Terug in je oude routine na de zomer | blijf fit

door Daphne - verdraaid mooi
oude routine na zomer fit herfst thuis oefeningen

Tijdens het gure herfstseizoen is het weer wat minder aanlokkelijk om naar buiten te gaan en heerlijk te bewegen. Alleen dat telt niet meer als excuus om het niet te doen, want inmiddels zijn er tal van tools die jou gewoon in je veilige huisomgeving helpen om fit te blijven. Je krijgt geen trainingsschema van me, maar ik laat je wel wat fitness-tools en YouTube kanalen zien die jou een steuntje in de rug kunnen bieden. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder om terug in je oude routine te komen na de zomer. 

Het voorjaar is hét seizoen van goede voornemens om een x-aantal kilo’s af te vallen met tal van dieetsoorten voor jouw perfecte summer body. In het najaar is datzelfde lichaam weinig meer in beeld en hoef je niet meer te flaneren langs de boulevard, maar toch is het voor je gezondheid en je mentale gesteldheid goed om je lichaam op kracht te houden. Ondanks dat hetzelfde lichaam straks weer verstopt zit onder een dikke laag kleding en oversized truien.

Met deze tools train jij thuis 

fitnessuitrusting thuis sporten fit polsbanden enkelbanden gewichten notino

Doordat ik chronisch ziek ben, train ik trouw elke dag. Niet omdat ik het zo geweldig vind, maar omdat ik weet wat er gebeurt als ik die oefeningen niet doe. Ik word stijver, mijn spieren worden slapper en ik ben nog vatbaarder voor negatieve effecten dan dat ik normaliter al ben. Daarom heb ik de volgende fitnessuitrusting tools in huis waarmee ik veel oefeningen uit de sportschool mét grote fitnessapparaten, gewoon zonder kan doen: diverse dumbells, weerstandsbanden en pols- en enkelbanden in verschillende gewichten, gymbal, stabiliteitskussen, glijschijven, massagebal en natuurlijk een yogamat om comfortabel te liggen.

fitnessuitrusting thuis sporten fit planken oefening beginners gevorderden uitdagend maken

Ik denk dat ik het effect van de tools goed uit kan leggen dankzij de meest simpele oefening: planken. Het simpel planken ken je wel. Onderarmen op de grond, leunen op de tenen en je lichaam zo recht mogelijk houden. Lukt dat makkelijk? Plaats dan een stabiliteitskussen onder je armen, ga sideplanken met losse gewichten of een polsband, leg je voeten op een gymbal en strek je armen, plaats je voeten op glijschijven en beweeg je benen naar buiten óf plank met een buikspierwiel. Allemaal oefeningen waar jij een simpele oefening thuis heel uitdagend kunt maken.

fitnessuitrusting thuis sporten fit bridge oefening beginners gevorderden uitdagend maken

Een ander voorbeeld is de bridge. Je ligt op de grond, armen naast je lichaam, knieën gebogen en je heupen naar boven tot je dus een brug hebt. In het begin is die houding op zich al lastig vol te houden, maar zodra het makkelijker wordt, is dat een teken voor jou om het uitdagender te maken. Plaats bijvoorbeeld een gewicht op je bekken en probeer dan te planken. Of houd je armen gekruist voor je lichaam, leg je voeten op de gymbal of houd je benen uit elkaar en plaats er een GymBeam weerstandsband rond. Er zijn tal van apparaten waarmee jij soortgelijke oefeningen kunt doen. Google maar eens als je benieuwd bent naar meer inspiratie!

Trainen via YouTube video’s

Pamela Reif is denk ik wel de meest bekende YouTuber als het gaat om workouts passend bij elk level. Zo volg ik voornamelijk de beginner video’s, maar voor gevorderden zijn er ook echt tal van keuzes. Het zijn hapklare, duidelijke trainingen die gemiddeld tussen de 10 à 15 minuten duren; van yoga tot een intensieve trainingen.

fitnessuitrusting thuis sporten fit weerstandsbanden gymbeam notino

Wil jij al dansend werken aan jouw lichaam, dan raad ik je het kanaal POPSUGAR Fitness aan. Ik miste enorm het onbezorgd dansen wat ik vroeger deed, maar dankzij deze trainingen werk ik aan mijn gezondheid, train ik de juiste spiergroepen én dans ik er lekker op los. De video’s Growwithjo zijn net wat minder swingend, maar dankzij haar energie raak je zeker ook gemotiveerd.

Op de dagen dat ik extreem veel pijn heb en alles teveel is, dan helpen de stretch-video’s van Mady Morrison me enorm. Zo wordt de spanning op mijn spieren verzacht en merk ik dat ik effectief soepeler word. Hier gaat het echt om het in controle houden van je spieren en eigenlijk je complete lichaam.

Ik zit ‘s avonds ook wel erg lekker met mijn kopje thee onder een kleedje op de bank. Alleen als je bewegen weer in je reguliere routine versmelt, dan wordt de stap minder groot en herontdek je het fijne gevoel weer wat je creëert dankzij het sporten. Je kan het!

fitnessuitrusting thuis sporten fit routine tools

Disclaimer: zorg dat je je lichaam goed kent voor je thuis aan de slag gaat. Ik heb zelf ook begeleiding van een professional die meekijkt wat het beste is voor mij.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie