Terugblik op 2023 | pauze

door Daphne - verdraaid mooi
terugblik op 2023 chronisch ziek pijn pauze onzichtbaar ziek

Dit is het vijfde jaar op rij dat ik terugblik op het afgelopen jaar en ik denk dat dit toch wel de moeilijkste is van het rijtje. Ze zeggen wel eens dat de waarheid hard is, maar wat mij betreft had het ook wel eens wat zachter gemogen. De mentale kracht die ik voel, staat lijnrecht tegenover de fysieke kracht en daarom moét er wat veranderen. Hoeveel ik zelf ook tegenstribbel. In dit artikel vertel ik je er meer over.

In 2023 heb ik me minder opgemaakt dan ooit, omdat ik het lichamelijk niet trok om make-up aan te brengen. Alleen hierdoor haalde ik nog meer kracht uit het schrijven. Denk aan persoonlijke verhalen, maar ook reviews. Door me nog meer te verdiepen in de ingrediënten, leerde ik de kracht van skincare nog beter kennen en bleef ik mezelf uitdagen. Mijn geheugen is dankzij de combinatie van chronische pijn en talloze medicatie nog steeds echt een zeef, maar desondanks wilde (en wil!) ik die kennis blijven verbreden.

Verdraaidmooi, mijn uit de hand gelopen hobby en eigenlijk gewoon écht het synoniem voor mijn passie, geeft me mentaal zoveel veel energie en kracht, dat ik het fysieke aspect probeer te vergeten. Ik verlies mezelf mentaal in het schrijven en in het maken van foto’s en video’s. Toch speelt het fysieke meer dan ooit op. Ik moet steeds een beetje meer inleveren en het gaat steeds een stapje slechter. Op de voorgrond zul je dat (buitenom de persoonlijke verhalen) niet snel naar voren zien komen. Niet omdat het ik het wil verzwijgen, maar simpelweg omdat ik ga stralen van wat verdraaidmooi mentaal met me doet. Daarom moet er, met héél véél pijn in mijn hart wat veranderen. Ik moet op de pauzeknop drukken.

Fysiek zal het op het op een laag pitje zetten van verdraaidmooi geen impact hebben. Dat heb ik altijd op nummer 1 moeten zetten. Daar gaf mijn lichaam me dan weer echt geen keus in. 😉 Mentaal weet ik het niet en wil ik misschien ook gewoon niet over denken. Mijn lichaam geeft me geen keus.

Helemaal stoppen zal ik nooit doen. Niet alleen omdat het mijn passie is, maar zeker ook omdat dankzij dit platform ook deuren geopend zijn als het gaat om mijn lichamelijke aandoening. Ik heb nieuwe mensen, therapeuten en artsen ontmoet via verdraaidmooi, waardoor ik dicht bij het vuur sta; op het gebied van nieuwe onderzoeken, nieuwe behandelaren en behandelmogelijkheden. Een oplossing zal er nooit komen, maar het op een bepaalde manier dragelijk houden voor jezelf weegt enorm zwaar mee aan het toch proberen van andere behandelingen.

Dus ik wil blijven schrijven, foto’s blijven maken… Alleen anders. Op een minder regelmatigere basis. En hoe… Ik weet het niet. 

Ondanks alles gun en wil ik je een sprankelend, gelukkig, verdraaid mooi en vooral gezond 2024 toewensen! 

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube

4 reacties

Tanja 1 januari 2024 - 10:51

Jij ook de allerbeste wensen voor 2024🥂
En maak er voor jezelf een mooi jaar van…😘

Reply
Mo 1 januari 2024 - 18:38

Lieve Daphne, jij ook de beste wensen voor 2024! Wat rot om te horen dat je lichaam je zo dwingt om op de rem te trappen. Ik hoop dat je een goede balans kunt vinden tussen je blog en je gezondheid!

Reply
Natascha van zijtikt.nl 1 januari 2024 - 19:37

Allereerst; ik vond het super om jou in 2023 voor het eerst in real life te ontmoeten. Je bent een fantastische vrouw! Ik had ook helemaal niet door dat je zo veel fysieke klachten hebt, wat verdrietig 🙁 Luister vooral naar je lichaam, de rest komt echt wel vanzelf. Ik hoop dat 2024 je alles brengt wat je hoopt, ik wens je vooral veel geluk en gezondheid toe.

Reply
Deb 6 januari 2024 - 17:24

Lieve Daphne, wat ontzettend verdrietig. Lijkt me verschrikkelijk moeilijk om deze beslissing te moeten nemen. Heel goed dat je naar je lichaam luistert. Dat is natuurlijk het aller allerbeste. Maar dat maakt het er niet makkelijker op. Ik hoop dat 2024 voor jou ondanks alles een mooi jaar gaat worden en dat er toch veel lichtpuntjes voor je zullen zijn waar je van kunt genieten. Ik ga in ieder geval heel hard voor je duimen. Een hele dikke knuffel van mij😘🤗.

Reply

Plaats een reactie