The Ordinary Balancing & Clarifying Serum review

door Daphne - verdraaid mooi
The Ordinary Balancing & Clarifying Serum review

Ik vind het heerlijk om tal van stappen te volgen voor mijn skincare routine, maar ik weet ook dat het veel mensen afschrikt. Zeker met de steeds populairdere term ‘skinminimalisme’ merk je dat de behoefte verschuift. The Ordinary komt dan ook precies op tijd met haar nieuwe serum dat maar liefst 7 huidproblemen tegelijkertijd effectief aanpakt. Benieuwd? Scroll dan snel verder voor de The Ordinary Balancing & Clarifying Serum review waarbij ik je er alles over vertel!

The Ordinary Balancing & Clarifying Serum ervaring review

The Ordinary Balancing & Clarifying Serum is een alles-in-één behandeling die een eenvoudige, krachtige oplossing biedt om de verstopte huid aan te pakken, de poriën gezond te houden en zichtbare talg onder controle houdt. Oftewel, het helpt bij (het verminderen van):

 • een onregelmatige huidtextuur
 • om overtollig talg aan te pakken
 • oppervlakkige vettigheid om zo de huid in balans te brengen
 • vergrote poriën en zo ogenschijnlijk grove poriën te voorkomen 
 • de strijd tegen roodheid na een puistje
 • het gehydrateerd houden van de huid en zo de vochtbarrière te versterken
 • het minimaliseren van overtollig glans en zo het exfoliëren van het huidoppervlak

Dus het serum zorgt voor een zichtbaar zuiverdere huid met een verbeterde huidtextuur, versterkte huidbarrière en een gebalanceerde huid.

Ingrediënten uitgeplozen

Hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De belangrijkste ingrediënten zijn Sarcosine, L-Carnitine, Polylysine, Adenosine, N-Acetyl Glucosamine, Ectoin en Lactococcus Ferment Lysate. Verder heeft de formule een pH-waarde van tussen de 5.5 en 6.5 en is het vrij van alcohol, olie, siliconen en gluten. Het is vegan en cruelty free.

The Ordinary Balancing & Clarifying Serum ingredienten review

 1. Aqua
 2. Lactococcus Ferment Lysate versterkt en verstevigt de vochtbarrière om de huid gehydrateerd te houden.
 3. Propanediol hydrateert en maakt de huid glad. 
 4. Potassium Azeloyl Diglycinate verbetert een ongelijkmatige teint, kalmeert de huid, houdt de talgproductie in balans en hydrateert de huid.
 5. Carnitine pakt overtollig talg aan om ophoping in de poriën te voorkomen en oppervlakkige vettigheid te verminderen. Zo voorkomt het ogenschijnlijk grove poriën.
 6. Acetyl Glucosamine exfolieert het oppervlak om een ongelijkmatige textuur aan te pakken. Daarnaast zorgt het voor een stralende look.
 7. Sarcosine pakt overtollig talg aan om ophoping in de poriën te voorkomen en oppervlakkige vettigheid te verminderen. Zo voorkomt het ogenschijnlijk grove poriën.
 8. Ectoin versterkt en verstevigt de vochtbarrière om de huid gehydrateerd te houden.
 9. Adenosine pakt de poriestructuur aan om de look van vergrote poriën te verminderen.
 10. Polylysine pakt overtollig talg aan om ophoping in de poriën te voorkomen en oppervlakkige vettigheid te verminderen.
 11. Silanetriol vermindert de verschijning van donkere vlekken en verstevigt de huid zichtbaar.
 12. Glycerin werkt vochtinbrengend en hydraterend en verzacht en beschermt de huid.
 13. Pentylene Glycol hydrateert en bevordert de stabiliteit van de emulsie.
 14. Sclerotium Gum werkt als verdikkingsmiddel en als stabilisator. 
 15. Xanthan Gum werkt als verdikker voor de textuur.
 16. Isoceteth-20 werkt als een emulgator.
 17. Citric Acid, oftewel citroenzuur, is een natuurlijk conserveermiddel en regelt de pH-waarde in het product. 
 18. Sodium Citrate helpt de pH-waarde van het product laag te houden.
 19. Trisodium Ethylenediamine Disuccinate is een chelaatvormer die een belangrijke rol speelt in de algehele stabiliteit, esthetiek en werkzaamheid van de formulering.
 20. Sodium Chloride heeft een kalmerende werking en kan in emulsies stabiliserend werken.
 21. Ethylhexylglycerin houdt vocht vast, verzorgt en remt geurvormende bacteriën. 
 22. Sodium Benzoate is een conserveermiddel. 
 23. Phenoxyethanol is een conserveermiddel.
 24. Chlorphenesin is een conserveermiddel.

Review The Ordinary Balancing & Clarifying Serum

The Ordinary Balancing & Clarifying Serum textuur review

De formule is geschikt voor alle huidtypes, maar speciaal gericht op de vette en gecombineerde huid. Daarom lijkt dit serum mij perfect voor mijn vriend die daar erg last van heeft. Alleen binnenkort gaan wij op vakantie en ik kan niet verwachten dat hij het daar heel consequent gaat gebruiken. (Iets met een 0- of hoogstens 1-stappenplan voor de skincare routine😅) Dus ik zal later deze review aanvullen met zijn mening.

Ik heb zelf een normale tot droge huid en daarom vind ik het eerlijker om het te laten testen door iemand die er echt wat aan kan hebben. En als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan durf ik het serum echt met een gerust hart te laten testen door mijn vriend. De belangrijkste ingrediënten staan hoog in de lijst en hebben ook echt de eigenschappen om jouw huid positief te kunnen veranderen. Dus ik ben erg benieuwd wat het met mijn vriend zijn huid zal doen.

Je shopt The Ordinary Balancing & Clarifying Serum op theordinary.com en bij alle verkooppunten van het merk voor € 23,90 | 30 ml. Lees ook de andere The Ordinary reviews.

The Ordinary alles-in-1 serum Balancing & Clarifying Serum review

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie