Tangle Teezer review | dé tools voor nat en droog haar

door Daphne - verdraaid mooi

Van dat vieze weer van de afgelopen weken smelt je natuurlijk niet, maar echt vrolijk wordt vooral je haar er zeker niet van. Daarbij is nat haar een stuk breekbaarder en moet je er dus extra voorzichtig mee doen. Een goede haarborstel is daarom belangrijk om jouw mooie lokken te beschermen en precies te geven wat het nodig heeft. Daarom heb ik drie haarborstels getest van Tangle Teezer. Ik vertel je er alles over een test of ik mijn natte lokken ermee gered zijn. Daarom lees je hier de Tangle Teezer review met The Original, Wet Detangler en de Scalp Brush.

tangle teezer review beloftes

Tangle Teezer zorgt ervoor dat het haar minder afbreekt, waardoor je haar voller en gezonder aan gaat voelen. Het is geschikt voor stijl, krullend en afro/kroes haar én voor mensen met haarextensions, pruiken en haarstukken. Ik heb van nature stijl tot licht golvend haar zonder extensions of iets dergelijks, dus daarmee ga ik de tools testen. Let op dat je producten niet gebruikt met hittetools. 

Tangle Teezer The Original Mini review | € 9,99

De naam zegt het al: dit is de eerste en gelijk de awardwinning borstel van het merk die je op zowel nat als droog haar kunt gebruiken. Het heeft gepatenteerde, innovatieve tweetraps tanden die het haar ontklit met een minimale breuk en schade. Daarbij zijn de tanden flexibel en van verschillende lengtes, waardoor ze gemakkelijk door het haar glijden. Zo blijft het haar glad, zacht en glanzend. 

tangle teezer the original mini review

De borstel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ik laat je hier de mintgroene mini variant zien. Doordat de mini variant lekker compact is, kun je het gemakkelijk meenemen in je handtas. Daarnaast is het een fijn formaatje voor mensen met kleine handpalmen (zoals ik!) en kinderhanden. Door het design past het gemakkelijk in de handpalm.

tangle teezer the original mini review

Ik gebruikte nog niet eerder een haarborstel zonder handvat en was daarom extra nieuwsgierig naar deze variant van Tangle Teezer. Juist zonder dat handvat heb je veel meer control over wat je doet met je haar. Zeker net na het wassen van mijn haar, wil ik de volledige controle hebben over mijn breekbare haar en dat gaat perfect. Daarnaast ben ik zelf linkshandig en dat is met dit design geen probleem. Je draait de borstel puur ondersteboven en hij past prima in je linker handpalm. Verder weegt de borstel echt niks, waardoor het een perfecte haartool is voor onderweg. 

Op droog haar vind ik de borstel al prettig, maar het maakt voor mij écht het verschil ten opzichte van andere borstels op nat haar. Pas dan merk je de kracht van de Tangle Teezer.

Tangle Teezer Wet Detangler review | € 14,99

Ik zei het aan het begin van de review al: nat haar is onwijs kwetsbaar en moet je daarom met de grootste voorzichtigheid behandelen. Deze borstel heeft 325 unieke, gepatenteerde flexibele tanden, waarmee je met gemak door alle klitten en knopen borstelt zonder het haar overmatig te beschadigen. 

tangle teezer wet detangler review

Het design van deze borstel is wel met een handvat. Zo hoef je niet bang te zijn dat je het uit je handen laat glijden onder de douche. De borstel is namelijk ook perfect voor het gelijkmatig verdelen van shampoo en conditioner door het haar. De naam is wat misleidend, want anders dan je zou denken, is deze borstel ook te gebruiken op droog haar voor zacht haar met een prachtige glans.

tangle teezer wet detangler review

De tanden van deze borstel lijken net wat zachter te zijn dan The Original. Daarnaast is het handvat aan de voorzijde net wat stroever dan de achterkant waardoor het minder makkelijk uit je handen glipt. Aangezien mijn kapper er erg op tegen was dat ik mijn haar borstelde onder de douche, ben ik ermee gestopt. Alleen met je handen kan je je conditioner nooit helemaal goed verdelen en daarom heb ik de Wet Detangler toch meegenomen onder de douche. En dat was een goede keus! Je haar is al een stuk vrijer van klitten voor je de douche uitstapt én het haarproduct is veel beter verspreid, waardoor het nog beter zijn werk kan doen. Daarom luister ik even niet meer naar mijn kapper, maar naar mijn gevoel, want wát een fijne tool!

Tangle Teezer Scalp Brush review | € 9,99

tangle teezer scalp brush review

Deze borstel is speciaal voor de hoofdhuid. Dat is namelijk dé plek waar oliën, roos en residu van haarstylingproducten blijft hangen. Als je dat niet goed aanpakt, dan blijft de ‘viezigheid’ zich ophopen en kan dat effect hebben op de conditie van je lokken, zoals de groei en glans. Deze borstel exfolieert de hoofdhuid en verwijdert de restjes haarstylingproducten.

tangle teezer scalp brush review

Door de korte tanden geeft de borstel een spa feeling, waardoor de hoofdhuid zachtjes wordt gemasseerd op de juiste punten van het hoofd. De lange tanden zorgen er juist voor dat de restjes verwijdert worden, waardoor de haarwortels weer kunnen ademen. Door het speciale, gevleugelde design heb je een goede grip op de borstel, zodat je zelf kunt variëren hoeveel druk je erop zet. Na het gebruik zal je hoofdhuid minder jeuken, bevat het geen restjes meer van onder andere haarproducten en voelt het frisser en gezonder aan. Ook deze tool kun je op zowel droog als nat haar gebruiken.

tangle teezer scalp brush review

De tanden aan de uiteinden van de lengtes zijn net wat dikker, waardoor je nog meer dat massage-effect kunt creëren. De tool werkt goed en is echt ideaal in combinatie met een shampoo om je hoofdhuid zeer goed te reinigen. Na gebruik kun je de borstel gemakkelijk afspoelen en droogmaken. Het effect en resultaat is prettig en goed én door het design heb je de volledige controle. Een spa feeling in je eigen badkamer dus!

Tangle Teezer is onder meer verkrijgbaar bij Kruidvat.

tangle teezer review ervaring

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

bychristiana 1 september 2021 - 08:00

Ik heb toevallig een tijdje geleden zo’n kleine borstel in gebruik gehad die dus lijkt op die mini tangle teezer. Ik vond dat hij op zich wel goed was in het ontklitten van het haar maar verder vond ik hem niet zo fijn, het gebeurde echt meerdere keren dat hij uit mijn hand schoot tijdens het borstelen, dus nu gebruik ik toch maar weer een ‘gewone’ haarborstel.

Reply
elisemayanne 1 september 2021 - 13:56

Ik heb deze ook en wil niks anders meer. Ik verlies veel minder haar.

Reply
Deb 1 september 2021 - 19:39

Wij hebben de original en de wet detangler. Ik gebruik ze vooral voor de dikke lokken van mijn dochter. Zelf heb ik genoeg aan een kamp met brede tanden 🤣, mijn haar gaat namelijk pluizen van een haar borstel (welke dan ook).

Reply
Natiza 3 december 2021 - 20:56

Ik ben echt altijd wel fan geweest van Tangle Teezer! Na 5 jaar gebruik ik nog steeds zelfde borstel

Reply

Plaats een reactie