The Body Shop Drops of Youth Bouncy Jelly Mist review

door Daphne - verdraaid mooi

Een tijdje terug vertelde ik je al over de gevolgen van blauw licht. Vandaag laat ik je een product zien die je huid onder andere daartegen beschermt: de Bouncy Jelly Mist uit de The Body Shop Drops of Youth lijn. Die lijn bevordert een veerkrachtigere, gladdere en soepelere huid. Ik vertel je in dit artikel meer over dit nieuwe product, neem de ingrediëntenlijst onder de loep en vertel je mijn mening. Daarom lees je hier de The Body Shop Drops of Youth Bouncy Jelly Mist review.

Eerder testte ik al een ander product uit de Drops of Youth lijn: de Youth Concentrate. Dat is een verkwikkend serum met natuurlijke antioxidanten. 

the body shop drops of youth bouncy jelly mist review-1

De Bouncy Jelly Mist beschermt je huid tegen luchtvervuiling en blauw licht. Dus zowel tegen schade binnens- als buitenshuis. Daarnaast behoud je huid hierdoor ook langer zijn elasticiteit. Je huid krijgt een oppepper, een 24 uur durende hydratatieboost en een natuurlijk ogende gloed.

Je vermoeide stadshuid oogt soepeler, voller en gladder. Dat is dankzij de veerkrachtige stamcellen uit edelweiss, blauwe zeedistel en zeevenkel, die bekendstaan om hun beschermende en regeneratieve eigenschappen. Op de afbeelding hieronder vind je de volledige lijst met ingrediënten en een stukje verder licht ik nog wat ingrediënten toe. 

the body shop drops of youth bouncy jelly mist ingredienten

96% van de ingrediënten is van een natuurlijke oorsprong en het product is vegan. Na Aqua staat Glycerin op de ingrediëntenlijst, dat vochtinbrengend werkt en de huid verzacht en beschermt. Propanediol (3) heeft hydraterende eigenschappen en maakt de huid glad. Betaine (4) is een oppervlakte actieve stof dat de huid helpt schoon en zacht te houden. Polysorbate 20 (5) is een oppervlakteactieve stof dat bijdraagt aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het gebruik. Phenoxyethanol (6) is een conserveermiddel dat helpt om de groei van micro-organismen op de huid te vertragen. Calcium Lactate (7) helpt je huid te verstevigen en maakt de dode huidcellen los. Gellan Gum (8) is een filmvormend middel. Op plek 9 staat Parfum, dus houd daar rekening mee als je een zeer gevoelige huid hebt.

Review The Body Shop Drops of Youth Bouncy Jelly Mist

Je kunt de mist op verschillende manieren gebruiken en zowel onder als op je make-up. Houd het flesje 20 cm van je gezicht en houd je ogen en mond gesloten tijdens het verstuiven. Dan kun je het overtollige product wegdempen bij je ogen en mond. De geur is verfrissend kruidig met een spicy touch.

the body shop drops of youth bouncy jelly mist review-2

In de flacon ziet de textuur er echt uit als een gel, maar eenmaal aangebracht merk je daar niets meer van. De spray is redelijk fijn, maar wel sterk en nevelt gelijkmatig op de huid. Hierdoor vind ik het zelf het prettigst om de mist als een primer voor mijn make-up aan te brengen of gedurende de dag wanneer ik geen full-glam make-up op heb. Verder plakt het niet, trekt het snel in en verfrist het heerlijk de huid. Zeker in de zomer wanneer ik toch meer naar buiten ga en langs het strand fiets, vind ik het daarom heerlijk om zo’n flacon bij me te hebben. Zo kan ik gedurende de dag extra hydratatie en bescherming creëren. Daar is het formaat ook echt perfect voor en het weegt daarom bijna niks.

De The Body Shop Drops of Youth Bouncy Jelly Mist shop je op thebodyshop.com voor € 18,00 | 57 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 23 februari 2021 - 10:18

Ik ben er ook heel benieuwd naar, omdat de textuur in de flacon inderdaad op een gel lijkt, maar het product toch een spraytje heeft. Ik ga hem zeker uitproberen.

Reply
Natascha - Beautyopinie 1 maart 2021 - 13:18

Ik vind hem ook erg bijzonder, hij heeft mijn nieuwsgierigheid in elk geval gewekt!

Reply

Plaats een reactie