The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner review

door Daphne - verdraaid mooi
The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner review

Heb je een gevoelige huid en ben je daarom huiverig om je huid te exfoliëren? Logisch! Toch zou je dat vanaf nu onbezorgd kunnen doen volgens The Ordinary. Het merk lanceert namelijk een niet-zuur alternatief voor exfoliërende toners die je huid tegelijkertijd een hydratatieboost geeft. Ik ben benieuwd en duik in dit nieuwe product. Ben je ook nieuwsgierig? Scroll dan snel verder voor de The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner review.

Deze milde exfoliërende toner scrubt de huid zachtjes en zorgt zo voor een gladdere en stralendere huid met langdurige hydratatie en een egalere teint. Ook zorgen de exfoliërende eigenschappen voor het verminderen van pigmentvlekken, het verminderen van oneffenheden in de textuur en zo ook op het verkleinen van grove poriën. De toner is geschikt voor alle huidtypes en dus juist ook voor de gevoelige huid.

Uit onderzoek naar een gevoelige huid, bleek dat circa 60-70% van de vrouwen en 50-60% van de mannen een zelfgerapporteerde gevoelige huid heeft. Daarom heeft het klinische onderzoeksteam van het merk de toner getest op 37 deelnemers die zelf aangaven een gevoelige huid te hebben. Uit die tests bleek dat de formule goed werd verdragen door de deelnemers en het dan ook geschikt bevonden werd voor de gevoelige huid.

Alternatief voor zuur | N-Acetyl Glucosamine

Het alternatief voor zuur is een ingrediënt gebruikt dat het zuur nabootst: N-Acetyl Glucosamine (NAG). Dat stimuleert exfoliatie aan de oppervlakte om een ongelijkmatige huidtextuur egaler te maken en te zorgen voor een stralend voorkomen. Deze gistferment-technologie maakt in deze formule gebruik van 30% Saccharomyces Ferment dat 3% gefermenteerde N-Acetyl Glucosamine (NAG) bevat. De Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner combineert het gefermenteerde NAG met Squalane om de huidbarrière te versterken en hydraterende eigenschappen op korte en lange termijn te kunnen bieden.

Textuur en zo gebruik je het

Je brengt de milky toner aan in de prep-fase van je routine. Dus na het reinigen van de huid en voor de treat-stap, waar je bijvoorbeeld je serum aanbrengt. Je kunt de toner tweemaal daags gebruiken en hoef je na gebruik niet af te spoelen.

The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner textuur review

Om de melkachtige, hydraterende textuur te krijgen van de toner, hebben chemici van The Ordinary gekozen voor een microfluidizer-technologie. Die mengt ingrediënten als gefermenteerde NAG en squalaan op hele hoge snelheden, waardoor de formule in microscopisch kleine druppeltjes uiteenvalt. Zo ontstaat een stabiele, lichte formule met een waterachtige, licht melkachtige textuur die zacht tonerachtig aanvoelt op de huid, maar er wel melkachtig uitziet.

Ingrediënten uitgeplozen

Hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De belangrijkste ingrediënten zijn Saccharomyces Ferment en Squalane. Verder heeft de formule een pH-waarde van tussen de 5 en 6 en is het vrij van alcohol, olie, siliconen en gluten. Het is vegan en cruelty free.

Hierboven heb ik het al gehad over de 30% Saccharomyces Ferment dat 3% gefermenteerde N-Acetyl Glucosamine bevat. Die staat niet zo vermeld in de ingrediëntenlijst en kan ik ook niet precies terugvinden. Wel vind je op plek 2 Yeast Extract. Saccharomyces Ferment wordt verkregen door de fermentatie van een soort gist, dus ik vermoed dat dit de naam is. Daarnaast kan het in de lijst ook een verzamelnaam zijn van meerdere bestanddelen die samen een krachtige werking kunnen hebben. Kortom: ik leg hieronder gewoon alle ingrediënten individueel uit, maar houd de eerdere uitleg van dat nagebootste zuur in gedachten.

The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner ingredienten review

 1. Aqua
 2. Yeast Extract, oftewel gistextract, is een milde antioxidant dat verzachtend en huidbeschermend werkt en een filmvormende laag op de huid legt.
 3. Squalane is een olie die van nature in je huid zit en afneemt naarmate we ouder worden. Het is voor heel wat huidtypen geschikt; de droge huid wordt minder droog en de vette huid minder vet. Oftewel: je huid vindt zijn natuurlijke balans terug. 
 4. Lauryl Glucoside is een milde oppervlakte-actieve stof.
 5. Myristyl Glucoside stimuleert de aanmaak van elastine dat dus een anti-aging werking heeft op de huid.
 6. Polyglyceryl-6 Laurate is een emulgator en textuurverbeteraar.
 7. Isoceteth-2 is een emulgator en werkt huidverzorgend.
 8. Trisodium Ethylenediamine Disuccinate is een chelaatvormer die een belangrijke rol speelt in de algehele stabiliteit, esthetiek en werkzaamheid van de formulering.
 9. Citric Acid, oftewel citroenzuur, is een natuurlijk conserveermiddel en regelt de pH-waarde in het product. 
 10. Sodium Citrate helpt de pH-waarde van het product laag te houden.
 11. Sodium Hydroxide stabiliseert de pH-waarde.
 12. Phenoxyethanol is een conserveermiddel.
 13. Chlorphenesin is een conserveermiddel.

Review The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner

The Ordinary heeft een mildere scrub ontwikkeld zonder afbreuk te doen aan de doeltreffendheid. Ook al heb ik zelf een normale, gemakkelijke huid, dan nog werd ik hier wel nieuwsgierig naar. Als je je huid namelijk niet goed verzorgt of als er externe factoren spelen die afbreuk doen aan de gezondheid van je huid, dan kan je een gevoelige huid ontwikkelen. Daarbij heb ik meer dan eens een exfoliant gebruikt die je slechts enkele keren per week mag gebruiken, omdat je huid anders te heftig kan reageren op de formule. Het feit dat je deze milky toner tweemaal daags mag gebruiken, zegt alles over de zachtheid van de formule.

The Ordinary Milky Toner review

Door de waterige formule had ik niet verwacht dat ik echt al veel zou merken op mijn huid na het aanbrengen. Alleen het bijzondere is dat het juist enorm prettig, zacht en hydraterend aanvoelt op mijn huid en het nadien helemaal niet snel meer droog aanvoelt; integendeel. Ook qua geur is het met geen ander exfolierend product dat ik eerder gebruikt heb te vergelijken. Het is namelijk een hele neutrale, zachte geur.

Als ik dan toch één puntje van kritiek moet noemen, dan zou ik de flacon zelf zeggen. Ik laat de textuur eruit druppelen door de flacon heen en weer te bewegen. Alleen beland er zo ook wat aan de zijkant van de opening dat niet wegvalt als je de dop terug aanbrengt. Ik zou eerder voor een pipetje gaan, want zo kun je het gemakkelijker doseren en gebruiken.

Ik raad je deze milky toner echt aan! Mijn huid is gehydrateerd, voelt zacht en glad aan en straalt. Mild voor de huid, maar wél effectief.

Je shopt The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Toner op theordinary.com en bij alle verkooppunten van het merk voor € 16,80 | 100 ml. Lees ook de andere The Ordinary reviews.

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie