The power of makeup | ik geef mij bloot!

door Daphne - verdraaid mooi
power of makeup verdraaidmooi-1

Ik vertel hoe het leven als chronisch zieke er voor mij uitziet, maar toch heb ik me nog nooit helemaal blootgegeven. Ik vertel hoe ik me van binnen voel, zonder mijn echte ik te laten zien. Daar komt vandaag verandering in. Ik geef mezelf letterlijk bloot en laat je de power of make-up zien!

Dat mijn ware, ‘blote’ gezicht precies laat zien hoe ik me voel en hoe de jarenlange pijn en het niet kunnen slapen mijn uiterlijk heeft getekend, verberg ik altijd. Mijn bleke, zieke gezicht en vreselijk donkere kringen verbloem ik onder een flinke laag make-up. Het resultaat is dat veel mensen niet geloven dat ik chronisch ziek ben. Praktisch altijd gaat de dialoog hetzelfde. Jij chronisch ziek? Maar je ziet er altijd zo goed en stalend uit! Ja klopt, met dank aan make-up. Zoveel make-up heb je toch niet op? Het ziet er natuurlijk uit en je hebt een lekkere blos op je wangen. Heel lief, maar toch gaan er hele liters concealer rond mijn ogen om mezelf toonbaar te maken en mezelf vooral durven te laten zien. Gecombineerd met wat blush, is het ineens een heel ander gezicht.

Mensen kijken niet verder dan die laag make-up en dan voornamelijk concealer. Ze oordelen op wat ze zien en eigenlijk kan ik ze dat niet kwalijk nemen. Ik doe zelf aan dat verkleedpartijtje mee en laat nooit mijn ware ik zien. Hoe kunnen mensen dan een eerlijk beeld over mij krijgen en geloven dat ik er beter uitzie dan dat ik mij voel?

Ik schaam me zonder make-up, mijn zelfvertrouwen daalt tot een dieptepunt en mijn hoofd en schouders hangen. Mijn innerlijke kracht komt pas goed tot uiting wanneer ik make-up draag. Dan ga ik gesprekken aan, loop ik met opgeheven hoofd rond en mag ik er van mezelf op zich best zijn. Betekent dit dat ik iedere dag make-up draag en de deur niet uit ga zonder make-up? Nee gek genoeg niet. Ik draag vaker geen make-up dan wel, want het ligt er maar net aan of ik er zin in heb. Daarnaast vind ik het niet erg om zonder make-up om boodschappen te gaan bijvoorbeeld. Alleen dat is maar even en een foto op social media staat voor altijd online en blijft over het web dwalen.

Ik ben er klaar mee om mezelf te verbergen en ben klaar voor de naakte waarheid!

power of makeup verdraaidmooi

Verwacht alleen niet van me dat ik ineens overal zonder make-up verschijn. Geef me de tijd om aan mezelf te wennen en de stappen te zetten die ik moet doen. Ik moet dit in mijn eigen tempo kunnen doen, met vallen en opstaan en zonder te snel te willen gaan.

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

28 reacties

Tessa 17 juni 2020 - 07:55

Wat een mooi en eerlijk artikel heb je geschreven! Prachtige hoe je het gefotografeerd hebt

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 20:55

Dankjewel lieverd! 🥰

Reply
Marijke Bouterse 17 juni 2020 - 08:53

Dit was je eerste moedige stap.
De tweede komt ook…… stapje voor stapje.
Je bent mooi om wie je bent en hoe je in het leven staat en hoe je met deze ziekte omgaat.
Daar heb ik bewondering voor.
Ga zo door.
Bouw het laagje voor laagje af tot iets waar jij je goed bij voelt.
Groetjes Marijke

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 20:56

Dankjewel voor je warme en onwijs lieve reactie! 🥰 Je zegt het heel goed, laagje voor laagje afbouwen. Daar ga ik voor! Liefs 😘

Reply
Melanie Hoogvliet 17 juni 2020 - 08:59

Wat een moedige foto. Ik ben zelf cronisch ziek en heb wat dat betreft ook vaak een masker op naar de buitenwereld. Het linker gezicht ken ik maar al te goed. Het is goed dat er meer berichten worden gepost gewoon zoals we zijn want niemand is elke dag mooi, heeft elke dag plezier, is nooit een verdrietig of ongeluk en dat ga je soms wel eens denken door de perfecte social media wereld! Ik ben trots op je! En ga zeker niet te snel neem je tijd

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 20:58

Dankjewel voor je lieve en warme reactie! Wat naar dat jij dat linker gezicht helaas ook goed kent! Ja, ik hoop op die manier steeds meer van mezelf te kunnen laten zien. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant. Ik ga er zeker mijn tijd voor nemen, dankjewel! 🥰 Jij ook sterkte meid! 🍀

Reply
Mandy 17 juni 2020 - 09:12

Super knap van je schat! Je bent prachtig met en zonder make-up. ❤️

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 20:58

Dankjewel lieverd! 🥰

Reply
Nienke 17 juni 2020 - 09:22

Wauw, prachtig dat je dit gedaan hebt. Wat fijn dat ook die kant steeds wat zichtbaarder mag zijn ❤️

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 20:59

Dankjewel lieverd! 🥰 Ja, langzaam bij beetje probeer ik steeds meer van mezelf te laten zien! 😘

Reply
Truus van den Hoek 17 juni 2020 - 10:21

Lieve Daphne, ik heb me al zo vaak afgevraagd hoe je er echt uitziet! Want hoe goed je ook bent in het aanbrengen van de make-up, het is haast kunst, ik houd zoveel meer van enigszins natuurlijk! En ik vind je puur natuur minstens zo mooi…. Ik hoop dat dit ooit voor jezelf ook helemaal ok gaat zijn maar dat heeft ongetwijfeld tijd nodig. Ik herinner me een periode begin van mijn twintiger jaren dat ik ook meer en meer make-up ging dragen en mezelf gewoon naakt voelde als ik niets ophad. Maar ik kreeg er zo genoeg van dat ik er op een bepaald moment toch mee gestopt ben en daarna nooit meer verder ben gekomen dan mascara en bij uitzondering een lijntje of oogschaduw en een bescheiden lipstickje. En nu ben ik midden vijftig en heeft oogschaduw helemaal geen zin meer omdat de zwaartekracht ervoor zorgt dat je mijn oogleden haast niet meer ziet, haha! En ik ben nog nooit zo ok met mijn lijf en uiterlijk geweest als tegenwoordig…. Ooit zag ik de documentaire van Sonny Bergman en daarin was er een buikdanslerares die aangaf dat zij was opgegroeid in een cultuur waarin zoveel meer respect was voor het uiterlijk en het lichaam, omdat het lichaam laat zien wat het heeft meegemaakt. Dat heeft toen erg veel indruk op me gemaakt.
Ik hoop dat jij de vrijheid gaat vinden om geheel vrij zelf de keuze te maken hoe jij jezelf op ieder moment wilt laten zien. En dat je make up geen masker meer hoeft te zijn, maar wel als zodanig ingezet kan worden als jij dat fijn of leuk vindt. It’s your life and your choice! En je mag er zijn in al je hoedanigheden, met of zonder make up, leuk aangekleed of in je joggingbroek, mooi ben je toch wel!! Lieve groet, Truus van den Hoek

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 21:01

Dankjewel lieve Truus voor je onwijs warme en lieve reactie! Je slaat op zoveel punten de spijker op zijn kop! Geen woorden voor, maar sowieso bedankt dat je de moeite hebt genomen om mij mee te nemen in jouw ervaringen. Ik hoop dat ik ook nog zo mag groeien!🥰 Veel liefs 😘

Reply
Kaylee Joosten 17 juni 2020 - 10:51

Trots op jou. ❤️

Reply
Kaylee Joosten 17 juni 2020 - 10:51

Trots op jou! ❤️

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 21:01

❤️❤️❤️

Reply
Steffie 17 juni 2020 - 15:08

Lieve schat,

Ik weet hoe moeilijk het voor je is om je zo zonder make-up aan de buitenwereld te laten zien.
Ik vind het heel erg dapper van je!
Maar de persoonlijkheid die jij hebt heeft geen make-up nodig!
Je bent een onwijs lieve en fantastische dochter, die ondanks hetgeen wat je al allemaal hebt meegemaakt,
en de pijn die je maar blijft achtervolgen, altijd voor andere klaar staat.
Ik hou van je en ben heel erg trots op je.
Mijn mooie dochter! Ook zonder make-up!
Dikke 💋 ❤️

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 21:02

Zo lief mam, dankjewel voor alles! Zonder u had ik het nooit gekund en zonder zo’n lieve moeder was ik niet geworden, zoals ik nu ben! Dankjewel dat u zo’n fantastische mama bent! Ik houd heel veel van u! ❤️❤️❤️

Reply
Steffie 18 juni 2020 - 14:56

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Reply
Wies | Nature of Happiness 17 juni 2020 - 16:58

Knap van je dat je dit deelt! Hopelijk voel je je steeds lekkerder in je eigen vel, ook als je geen make-up draagt. Maar ik begrijp dat dat wellicht meer tijd nodig heeft met een chronische ziekte. Mooi geschreven!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 21:03

Dankjewel lieverd! 🥰 Ik hoop steeds een stapje extra te kunnen nemen 😊

Reply
Deb 17 juni 2020 - 17:21

Hey lieve Daphne, wat ontzettend moedig van je. Ik vind je echt zo’n enorme lieverd en kan me voorstellen dat je dit enorm spannend vindt💖. Heb er respect en bewondering voor dat je dit doet, vind je echt een power vrouw 😘!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 21:03

Dankjewel lieverd voor je warme en lieve reactie! 🥰 En ja ik vind het doodeng!

Reply
theNextG1rl 17 juni 2020 - 18:24

Mooi bericht! Inderdaad kleine stapjes, doe wat goed voelt voor jou 😘

Reply
Daphne - verdraaid mooi 17 juni 2020 - 21:04

Dankjewel! Ja, ik hoop dat ik steeds een stapje verder kom! 😘

Reply
Rachel 17 juni 2020 - 21:17

Wat mooi dat je dit met je volgers deelt, je bent prachtig van jezelf!

Reply
Amelie van Writings by Amelie 17 juni 2020 - 23:55

Lieve Dafne,
Dat je goed bent in make-up had ik al een tijdje door! Jaloers dat ik dit talent minder heb, maar ik blijf oefenen 😉. Zowel natuurlijke looks als wat gewaagdere looks gaan je af.
Via deze weg wil ik je even zeggen dat ik je een bijzonder sterke en dappere meid vind! Jij moet aanvoelen waar jij jezelf het meest comfy bij voelt! Geen nood aan een blotebillengezicht op het wereld wijde web? Hoeft niet als jij er nog geen nood aan hebt! Terwijl er onder dat laagje make-up, wat je steeds prachtig aanbrengt, een mooi en sterke meid zit, doe je waar jij je goed bij voelt!
Liefs
Amelie

Reply
Natascha - Beautyopinie 18 juni 2020 - 09:24

Je bent mooi! (en daar laat ik het bij haha want je weet hoe ik erover denk 🙂 X)

Reply
Evelien - Mooigids 18 juni 2020 - 22:57

Lieve Daphne, ik ken je nog niet zo lang maar ik vind je super positief en krachtig ondanks je dagelijkse pijn. En wat een ontzettend mooi en inspirerend artikel. Ik vind het super stoer van je dat je dit durft te delen met de wereld! En misschien is het ook juist goed om het eens te laten zien zodat er meer bewustzijn komt voor chronisch zieken waarvan je het aan de buitenkant (bijna) niet kan zien. Je ziet er hoe dan ook prachtig uit💖

Reply

Plaats een reactie