Tien best gelezen artikelen van 2022

door Daphne - verdraaid mooi
top 10 best gelezen artikelen 2022 populairste beautyproducten

Ik heb het afgelopen jaar tal van reviews en artikelen geplaatst, maar welke was het populairst? Naar welke review werd het meest gezocht? Ik dook in mijn statistieken en in dit artikel laat ik de top 10 best gelezen artikelen van 2022 zien op verdraaidmooi.com. 

Net als vorig jaar begin ik met een kleine disclaimer. Ik neem in deze lijst puur de artikelen mee die in 2022 gepubliceerd zijn. Anders ziet de lijst er steeds grotendeels hetzelfde uit. Nog steeds werd er bijvoorbeeld veel gezocht naar de swatches van de essence extreme shine volume lipgloss en de reviews over de Collistar Face Magic Drops, Kruidvat Oh My Gummies, NIVEA Bronze Effect body lotion en de Pink Gellac starterset en peel base.

1. essence adventskalender 2022 | bekijk hier

Nog voor dat de kalender überhaupt in Duitsland uit was (daar zijn ze altijd een paar maanden eerder!) werd ik al overspoeld met berichten en DM’s met vragen wat er nou in deze kalender zit. Ik had al wel een sneak peek online gezet naar aanleiding van het persbericht, maar verder wist ik het zelf ook nog niet. Enorm blij was ik dan ook dat ik hem begin september al in Duitsland kon shoppen. Ik nam direct een unboxing video op en die werd ruim 13.000 keer bekeken. Best netjes voor een beginnend YouTube kanaal met net 1.000 abonnees toch?!😄 Het artikel trok ruim 6 keer zoveel lezers als kijkers in slechts een paar maanden. Met stipt op 1 dus dit artikel.

essence adventskalender 2022 unboxing inhoud leverbaar verkrijgbaar prijs

2. HEMA review lipgloss & lip oil | lees hier

In het voorjaar had HEMA haar collectie met lipproducten uitgebreid met vier nieuwe glosses en oliën, waarbij ik van iedere variant twee tinten mocht swatchen en uitproberen. Daar geniet ik sowieso al van als beautylover, maar dit vond ik toch wel extra leuk. Enerzijds omdat HEMA vaak goede make-up producten heeft voor een hele leuke prijs, maar anderzijds ook omdat we eindelijk weer ongestoord lipglosses konden dragen sinds de mondkapjesplicht verdween.

De lip oil is een van mijn favorieten uit het artikel en pas later kwam ik erachter dat juist die lipolie een dupe zou zijn van die van Dior. Zelf heb ik geen ervaring met de Dior variant en met een prijsverschil van zo’n € 35 houd ik het lekker bij HEMA. 😉

HEMA review lipgloss lipstick lipolie

3. Néonail Starter Set de luxe | lees hier 

Ik sta er niet van te kijken dat Néonail in de top tien staat, omdat mijn lezers dol zijn op gellak. In eerdere jaren waren al verschillende startersets van Pink Gellac enorm populair (en nog steeds komt dit merk regelmatig terug met swatches van nieuwe collecties) en ook naar deze set waren jullie benieuwd. 

Toevallig is dit merk sinds kort ook verkrijgbaar bij de DM drogisterij in Duitsland en daar heb ik afgelopen maand de cleaner en nail wipes opnieuw gekocht. Zeker die cleaner vind ik echt een aanrader. Het ontvet je nagels goed, maar droogt de huid zelf niet erg uit. Ook vind je daar tal van kleuren, dus bij het volgend bezoekje naar Duitsland ga ik daar eens uitgebreid naar kijken.

neonail starter set review de luxe

4. Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF 30 | lees hier

Dit Nederlandse merk blijft haar collectie uitbreiden, waarvan ik je in 2022 maar liefst vier nieuwe producten liet zien. Persoonlijk blijft de oogcrème nog steeds mijn ultieme favoriet, maar de hype rondom de zonbescherming snap ik zeker. Hij springt er voor mij uit dankzij die lichte textuur die heel goed matcht met je serum en dagcrème. Zo richt de sunscreen zich vooral op het beschermen van je huid, terwijl het serum en dagcrème zich kan richten op de huidbehoefte die het op dat moment nodig heeft.

Ik gebruik dit product trouwens ook graag op dagen dat ik de deur niet uit kom, omdat het je huid ook beschermt tegen blauw licht; het licht van beeldschermen dus. Wist je dat blauw licht kan leiden tot snellere huidveroudering en pigmentatie? 

Clay And Glow Sunscreen spf30 review

5. Labello Caring Beauty | lees hier

We blijven nog even bij de verzorgende lipproducten, want niet alleen de HEMA lipolie was erg populair, maar ook de Labello Caring Beauty balms. Die verzorgen je lippen én geeft ze een mooie kleur.

Ik had het in eerste instantie niet verwacht, maar je kunt gewoon een full-coverage dekking creëren met deze verzorgende balms. Ik denk dat daar de kracht ook wel ligt, want ik merk dat mensen vaak niet meer willen kiezen tussen mooie en verzorgende make-up. Fun fact: ik heb vroeger echt ontelbare Labello Originals opgemaakt. Echt mijn holy grail. 

labello caring beauty review

6. HEMA L.A.B. huidverzorging | lees hier

Niet alleen de make-up reviews, maar ook skincare van HEMA was populair. Ik snap het wel, want de prijs is écht heel leuk. En een mooie, stralende huid begint bij goede huidverzorging. Toch zien de verpakkingen er verre van budget proof uit en is de werking erg goed. Ik hoop dat HEMA deze lijn nog wat verder uit gaat breiden. Wellicht met reinigingsproducten? Al moet ik zeggen dat ik de Cleansing Gel met watermeloen van het merk écht heel fijn vind.

HEMA L.A.B. review skincare

7. Douglas Exclusive adventskalender unboxing | bekijk hier

Ja, nog een adventskalender in de top 10! Ik heb er afgelopen jaar dan ook 15 unboxt… 😅 Ondanks dat ik geen gerichte content maak om puur goede statistieken te realiseren, helpt het wel enorm dat die unboxing video’s zo geliefd zijn. Ik vind het echt geweldig om te maken en haal er veel energie uit. Gelukkig bevatte de kalender van dit jaar geen glijmiddel. Dat scheelde me een behoorlijke blunder die ik vorig jaar wel maakte toen ik dacht dat het een crème was. Gelukkig kwam ik er op tijd achter. 😉

douglas exclusive adventskalender 2022 unboxing inhoud luxe beauty highlights

8. Louis Widmer rijke dag- en nachtcrème | lees hier

Louis Widmer is een van de merken die ik ontdek heb dankzij het bloggen. Toevallig zijn deze producten in het bijzonder, samen met de oogcrème uit dezelfde lijn, mijn favorieten van het merk. Ik heb ze zelf dan ook verschillende keren opnieuw gekocht en maakte samples voor vrouwen in mijn omgeving. Ik vind het namelijk echt producten die zij moésten testen van me. Zó fijn!

Beide producten zijn onderdeel van de intensieve anti-ageing lijn. Hierin zitten hooggedoseerde actieve bestanddelen die rimpels verzachten. Het is dan ook speciaal geschikt voor de droge huid vanaf 30 jaar.

louis widmer rijke dagcrème nachtcrème review

9. essence & CATRICE herfst en winter 2022 update | lees hier en hier

Naar de persberichten met de halfjaarlijkse updates van essence en CATRICE kijk ik zelf ook altijd het meest naar uit, dus ik snap wel dat juist deze artikelen met sneak peeks naar de nieuwe collectie zo populair zijn. Ergens komende maand verwacht ik dat ze weer binnen komen druppelen.

Niet alleen deze sneak peeks zijn trouwens populair, maar de meeste die ik publiceer van zowel essence als CATRICE. Zonder in de gaten te houden wanneer de collecties in de winkels liggen, heb ik het door dankzij de piek in de statistieken van de artikelen. 

catrice herfst winter update 2022

10. Vakantie nodig na de vakantie | lees hier

Ik vind dit echt een mooie afsluiting van de top 10. Een van de redenen waar deze hele blog door ontstaan is, is meer bekendheid geven aan scoliose, aan chronisch ziek zijn in zijn algemeenheid en om lotgenoten te vinden. Dat ik die lotgenoten gevonden heb, bleek wel na de ontelbare persoonlijke berichtjes en DM’s. Ik blijf het bijzonder vinden dat onbekenden hun verhaal aan mij willen delen en kracht uit mijn woorden kunnen halen. Hoe bizar?! Mezelf blootgeven blijf ik in 2023 dan ook zeker doen.

chronisch ziek onzichtbaar chronische pijn scoliose vakantie

Dit was de top 10 van 2022. Ik wil je heel erg bedanken voor alle mooie, lieve, grappige en ontroerende DM’s en reacties van het afgelopen jaar. Ik wens je een verdraaid mooi, liefdevol en gezond 2023!

Lees ook de top 10 best gelezen artikelen van 2021, 2020 en 2019!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

Plaats een reactie