The Body Shop White Musk Eau de Toilette review

door Daphne - verdraaid mooi
the body shop white musk eau de toilette review

Het zou kunnen dat je het White Musk parfum van The Body Shop al kent, want het is al 40 jaar een enorme bestseller. Om de 40e verjaardag van deze geur te vieren, heeft het merk dit parfum opnieuw gedefinieerd en is een ethische stap verder gegaan. Ik vertel je er alles over en maak zelf voor het eerst kennis met de geur. Daarom lees je hier de The Body Shop White Musk Eau de Toilette review met de vernieuwde look!

De White Musk geur werd in 1981 ontwikkeld en was revolutionair in de parfumwereld. Als een van de eerste musk geuren bevatte het namelijk synthetische, cruelty free muskus in plaats van dierlijke muskus, die via wrede methodes wordt verkregen uit het muskushert. Nu, in 2021, heeft de geur een vegan keurmerk. Daarnaast is het flesje 100% recyclebaar en bestaat zelf al voor 42% uit gerecycled glas. Het pompje kun je er trouwens heel makkelijk afhalen, zodat het recycling gemak alleen maar vergroot wordt. Daarnaast zit de geur niet meer in een doosje, dus die onnodige verpakking heb je ook niet.

Geur White Musk Eau de Toilette

De White Musk Eau de Toilette is een fris, licht parfum die niet overheerst, maar wel lekker lang blijft hangen. Het bevat akkoorden van jasmijn en lelietjes-van-dalen, waardoor de geur bloemig en een tikkeltje muskusachtig is. 95% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong. 

Het is een sensuele geur die zelfvertrouwen oproept. The Body Shop zegt daarover het volgende: “Seksualiteit en zelfvertrouwen zijn complexe, prachtige, veelzijdige en veranderlijke dingen die gevierd moeten worden. Draag White Musk elke dag om je eraan te herinneren dat je de power hebt om jezelf te zijn. Jouw body, jouw power. Alles begint bij jou.”

the body shop white musk eau de toilette review geurnoten

Wist je dat The Body Shop nu ook White Musk Elements heeft? Dat zijn drie nieuwe geuren die speciaal geschikt zijn voor parfum layering. Zo kun je ze over de originele geur heen dragen en je parfum customizen. Radical met citrusgroene en aardse akkoorden. Lover met kruidige en kleurrijke akkoorden. Free met frisse en minerale noten. Naast de elements kun je ook een van de andere vier Eau de Toilette geuren uit The Musk familie kiezen.

Review The Body Shop White Musk Eau de Toilette

Dat The body Shop producten kan creëren met de meest fantastische geuren, wist ik ondertussen wel. Alleen dat het merk zelf ook heerlijke parfums heeft, was voor mij nieuw. Gelukkig ben ik daar nu achter, want deze geur is echt geweldig. De geur is fris en licht, maar ook bloemig. Muskus maakt de geur wat warmer, scherper en een tikkeltje sensueel. Yes The Body Shop; ik heb de power om mezelf ze zijn en deze geur past daar perfect bij!

the body shop white musk eau de toilette review geurnoten verhaal vegan parfum

De The Body Shop White Musk Eau de Toilette is verkrijgbaar in een 30 ml flacon voor € 20,00 en in een 60 ml flacon voor € 31,00. Je shopt de geuren in de winkels van het merk en online op thebodyshop.com. 

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

8 reacties

bychristiana 11 juni 2021 - 08:39

Wauw, wat een prachtige foto van jou Daphne!! Wat moet dat heerlijk zijn, zo dicht bij zee te wonen. Mijn review van de Musk edt staat ook al klaar;-) Ik had jaren geleden eens musk l’eau van The Body shop en die sprak mij wel wat meer aan.

Reply
Bianca 14 juni 2021 - 06:13

Vroeger had ik al een flacon en ben blij weer een “nieuwe” te hebben het is een heerlijke geur x

Reply
Hella 5 juli 2022 - 10:16

Wat een bocht is de nieuwe white musk! Hoe kun je nu iets vegan maken als het al uit een (muskus) os komt? De geur is heel anders, je ruikt het amper. En het aller ergst is wel dat ze naast de vegan uitvoering, de niet vegan helemaal niet meer te verkrijgen is helaas

Reply
As 2 september 2022 - 23:37

Het is inderdaad zo zonde. Welk merk schrapt nu haar icoon? Wat White musk is voor de bodyshop, is Chanel 5 voor Chanel. Ondenkbaar toch dat zo’n geur ineens uit het assortiment verdwijnt?! Zo veel vrouwen gebruiken dit luchtje al jaren en jaren. Ik gebruik het al 21 jaar. En ineens is het weg. Laatste druppel uit het flesje. Mijn kinderen zijn gehecht aan dit luchtje. Mijn man, vriendinnen, en ikzelf ook. Dit geurtje definieert mij. Echt zo zonde. Ik zal het zo missen!! Bodyshop, hoe kunnen jullie zoiets persoonlijks als een geur nu wegnemen?

Reply
Jantar 10 mei 2023 - 14:35

Klopt! Ik ben al ruim 20 jaar dan van dit luchtje maar dit was voor het laatst dat ik hem kocht helaas, er is niks meer van het oude luchtje over.. hoe stom kun je zijn.. jammer hoor..

Reply
Angie 10 april 2023 - 18:29

Ik ben het hier helemaal mee eens . Ik heb mijn man 27 jaar geleden verleid met white musk . Als ik “het signaal ” voor vanavond af wil geven , (als je begrijpt wat ik bedoel ,) doe ik het voor het slapen op , en dan weet hij precies hoe laat het is 😀.
Ben nu ook aan de laatste druppels bezig . Kunnen we geen klacht indienen bij de bodyshop?

Reply
Jantar 10 mei 2023 - 14:37

Graag maar zou het effect hebben?

Reply
Marsha 20 juli 2023 - 21:11

Sinds lange tijd weer eens white musk gekocht omdat ik die vroeger jaren heb gebruikt maar hij is niet meer zoals vroeger. De geur is zo snel weg wat eerder nooit was.
Voeger zei iedereen wat ruik je lekker wat voor luchtje heb jij op!!
Het zat zelfs heel lang op mijn auto gordel dat ik het nadat het flesje leeg was nog weken heb geroken 🤣
Heel erg jammer vind ik dit!! Kunnen jullie de oude white musk olie terug brengen!! Deze vind ik het niet waard om weer te kopen.

Reply

Plaats een reactie