The Body Shop body butter vernieuwd

door Daphne - verdraaid mooi
the body shop body butter the vegan society vernieuwd

Wist je dat de geliefde body butters van The Body Shop al sinds 1992 bestaan? Inmiddels gaat er elke drie seconden een pot over de toonbank en ze zijn sinds kort nog meer verzorgend en duurzaam. De vernieuwde body butters zijn bijvoorbeeld tot 96 uur hydraterend! Ik vertel je er in dit artikel meer over en laat je de nieuwste telg van de familie zien: de avocado variant. 

Er is een body butter voor every beautiful body, dus ook voor de jouwe.

Elk lichaam verdient het volgens The Body Shop om in de watten gelegd te worden. Daarom geef je met het insmeren van de body butters niet alleen je huid wat extra liefde, maar ook jezelf. Het merk wil namelijk ook dat je bewust stilstaat bij elke centimeter van je lichaam, inclusief de putjes en rolletjes. 

Geschiedenis van de body butter | mango

De oprichtster van The Body Shop, Anita Roddick, werkte in 1992 in de keuken aan de allereerste body butter. Op dat moment merkte haar dochter onder het smeren van een boterham op dat het op boter leek, maar dan voor je lichaam. Daar ontstond het romig en intensief verzorgend alternatief voor bodylotion in de eerste variant: mango.

the body shop mango body butter review the vegan society

De mango variant is een fruitige body butter, die voor 96% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaat. Het is erg geschikt voor de droge huid. Bij de nieuwe variant is de geur verbeterd en ruikt de butter nog meer naar rijpe, sappige mango’s. Mangopitolie, de olie uit de pit van de vrucht, bevat een hoog antioxidant gehalte en vitamine A en E. Die Community Fair Trade-mangopitolie wordt door lokale vrouwencoöperaties verzameld in het bos en daarna met de hand geschild. Dan worden de pitten gekraakt en wordt de kostbare olie eruit gehaald. Voor dit proces werkt het merk samen met Manorama Industries in Chattisgarh, India.

the body shop mango body butter ingredienten vernieuwd review the vegan society

Mangopitolie staat al op de tweede plaats in de ingrediëntenlijst. Daarna volgt cacaozaadboter, hydraterende glycerin, zonnebloemzaadolie, vette en vochtinbrengende alcohol, sheaboter en paranotenolie. De hele lijst vind je op de afbeelding hierboven. 

Vernieuwde body butters

De nieuwe body butters dragen het keurmerk The Vegan Society: de autoriteit op het gebied van veganisme. Daarnaast bestaan ze voor minimaal 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong een zijn ze verrijkt met Community Fair Trade-sheaboter. Die is met de hand bereid in Ghana door ruim 600 vrouwen uit 11 dorpen via de Tungteiya Women’s Shea Butter Association. Deze organisatie geeft vrouwen in het noorden van Ghana een eerlijk en vast inkomen. 

De body butters verzorgen de huid tot wel 96 uur lang. Het trekt snel in de huid, waardoor je huid zacht en glad aanvoelt. Uit een test van The Body Shop onder 212 mannen en vrouwen blijkt dat 90% van mening is dat de body butter gemakkelijk intrekt een een luchtige textuur heeft. Bij de test onder 211 mannen en vrouwen geeft 86% aan dat ze na het smeren lekkerder in hun vel zaten.

Duurzaamste body butter van The Body Shop ooit 

De vernieuwde body butters zijn duurzamer verpakt dan ooit. De deksel is van aluminium en de pot bestaat voor 100% uit gerecycled plastic, waarvan een deel zelfs Community Fair Trade-gerecycled plastic is. Een deel wordt namelijk verzameld op straat in de Indiase stad Bengaluru. Via een samenwerking met Plastics for Change komt het bij The Body Shop terecht. 

Wist je dat bijna een derde van het afval in India niet opgehaald wordt? Daarom werken er inmiddels 1,5 miljoen afvalverzamelaars die hard hun best doen om de straten weer schoon te maken. Naast dat het merk via het Community Fair Trade-partnerschap met Plastics for Change het plastic probleem aanpakt, steunt The Body Shop ook zo’n 2.500 gemarginaliseerde afvalverzamelaars in India. Die krijgen toegang tot hygiënischere werkomstandigheden en een eerlijke prijs voor het plastic dat ze verzamelen. 

Met puur de nieuwe body butter-potten bespaart het merk 241 ton nieuw plastic (met niet eerder bewerkte grondstoffen) per jaar uit. Daarbij zijn de nieuwe potten ook nog eens recyclebaar. 

Almond Milk body butter

Deze body butter is speciaal geschikt voor de gevoelige en droge huid en bestaat voor 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De biologische amandelmelk en -olie heeft hydraterende en huidvriendelijke eigenschappen en bevat een hoog vitamine E gehalte. Het wordt gemaakt van gebroken noten die niet meer voor consumptie worden verkocht. De overgebleven amandelschillen worden verwerkt tot compost om afval te helpen verminderen. 

the body shop almond milk body butter review 96H vernieuwd

The Body Shop werkt samen met Mañán in Alicante in Spanje (oftewel de ‘amandel experts’) om de Community Fair Trade-amandelmelk en -olie te produceren. Mañán werkt samen met een coöperatie van lokale, klein-geschaalde boeren, en bepalen een marktprijs die stabiliteit aan de lokale boeren geeft. Daarnaast gebruiken ze duurzame landbouwmethoden om de biologische amandelen te laten groeien, met respect voor de natuur. De boerderijen zijn een paradijs voor bijen en de amandelplantages zijn een natuurlijke brandwering. Zo wordt de omgeving beschermd tegen bosbranden. 

the body shop almond milk body butter review the vegan society 96H vernieuwd

Sheaboter staat al op de tweede plek in de ingrediëntenlijst. Daarna volgt onder meer hydraterende glycerin, vette alcohol, cacaozaadboter, zonnebloemolie, panthenol en sesamzaadolie. De hele lijst vind je op bovenstaande afbeelding. 

Avocado body butter

De producten met avocado als ingrediënt heeft bij The Body Shop haar comeback gemaakt, omdat het bomvol met vetzuren zit die erg goed zijn voor je huid. Het is speciaal geschikt voor de droge huid, heeft een groene, romige geur en 96% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. 

the body shop avocado body butter review the vegan society

De lijn bevat olie van duurzaam geteelde Hass-avocado’s uit Zuid-Afrika. Bij de teelt wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technieken op het gebied van waterbeheer. Die helpen het ecosysteem te beschermen en herstellen. 

the body shop avocado body butter ingredienten review the vegan society

De rijk verzorgende sheaboter staat al op de tweede plaats in de ingrediëntenlijst. Gevolgd door onder andere cacaozaadboter, vette alcohol, hydraterende glycerin en zonnebloemolie. De hele lijst vind je terug op bovenstaande afbeelding.

Review The Body Shop vernieuwde body butters

Ik was al fan van de ‘oude’ formule van de body butters, maar The Body Shop brengt het weer naar een heel nieuw level. Echt zo onwijs voedend en verzorgend voor je huid! Zonder dat je huid langere tijd blijft plakken, want het trekt redelijk snel in. Daarnaast voelen ze nog romiger aan op de huid en heb je nog meer dat ‘boter’ gevoel op je huid. Je moet echt even de tijd nemen om deze crème in de huid te masseren, zodat je optimaal van je mini-spa-momentje kunt genieten.

De vernieuwde body butters zijn verkrijgbaar in 12 geuren voor € 17,00 | 200 ml. Ze zijn verkrijgbaar in de winkels een online op thebodyshop.com. Lees ook de andere reviews van het merk.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 10 augustus 2021 - 08:41

Ik vind van deze drie geuren vooral de amandel erg lekker. Bodybutters blijven hier ook favoriet, vooral in de winter want dan zijn mijn benen wel vaak wat droger.

Reply
Deb 13 augustus 2021 - 19:52

Mijn all time favorite is de kokos body butter. Maar ik gebruik ‘em eigenlijk alleen in de zomer. Ik vind dat het namelijk te lang duurt (kan soms langer dan een uur duren) voordat ie volledig is ingetrokken. Mijn huid blijft er te lang vettig door aanvoelen en dat vind ik minder prettig, maar de geur.. die is hemels!

Reply

Plaats een reactie