The Body Shop Full Flowers fragrance collection | review & geurnoten

door Daphne - verdraaid mooi
The Body Shop Full Flowers fragrance collection review

Ik ben dol op de geuren van The Body Shop. Inmiddels heb ik al een heerlijke collectie met Eau de Toilettes en body mist’s en die spray ik werkelijk overal op. Dus niet alleen op mijn huid, maar ook het badkamermatje, kussens, op bed… Heerlijk! Dat het merk voor deze zomer met vier intens bloemige Eau de Parfums kwam, maakte me gelijk enthousiast. In dit artikel laat ik er drie aan je zien, vertel ik je de geurnoten en mijn mening. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de The Body Shop Full Flowers fragrance collection review.

Elke parfum is geïnspireerd op de diepe, rijke geur van één enkele bloem in volle bloei. De composities van de geuren zijn opgebouwd rond geurnoten van zachte bloemblaadjes, groen blad, houtachtige stengels, sappige vruchten en zoete hars. Daarom zal de geur gedurende de dag evalueren.

De geuren bestaan voor minstens 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn genderloos. De flessen zijn gemaakt van gerecycled glas en de doppen zijn gemaakt van hernieuwbare materialen hout en kurk. Nadat de parfum op is, mag de flacon in de glasbak. De dop en de spray mogen bij het restafval.

The Body Shop Full Orange Blossom

Full Orange Blossom is een frisse, citrusachtige en bloemige geur dat wordt gevormd door oranjebloesemabsolue. Dat staat symbool voor de tere, maar aromatische bloemblaadjes van de sinaasappelboom en wordt geëxtraheerd uit oranjebloesem die met de hand wordt geplukt in de zuidelijke Nijlregio in Egypte. In de top ruik je de aromatische voluptueuze bloemblaadjes en de frisse bergamot. Dat mengt geleidelijk met de houtachtige geur van vetiver. Naarmate de dag zul je merken dat de geur zich blijft ontwikkelen.

The Body Shop Full Orange Blossom Eau de Parfum review geurnoten

Voornaamste geurnoten
Bergamot. Dat is fris en toch warm, zacht en aromatisch.
Oranjebloesem. Een intense, frisse noot met de geur van zoete honing.
Vetiver. Dat is droog en houtachtig, met een groene, aardachtige geur.

The Body Shop Full Rose

Full Rose is een frisse, aromatische geur dat wordt gevormd door de zachte roosabsolue. Dat wordt geëxtraheerd uit de met de hand geplukte rozen in Grasse, Frankrijk. In de top ruik je de zachte roosabsolue met de zoet geurende rozenblaadjes. Dat wordt geleidelijk wat groener dankzij het frisse groene blad van de geranium en wat kruidiger dankzij de aromatische kardemom. Gedurende de dag blijft de geur zich ontwikkelen.

The Body Shop Full Rose Eau de Parfum review geurnoten

Voornaamste geurnoten
Roos. Een rijke, intense, zachte, bloemige geur met de frisheid van citrus en een peperige ondertoon.
Geraniumblad. Een groene, bloemige aroma met een aromatische ondertoon.
Kardemom. Een warm, knuffelig zoetje met een vleugje anijs en een kruidige essential.

The Body Shop Full Ylang Ylang

Full Ylang Ylang is een kruidige witte-bloemengeur, waarbij de essentiële olie in Madagaskar geëxtraheerd wordt met uit de hand geplukte ylang ylang bloemen. In de top is de geur van ylang ylang sterk, waarbij die wat kruidiger wordt dankzij de zwarte peper. In de basis komt de zoete, romige vanille naar voren. Ook bij deze geur zul je merken dat hij blijft ontwikkelen gedurende de dag.

The Body Shop Full Ylang Ylang Eau de Parfum review geurnoten

Voornaamste geurnoten
Zwarte peper. Die is vurig en spicy, maar tegelijkertijd zo fris als de citrus én een tikje prikkelend.
Ylang Ylang. Dat is een zijdezachte, romige witte-bloemennoot die de warmte van elke geur versterkt waar je dit aan toevoegt.
Vanille. Dat heeft een knus en vertrouwd karakter en is onmiskenbaar zoet en warm.

Review The Body Shop Full Flowers fragrance collection

The Body Shop Full Flowers fragrance collection geurnoten review

Eau de Parfums staan er natuurlijk om bekend langer te blijven hangen dan een Eau de Toilette. En dat heeft mijn vriend geweten… Tijdens een gekke bui in de ochtend sprayde ik als grap een van de parfums op zijn haar en toen hij ’s avonds dicht bij me zat, rook ik de geur nog! Je kan je vast wel inbeelden dat ik tranen over mijn wangen heb gelachen toen ik erachter kwam dat hij dus echt de hele dag met dat luchtje ‘opgescheept zat’. De geur is dan wel genderloos, maar het was zeker niet zijn smaak. 😅

Verder vind ik alle drie de geuren echt heerlijk. De geurnoten die The Body Shop benoemt herken je goed terug in de parfums. Dankzij de warme tonen vind ik het niet alleen een heerlijke geur voor overdag, maar zeker ook in de avond. Hij blijft lang genoeg hangen, dus dat draagt er alleen maar positief aan bij! Zeker als je dol bent op bloemige geuren, moét je ze echt gaan ruiken en ervaren.

Je shopt de The Body Shop Full Flowers fragrance collection in de winkels en online op thebodyshop.com voor € 49,00 | 75 ml. Alle producten zijn gecertificeerd door The Vegan Society. Lees ook de andere The Body Shop reviews.

The Body Shop Full Flowers parfum collectie review

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie