Terugblik op 2020

door Daphne - verdraaid mooi
terugblik 2020

Begin 2020 blikte ik terug op 2019. Ik zei toen al dat ik echt per dag leef. Ik weet nooit wat mijn lichaam wel en niet aankan en daarom wacht ik meestal gewoon af wat er op mijn pad komt. Dat er zoiets groots als corona op iedereen zijn pad zou komen, had niemand kunnen bedenken. Toch heb ik daar thuis eigenlijk weinig van gemerkt en schreef ik een paar maanden terug al dat ik normaal leek door corona. Vandaag blik ik terug op heel 2020.

Buitenom het missen van de fijne knuffels van mijn moeder na, was 2020 niet veel anders dan andere jaren. Ik zat gewoon chronisch ziek thuis, waarbij mijn vriend iedere dag naar zijn werk ging (en geen dag vanuit huis gewerkt heeft) en ik vaak te veel pijn had om de deur uit te gaan. Het enige en gelijk grote verschil is dat ik gewoon weinig gemist heb. Niemand had grote verhalen, ging naar de meest fantastische feesten en maakte spectaculaire dingen mee. We zaten met zijn allen thuis en speurden het hele internet af op zoek naar de top 10 van series die je gezien moet hebben.

Dat maakte het gek genoeg voor mij ook minder moeilijk om niet over mijn grenzen heen te gaan. Bij een leuk beauty event van twee uurtjes moest ik de week ervoor en erna niets gepland hebben en compleet gefocust zijn op mijn lichaam en belastbaarheid. Alleen in 2020 hoefde ik alleen mijn laptop maar open te klappen om bij bijvoorbeeld een lancering aanwezig te zijn. Een uurtje later kon ik zo mijn bed weer in rollen. Ik was ineens niet meer degene die er nooit was, want niemand kon ergens zijn.

Handen en voeten gebonden

Ik snap wel dat deze situatie voor veel mensen niet geldt. Ondanks dat jij misschien wel alle energie had om de meest fantastische dingen te ondernemen, kon je er helemaal niks mee. Jouw handen en voeten zaten gebonden. Toch vergaat de wereld niet als je even weinig buiten de deur kunt doen. Je wordt gedwongen om creatief te zijn met de tools die wel binnen handbereik liggen.

Alleen zagen veel mensen dat niet zo. Je hoeft maar een willekeurig social media platform te openen en je wordt overspoeld met quotes en afbeeldingen met misplaatste quotes en grappen dat 2020 snel voorbij moet zijn. De wereld staat in de fik, maar mensen willen dit jaar overslaan, omdat net dat ene festival niet doorging. Ai… Een beetje tactloos is het wel, zeker voor alle zieken, nabestaanden en verschillende branches die keihard getroffen worden, maar een mens is nou eenmaal egoïstisch. Gelukkig waren mensen op sommige momenten wel empathisch en ik hoop onwijs dat we die eigenschap kunnen uitbouwen in 2021.

Hoe was 2020 voor jou?

Ik hoop dat jij, ondanks alles, toch wat moois van 2020 hebt kunnen maken. Ik wens je een sprankelend en verdraaid mooi 2021 toe! Veel liefs, Daphne.

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

2 reacties

Deb 2 januari 2021 - 10:17

Nog de beste wensen lieve Daphne voor jou en je vriend. Mooi gesproken. Ik had je artikel gelezen eerder dit jaar waarin je vertelde dat er niet veel voor je veranderde (buiten de knuffels van je moeder natuurlijk; dat was en is toch wel een groot gemis. dat begrijp ik heel goed). Je wordt inderdaad gedwongen om binnen creatief te zijn en dat heb ik zelf geprobeerd zoveel mogelijk te doen, vooral tijdens de thuisvakantie. Ik baalde natuurlijk wel even heel erg dat de geplande vakantie naar Spanje niet doorging, maar wilde er vooral voor mijn dochter ook iets van maken. En uiteindelijk was het super leuk en hoort het op het lijstje van de leukste dingen van 2020 waar we het thuis nog regelmatig over hebben. Misschien dat ik er nog wel over ga schrijven zelfs 😊. Ik hoop dat 2021 een jaar wordt waarin we in ieder geval afscheid kunnen nemen van Corona en het verder een mooi, zonnig en gezond jaar wordt. 😘

Reply
bychristiana 2 januari 2021 - 10:44

Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik heb zoals je weet ook chronische (zenuw) pijn gehad en dan ziet je leven er heel anders uit dan het leven van de mensen om je heen. Ik had vaak het gevoel alsof mijn leven stil stond, maar in feite hebben we het afgelopen jaar (in ieder geval de meesten van ons dan…) ook min of meer een beetje stil gestaan. Ik bleef (en blijf) me erover verbazen hoeveel mensen ook weerstand boden en bieden tegen de maatregelen. Is het dan ZO moeilijk om een jaartje niet op vakantie te gaan, denk ik dan? En ook al is het niet voor jezelf, dan wel voor een ander? Wij zijn ook heel veel thuis geweest en ik vond het eigenlijk heerlijk. Nu met de lockdown kan ik ook niet werken, en dus zoek je andere dingen om te doen. Gelukkig hebben we natuurlijk ook de blog;-) Lieve Daphne, ik wens jullie alle goeds toe voor het nieuwe jaar. Ik kom elke dag met veel plezier bij je lezen en hoop dat nog lang te kunnen blijven doen.

Reply

Plaats een reactie