Summerproof haar met Keune | Sneak Peek

door Daphne - verdraaid mooi

De zomer is voor velen de tijd van het jaar waar iedereen naar uit kijkt, maar je haar heeft het in dezelfde periode zwaar te verduren. Uv-stralen, zout en chloor in het water, en zand en wind kunnen het haar dof maken, uitdrogen en de kleur aantasten. Daarom komt Keune met tips om jouw haar zorgeloos door de zomer heen te laten gaan.

Warmte

We zijn dol op het strand, maar daar zijn helaas wel bijna alle slechte invloeden voor het haar aanwezig. Warmte en wind maken het haar droog en breekbaar en de zon zorgt ervoor dat het haar pigment verliest. Hierdoor wordt het dor en onhandelbaar. Zorg om deze reden altijd voor een leave-in conditioner of masker met een zonnefactor. Het haar is in de zomer extra droog en daardoor pluisgevoelig, om pluizen te voorkomen is het opsteken van het haar een goede tip.

Om het haar een echte oppepper te geven: doe voor het slapen gaan een leave-in conditioner in het haar en wikkel het hoofd in met huishoudfolie. De volgende

ochtend pas uitspoelen. Dit geeft een hydratie boost aan het haar.

Haarstijlen

De warmere maanden zijn ideaal om te variëren met haarstijlen. Van vlechten tot aan pony’s, opsteken, knotjes en buns. Tevens is het haar niet alleen beschermd tegen pluis, maar zorgt het er ook voor dat je minder gaat zweten. Een van de belangrijkste dingen tijdens de zomer is het gebruik van de juiste tools om je haar op te steken.

Gebruik een scrunchie in plaats van een elastiekje. Ook goed om te gebruiken is de invisibobble, pop band, snappees of zijde elastiekjes. Naast dat deze accessoires het haar niet beschadigen, ziet het er ook nog eens heel zomers en leuk uit.

Tips en favoriete items van Ilham Mestour
(Creative Director bij Keune)

  • Het gebruik van leave-in producten wordt aanbevolen, zoals de Care leave-in conditioner uit de Color Brillianz range. Of voordat je de zee of het zwembad in duikt is de Care Sun Shield Oil een aanrader. Dit maakt het haar waterafstotend en beschermt het haar tegen schadelijk chloor en zout.

keune-color-brillianz-range

  • Was het haar altijd met een anti chloor / zout shampoo en gebruik tijdens de vakantie meer hydraterende conditioners en maskers. Het Keratin Smooth masker bevat Keratine en Keravis voor optimaal herstel en bescherming. Ook geeft dit product het haar een diepe hydratatie en glans.

keune-care-keratin-smooth-mask

  • De Style Humidity Shield is een uniek product in de markt. Het werkt uitstekend tegen pluizen door luchtvochtigheid en het beschikt over een UV-filter.

keune-humidity-shield

  • Bij thuiskomst is een Miracle – Elixir behandeling, in een Keune salon, de manier om de glans en vocht weer terug in het haar te krijgen.
  • Vermijd het gebruik van hitte tools. De zomer is het ideale moment voor diverse wet look stylen. De Style Brilliantine gel leent zich hier perfect voor.

keune-style-gloss-brilliantine-gel

Zorg jij extra goed voor je haar in de zomer en is jouw haar summerproof?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

1 reactie

Sonja 26 juni 2019 - 20:00

Keune is HET kappersmerk! Echt hele fijne producten, vooral de stylingproducten.

Reply

Plaats een reactie