. Het is geschikt voor de droge, ruwe en geïrriteerde huidtypen. 

pascaud repair complex review

Je kunt de crème zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Gebruik het ’s ochtends wel in combinatie met een product met een SPF bescherming. 

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst, waarvan het vooral gaat om de onderstaande werkstoffen. De cijfers geven aan hoe hoog het bestanddeel in de lijst staat. Het bevat geen synthetische conserveermiddelen. Wel staat parfum heel laag op de ingrediëntenlijst, maar daar is gebruik gemaakt van allergeenvrije parfum.

pascaud repair complex review ingredienten

  • Diverse vormen vitamine B in een hoge concentratie. Het biedt vochtherstel, is een antioxidant, speelt een belangrijke rol bij de cellulaire stofwisseling en heeft een antibacteriële werking.
  • Vitamine B11 (30), oftewel foliumzuur, is een activator van het huideigen repair enzymeen.
  • Biotine (29), oftewel vitamine H, draagt bij aan de groei en reparatie van de huid.
  • Pyridoxine (22) behoort tot de groep vitamine B6, maar zorgt ook voor de opbouw van panthenol (11), oftewel vitamine B5.
  • Polysaccharide van schizophyllan (paddestoel) stimuleert de celvernieuwing en voorkomt waterverlies (dat je huid niet uitdroogt) en aantasting door UV straling van het afweersysteem van de huid. Ook heeft het een intensief herstellende werking op de huid. 
  • Lactobacillus Roogge Ferment (betaglucan) (17) heeft een regenererende werking en activeert het afweersysteem.
  • Squaleen regenereert en hydrateert de huid intensief en geeft een goed huidgevoel door huid-identieke vetzuren.
  • Betaïne (15) houdt de vochtverdeling in de cellen onderling in balans (osmose-beschermer) en zorgt daarom voor een optimale celstofwisseling.
  • Teunisbloemolie (13) vermindert het droog worden van de huid.

Andere vochtinbrengende, verzachtende en beschermende ingrediënten die hoog in de lijst staan, zijn onder andere Glycerin, Pentylene Glycol, Squalane, Butylene Glycol, Ethylhexyl Stearate, druivenpitolie en jojoba-olie. 

Review Pascaud Repair Complex

Toen ik de crème net ontvangen had en het op Instagram liet zien, reageerde toevallig de oprichtster en eigenaresse van het merk Pascaud: Mardge Pascaud. Zij had precies hetzelfde gehad door een krultang en heeft toen ook trouw minimaal twee keer per dag de gehavende huid ingesmeerd. Zelf zei ze al: ik garandeer je snel resultaat met de repair complex. En als zij dat zelf zegt en hetzelfde ervaren heeft, dan moet het gewoon goed komen. Mardge gaf eerder al eens een lezing over DNA en huidverbetering. Alleen zij kan je van het begin tot eind blijven boeien met een vrij wetenschappelijk verhaal.

pascaud repair complex review textuur

Ik heb al veel crèmes getest, maar al bij de eerste indruk merkte ik dat ik zo’n crème nog nooit gehad heb. Je huid voelt gehydrateerd, gevoed, zacht en gekalmeerd. Dat heerlijke gevoel blijf je de hele dag voelen. Alsof je het net hebt aangebracht, ook al ben je inmiddels 10 uur verder. En ja: ik geef vaker in reviews aan dat een product mijn huid bijvoorbeeld zacht en gehydrateerd aan laat voelen, maar dit… Wauw! Dit kan ik gewoon niet overbrengen en dit moet je gewoon zelf voelen en ervaren.

pascaud repair complex result resultaat

Allemaal leuk natuurlijk hoe het aanvoelt, maar wat doet het nou echt voor mijn verbrande plek? Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Hierboven zie je de oproep die ik op Instagram plaatste met een foto van een paar dagen na de gebeurtenis half juli. De linker foto hieronder is ongeveer een maandje daarna gemaakt toen het korstje er inmiddels af was. De rechter foto hieronder heb ik net gemaakt.

Helaas is maanden later het plekje nog steeds zichtbaar, maar het is intens verbeterd. Het vurige rode is eraf en de huid voelt hetzelfde als de andere huid van mijn gezicht. Nooit voelde de crème raar of geïrriteerd op de verbrandde plek; juist het tegenovergestelde. Vanaf het moment dat ik de crème ging smeren, werd de plek steeds minder rood, voelde het steeds zachter aan en kreeg het de hydratatie die het nodig had. Ik zou de crème zo opnieuw kopen als ik weer een brandplek had, maar ook de rest van mijn huid werd erg blij van de werking van de crème.

huid gezicht verbrand krultang stijltang tips

Het is zeker niet het goedkoopste huidherstellende product op de markt, maar werken doet het zeker. Om die reden zou ik toch gaan voor de Repair Complex, want je hebt immers maar één huidje en je krijgt maar één keer de kans om je huid mooi te herstellen. 

De Pascaud Repair Complex  kost € 119,00 | 50 ml en shop je op pascaud.com. Het merk is cruelty free.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie