The Body Shop Lip & Cheek Stain review

door Daphne - verdraaid mooi
The Body Shop Lip & Cheek Stain review

Een product dat urenlang op je lippen zou blijven zitten, is vaak ook vrij uitdrogend voor je lippen. Toch belooft het lip (en cheek!) product van The Body Shop juist twaalf uur lang een hydratatieboost te geven. Ik vertel je er alles over en test deze multitasker op mijn lippen en wangen. Daarom lees je hier de The Body Shop Lip & Cheek Stain review met swatches van vier tinten.

The Body Shop Lip & Cheek Stain review applicator

Als ik naar deze foto’s kijk, dan verlang ik weer echt naar de zomer! Ik kan niet wachten om weer zulke foto’s te kunnen maken.

De Lip & Cheek Stain is een multifunctionele vloeibare stain die je op je lippen en wangen kunt gebruiken. Je kunt zelf de intensiteit bepalen en zo het pigment naar wens opbouwen. Misschien ken je dit product al, maar dankzij de nieuwe samenstelling is dit product nu helemaal vegan!

Voor het mooiste effect op de wangen, kun je het product het beste aanbrengen op een vloeibare foundation of BB-cream. Op je lippen kun je de applicator zelf gebruiken. Dat het product niet uitdrogend werkt, verbaast me niks als ik naar de ingrediëntenlijst kijk. Hoog in de lijst staan onder meer Glycerin, Butylene Glycol en Panthenol die vochtinbrengend, hydraterend en verzachtend werken.

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch review

Op bovenstaande afbeelding vind je de handswatch van de vier tinten. V.l.n.r.: Red Pomegranate | Pink Hibiscus | Sunshine Orange | Deep Berry. Hierop zie je goed dat de textuur van de eerste twee swatches beduidend dunner is dan de laatste twee. Scroll snel verder om te zien hoe de tinten er op mijn huid uitzien!

Swatch & review The Body Shop Lip & Cheek Stain

Red Pomegranate

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch red pomegranate 003 review

Red Pomegranate is een klassieke, rode tint waar iedereen mee staat. De dekking is prachtig, ook al is de textuur vrij dun. Na Deep Berry is dit mijn favoriet!

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch red pomegranate 003 review

Pink Hibiscus

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch pink hibiscus 001 review

Pink Hibiscus is ook de tint die ik draag op de full-face foto wat verder in de review. Dit is echt een prachtige tint die egaal in de lippen trekt en een gezonde teint geeft. Deze tint geeft ook die frisse look die je vaak zien wanneer je buiten in de ijzige kou loopt. Echt zo’n gezonde blos!

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch pink hibiscus 001 review

Sunshine Orange

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch sunshine orange review

De liptint laat eigenlijk niet het beste van de tint zien. Hij lijkt daar namelijk wat oneven dekking te hebben, terwijl je dat van een normale afstand helemaal niet ziet. De textuur van de oranje tint is beduidend voller dan de twee tinten hierboven.

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch sunshine orange review

Deep Berry

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch deep berry 029 review

Deep Berry is echt mijn favoriete tint! Het is een dieproze bessentint die vanaf de eerste applicatie al een prachtig pigment heeft. De wat vollere textuur voelt ook enorm prettig aan.

The Body Shop Lip & Cheek Stain swatch deep berry 029 review

Voor mijn wangen breng ik simpelweg wat puntjes aan op de wangen met de applicator en blend het met mijn vingers uit. Je kunt natuurlijk ook een penseel gebruiken, zodat het sterke pigment niet op je vingers komt. Daarna kun je deze stap gewoon herhalen voor meer pigment. Voor mijn lippen is de schuine, platte applicator echt perfect.

De houdbaarheid op de wangen is echt perfect. Het pigment is niet weg als je even langs je wangen veegt. Pas bij het verwijderen van je make-up gaat deze tint van je gezicht. Daarom vind ik het een ideaal product voor hete zomerdagen, maar ik denk dat het ook goed werkt wanneer je flink transpireert in de sportschool. Dat heb ik zelf niet getest…😅

Op de foto draag ik Pink Hibiscus op zowel mijn wangen als lippen.

The Body Shop Lip & Cheek Stain reviewDoordat het pigment zo sterk is, was ik vooral erg benieuwd hoe ik de kleur van mijn lippen zou krijgen. Dat ging verrassend goed wanneer ik een reiniger op oliebasis gebruikte. Anders heb je wel een uitdaging. 😉 Dus qua houdbaarheid zit het helemaal goed met deze multitasker! Daarom vind ik het ook erg mooi om dit product als basis te gebruiken en en een doorzichtige lipgloss erover aan te brengen voor wat extra glans. Lipgloss slijt vaak snel van mijn lippen, maar het pigment blijft goed op zijn plek! 

De The Body Shop Lip & Cheek Stain is verkrijgbaar in de winkel en online op thebodyshop.com voor € 12,00 | 7,2 ml. Het merk is cruelty free en vegan. Bekijk ook de andere reviews van The Body Shop!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie