The Body Shop Drops of Youth | Youth Concentrate review

door Daphne - verdraaid mooi

Er bestaat dan misschien geen wondermiddel die de tijd kan stoppen of terugdraaien, maar je kunt natuurlijk wel kiezen voor verzorgingsproducten die je ouder wordende huid goed kunnen verzorgen en onderhouden. De Drops of Youth lijn van The Body Shop bevordert een veerkrachtigere, gladdere en soepelere huid en ik ga het serum uit deze lijn testen. Daarom lees je hier de The Body Shop Drops of Youth | Youth Concentrate review.

the body shop youth concentrate review-1

Youth Concentrate is een verkwikkend serum met natuurlijke antioxidanten dat de vochtbalans van je huid weer op peil brengt. Zo krijgt je huid een stralende gloed die soepeler en steviger aanvoelt. Daarbij is je huid zo ook beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zowel binnens- als buitenshuis.

the body shop youth concentrate review

Op de afbeelding hierboven zie je de volledige lijst met ingrediënten. 99% daarvan zijn van natuurlijke oorsprong. De overige ingrediënten zijn veilig voor de huid en bevorderen de werkzaamheid en zijdezachte textuur van het product. Daarnaast is het verrijkt met drie plantstamcellen, namelijk edelweiss uit de Italiaanse Alpen (met beschermende eigenschappen) en de blauwe zeedistel (verstevigende eigenschappen) een zeevenkel (huidvernieuwende eigenschappen) zijn afkomstig van de Bretonse kust. Ook vind je in het serum Community Trade-moringaolie uit Rwanda. Vind je fair trade belangrijk? Lees dan vooral even de Community Trade pagina van het merk waarin ze alles uitleggen. Heel interessant!

Review The Body Shop Youth Concentrate

Het serum zit verpakt in een kartonnen doosje met daarop meer informatie en de bestanddelen. De flacon is van glas en oogt en voelt daarom luxe. Je kunt het serum gemakkelijk doseren met het pipetje, waarmee je ook gelijk hygiënisch werkt. Let op dat er in het serum geen SPF zit en je dus overdag voor een beschermende dagcrème of primer met SPF kiest. Je kunt het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds aanbrengen.

the body shop youth concentrate review-2

De textuur van het serum is gelachtig, maar is tegelijkertijd wel lekker luchtig en plakt niet. Je het zo’n twee tot drie druppeltjes nodig voor je gezicht en hals. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in de huid. De huid voelt heerlijk zacht aan en de geur is lekker fris en ‘groen’. Plantachtig dus en dat past helemaal bij de looks van de verpakking. Ik vind het moeilijk om te bepalen of mijn huid verstevigd wordt, maar mijn huid wordt absoluut verkwikt doordat het goed hydrateert en mijn huid intens zacht en stralend maakt.

The Body Shop Drops of Youth | Youth Concentrate is verkrijgbaar op TheBodyShop.com in twee formaten. De 30 ml variant kost € 28,00 en de 50 ml variant kost € 39,00.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

6 reacties

Robin 30 juli 2020 - 08:26

Ik gebruik hem ook en ben er erg tevreden over mijn huid is lekker zacht.

Reply
VWillemse 30 juli 2020 - 09:23

Klinkt heerlijk 😊

Reply
Sara 31 juli 2020 - 00:06

Ik gebruik ‘m al een paar maanden ben wel tevreden. Over die stevigheid kan ik zelf ook moeilijk oordelen, maar zorgt er wel voor dat m’n huid erg zacht en gehydrateerd aanvoelt.
Ik heb zelf een hele droge huid dus ik doe ‘m onder zowel mijn dagcrème als nachtcrème. Als ik wat gehaast (of bijzonder moe) ben dan meng ik het serum met m’n crème. Werkt ook prima! 😄

Reply
Daphne - verdraaid mooi 3 augustus 2020 - 11:53

Wat fijn dat jij er ook tevreden over bent! Je huid is inderdaad zo heerlijk zacht en gehydrateerd! 😍 Slim om je serum te mengen wanneer je het niet apart aan kan brengen, dan heb je toch het beste van beiden!

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl 2 augustus 2020 - 14:26

Klinkt echt heerlijk! Deze wil ik ook gaan proberen als mijn andere producten op zijn. 🙂

Liefs
X

Reply
bychristiana 3 augustus 2020 - 10:57

Ik heb deze zelf ook eens gehad, ik was er ook erg tevreden over.

Reply

Plaats een reactie