The power of make-up | deel 2

door Daphne - verdraaid mooi
the power of makeup makeuploos chronisch ziek onzichtbaar

The power of make-up. Twee jaar later. Ik had mezelf voorgenomen en aan jullie beloofd om me wat vaker met wat minder make-up of zelfs met helemaal geen make-up te laten zien. Alleen die belofte ben ik niet nagekomen. “Oh maar je ziet er toch goed en gezond uit?” Dus omdat ik goed met make-up overweg kan, wil dat zeggen dat ik lieg en er onder dat masker geen vrouw zit die continu pijn heeft? Die diepblauwe donkere kringen heeft? Die dezelfde kleur heeft als Casper het spookje? 

Nog steeds vind ik het vreselijk om op straat bekenden tegen te komen wanneer ik geen make-up draag. Liever doe ik net of ik je niet zie of hoop ik dat ik, weer of geen weer, mijn zonnebril op heb. Waarom ga ik dan wel make-uploos de straat op? Nou om de simpele reden dat ik moet bewegen voor mijn gezondheid, mijn lichaam, mijn rug. Vaak moet ik kiezen: of make-up of bewegen en dan ga ik voor het laatste; het belangrijkste. Natuurlijk ga ik ook wel eens met make-up de deur uit, maar die momenten zijn wat zeldzamer. Op dat moment hoop ik dan ook dat ik iedereen tegen kom die ik ken, maar dan kom je natuurlijk geen kip tegen.

Maar je houdt toch van make-up en dat is toch je hobby en uitlaatklep? Ja, dat klopt. Alleen bepaalt mijn lichaam wanneer ik die passie mag doen en dat is vaker niet dan wel. Gelukkig kan ik genoeg schrijven zonder een veegje make-up en kan ik met alle liefde mijn huid verzorgen met alle skincare die ik ook met veel passie test. Het voor jezelf zorgen en mijn passie verwezenlijken, kan ik dus mooi combineren met elkaar. 

Hoe voel jij je zonder make-up?

the power of makeup geen makeup chronisch ziek onzichtbaar

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

9 reacties

Jolanda 12 juni 2022 - 10:34

Ik vind je zo’n mooi en sterk mens! Ik draag op niet-werkdagen eigenlijk geen make-up, soms wel natuurlijk maar in mijn vrije tijd doe ik het alleen als ik er zin in heb. Naar werk altijd wel, omdat ik er voor mijn gevoel professioneler uitzie en het een routine is om de werkdag mee op te starten!

Reply
Willemse 12 juni 2022 - 10:42

Uiteindelijk herinner je je voornamelijk of iemand aardig is en jouw een goed gevoel geeft. Dus hou van make up, kom ik ook zeker beter uit de verf, maar zonder is evengoed prima.
Ik volg jouw vanwege je positieve kijk op het leven, je eerlijkheid én omdat je gewoon oprecht een mooi mens bent.
Die make up vind ik alleen maar een bijzaak.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 juni 2022 - 20:53

Ik vind het zo mooi om te horen dat je me daarom volgt. Zelf heb ik zoiets helemaal niet door en dan doet het me extra veel dat jij het zo ziet. Echt enorm bedankt. Niet alleen voor deze reactie, maar voor al je leuke en lieve reacties onder posts!♥️ Super lief!♥️

Reply
Astrid 12 juni 2022 - 17:52

Make up is de buitenkant, en tuurlijk is het fijn om er fris en fruitig uit te zien maar laten we eerlijk wezen….uiterlijke schoonheid is vergankelijk, uiteindelijk blijft er alleen de innerlijke schoonheid over die door alles naar buiten prachtig straalt. En Daphne, dat is wat ik bij jou zie met of zonder make up🙏🏼😘

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 juni 2022 - 20:51

Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! Je ontroert me met je lieve woorden. Dankjewel! ♥️♥️♥️

Reply
bychristiana 12 juni 2022 - 18:49

Lieverd toch! Ik heb tranen in mijn ogen. Je bent zo ontzettend mooi!!! OOK ZONDER MAKE-UP! Je bent zo ontzettend sterk en dapper, ik heb het al duizend keer gezegd en ik blijf het zeggen, omdat soms anderen het tegen je moeten zeggen omdat je het zelf (soms) gewoon niet ziet of beseft. Ik heb enorm veel bewondering voor jouw kracht en doorzettingsvermogen, leven met pijn is enorm zwaar en soms lijkt het ook zo uitzichtloos. Ik weet hoe dat is en hoe dat voelt. Het is bewonderenswaardig hoe jij je hier door heen slaat, dat moet je echt goed beseffen. Natuurlijk zijn de looks die je maakt prachtig (ik doe ze je niet na!) maar juist het feit dat je zo vol passie met iets bezig kan zijn, ondanks je pijn, maakt je zo mooi en dapper. Een hele dikke knuffel van mij!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 juni 2022 - 20:55

Wat kan jij alles toch mooi onder woorden brengen. Daar ontroer je me echt mee. Zo enorm bedankt!!♥️ Zeker inderdaad als het niet iemand van je naaste familie hebben de woorden nog meer lading. 1000 maal dank!♥️

Reply
Deb 15 juni 2022 - 13:15

Zoals ik al op Insta schreef, ik vind jou een bijzonder mooi en lief mens van binnen en van buiten. Ik ben zo blij dat ik je ook in het echt heb leren kennen💗. Dit artikel raakt me ook, ik bewonder hoe kwetsbaar je jezelf durft op te stellen (is ook heel sterk van je). Heb ik veel respect voor.

Wat betreft jouw vraag. Ik draag wanneer ik naar buiten ga altijd make-up, voel me er beter door en denk soms wel eens dat ze me zonder niet eens zouden herkennen 😜. Dikke knuffel 😘.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 19 juni 2022 - 20:56

Ik ben ook heel blij dat ik jou heb leren kennen lieverd! En dankjewel voor je lieve woorden! ♥️ Haha dat herken ik wel ja. Ik sta er soms ook echt van te kijken dat mensen me gewoon herkennen als ik gewoon niks op heb. Zo’n transformatie…😅

Reply

Plaats een reactie