Summer ready met Douglas

door Daphne - verdraaid mooi
douglas-make-up-review-2

We zitten alweer zo’n maand in het officiële zomerseizoen, maar de echte warme zonnestralen hebben zich nog niet vaak laten zien. Toch houd ik, ondanks het weer, van een zomerse look. Geen tijd, zin, puf of zit het weer niet mee om wat zonnestralen mee te pikken, maar wil je toch een sunkissed effect simuleren? Dan kom je met de juiste poeders al vaak een heel eind. Ik hoop met een blush, bronzer, highligter en lipstick van de Douglas Collection dit effect te kunnen creëren.

Ik start blanco met puur een basis van foundation en concealer. Het oogschaduwpalette dat ik trouwens gebruikt heb, is ook van Douglas en de review ervan lees je hier. Na de basis zal ik stap voor stap een extra product op mijn huid aanbrengen. Ik start met de Sunkissed Matte Bronzer en dan de Cheek Me Up Blush. Daarna breng ik de Shimme & Shine Powder aan en sluit af met een zomerse Smart & Shine lipstick.

Douglas Sunkissed Matte Bronzer review

Met een blush krijg je normaliter een gezonde kleur op je gezicht, maar zonder bronzer krijg geen zonnige look. Met de bronzer zeg je dag tegen je bleke huidje en breng je de poeder aan op de plek waar de zon de huid kust. Anders gezegd: breng de bronzer aan als het cijfer drie vanaf je voorhoofd, richting je wang (over het algemeen onder je jukbeenderen) en eindig bij je kaaklijn.

douglas-sunkissed-matte-bronzer-review-1

Douglas heeft bronzers met een shimmer in de poeder en matte varianten. Ik heb voor het laatste gekozen, omdat ik vind dat het effect van die variant vaak het meest natuurlijk is. Ik laat je de Douglas Sunkissed Matte Bronzer in de tint 10 Honey Sand zien.

douglas-sunkissed-matte-bronzer-review

Deze bronzer is volgens Douglas een compact poeder dat smelt op de huid voor een gladmakende dekking, bescherming en voeding. Ik ga testen hoe ik de bronzer ervaar.

douglas-sunkissed-matte-bronzer-honey-sand-swatch-review

De swatch laat al duidelijk zien dat het erg gepigmenteerd is. Aan de linkerkant heb ik de bronzer wat geblend en rechts is de harde streep van het poeder. Deze tint zit tussen bruin en oranje in en past daarom prima bij mijn huidtint. Ook voelt het erg zacht aan, maar het is hierdoor gelukkig niet poederig.

douglas-sunkissed-matte-bronzer-review-2

Ik vind de bronzer erg prettig. Het brengt makkelijk, snel en vlekkeloos aan en blend makkelijk uit. Ik poeder mijn huid na het aanbrengen van de foundation bijna nooit af en dat gaat niet alle bronzers goed, maar hier merk je er niets van! De bronzer voelt inderdaad zacht aan, smelt in de huid en wordt daarom een met de rest van mijn huid. Top bronzer!

De Douglas Sunkissed Matte Bronzer is verkrijgbaar in twee tinten voor € 14,99.

Douglas Cheek Me Up blush review

Bij een zomerse look horen lichtroze getinte appelwangetjes die voor een gezonde blos zorgen. Lach in de spiegel en je weet gelijk waar je de blush het beste aan kunt brengen op je wangen. Soms kun je het ook gebruiken om je voorhoofd wat meer kleur te geven, maar dat ga ik vandaag niet doen.

douglas-cheek-me-up-blush-review-1

Van deze handige, kleine blushes zijn in totaal acht tinten. Ik laat je de Douglas Cheek Me Up Blush in de tint 8 Beauty Bush zien. Dit is een perzik roze blushtint.

douglas-cheek-me-up-blush-review

Deze blush is volgens Douglas een crème-achtige poederblush die perfect samen zou smelten met de huid en zorgen voor een dagelijkse dosis energie. Verder versterkt de tint de huid met een pure kleuruitstraling en biologisch gecertificeerde, hoogwaardige oliën. Verder stimuleert de blush volgens Douglas vier organische oliën om te beschermen, kalmeren, doen herleven en hydrateren. Ik ga testen hoe ik de blush ervaar.

douglas-cheek-me-up-blush-beauty-bush-swatch-review

De blush voelt boterzacht aan en is goed gepigmenteerd. Aan de linkerkant heb ik de blush wat geblend en rechts is de harde streep van het poeder. Ik vind de kleur ook goed matchen bij mijn huidskleur. Eigenlijk vind ik deze kleur bij veel huidtonen goed staan.

douglas-cheek-me-up-blush-review-2

De textuur van de blush is heel gelijkwaardig als met de bronzer. Het is een zachte poeder die je makkelijk aanbrengt, blendt en versmelt met de bronzer. Door de goede pigmentatie heb je erg weinig poeder nodig voor het gewenste effect.

De Douglas Cheek Me Up Blush is dus verkrijgbaar in acht tinten voor € 9,99.

Douglas Shimme & Shine Powder review

Zonder highlighter is de zomerse look niet compleet. Leuk hoor een highlighter in de winter, maar pas in de zomer weet je écht waarom je dit item op je huid aanbrengt. Dan komt de prachtige glow vaak pas tot zijn recht met de zonnestralen. Je kunt de highlighter onder andere aanbrengen op je jukbeenderen, cupidoboog en wenkbrauwbot. Ik ga het alleen op mijn jukbeenderen aanbrengen.

douglas-shimme-and-shine-powder-review-1

Ik kon niet veel highlighters vinden bij Douglas, maar ik heb toch een plaatje gevonden en laat je de Douglas Shimme & Shine Powder in de tint 2 Luminous Effect zien.

douglas-shimme-and-shine-powder-review

Deze highlighter geeft je huid volgens Douglas een stralende gloed en accentueert je natuurlijke schoonheid. Dat ga ik natuurlijk testen!

douglas-shimme-and-shine-powder-luminous-effect-swatch-review

Ik heb alle tinten los geswatcht en rechts nog een keer geblend aangebracht op de huid. Deze poeders zijn beduidend droger dan de eerder geteste blush en bronzer. Toch swatchen ze gelukkig prima, maar je moet het iets meer opbouwen om het gewenste effect te krijgen.

douglas-shimme-and-shine-powder-review-2

Ik heb de lichtste twee tinten gemengd en aangebracht op de jukbeenderen. Daar zie je ook een mooie, lichtroze glans. Door de subtiele glans kun je de highlighter ook gemakkelijk lichtjes over je gehele huid aanbrengen voor een volledige glow. Wil je jouw jukbeenderen dan toch meer laten knallen, dan kun je altijd eerst je kwast vochtig maken met settingspray voor je de highlighter aanbrengt. Voor mij had de highlighter iets romiger mogen zijn, waardoor het vaak ook meer opvalt. Zeker in de zomer. Desalniettemin doet het product wat Douglas belooft.

De Douglas Shimme & Shine Powder is verkrijgbaar in twee tinten voor € 14,99.

Douglas Smart Shine lipstick review

Roze is mijn favoriete kleur, maar dat lijkt me geen verrassing als je hier op mijn site zit. Het is ook mijn ultieme liptint voor de zomer. Daarom was het niet zo heel moeilijk om een kleur te kiezen die past bij een zomerse look.

douglas-smart-shine-lipstick-review-1

Douglas heeft diverse rozetinten in het assortiment. Van mat tot glanzend en van subtiel tot knalkleur. Ik laat je de Douglas Smart Shine lipstick in de tint 10 Pop Hug zien. Een glanzende knalkleur. Voor de oplettende kijker: deze tint draag ik al op iedere foto.

douglas-smart-shine-lipstick-review

Volgens Douglas is dit een intelligente lipstick (bestaat dat?) die niet alleen je lippen omhuld in een trendy glanskleur, maar ook de lippen verzorgt. De combinatie van een ultra-glanzend en een ultra-nat effect, zorgt volgens Douglas voor een intense kleur pay-off en een hydraterende werking op de lippen. De formule is verrijkt met wilde mango, dat bekend staat om zijn vochtinbrengende en verzachtende eigenschappen. Hierdoor is zichtbare herstellingsactiviteit op beschadigde droge lippen mogelijk.

douglas-smart-shine-lipstick-pop hug-swatch-review

De swatch laat het al zien: de tint knalt van het scherm! Links zie je de swatch met één veeg en aan de rechterkant heb ik de tint opgebouwd. Je kunt dus zelf bepalen wat je mooi vindt en bij je past.

Hieronder zie je twee close-up foto’s van mijn lippen. De eerste is direct gemaakt na het aanbrengen van de lipstick en de tweede na vijf uur.

douglas-smart-shine-lipstick-pop-hug-swatch

Ik heb een nieuwe favoriet in mijn stash! Deze lipstick is onwijs fijn! Het ziet er niet alleen prachtig uit met de glanzende finish, maar voelt ook heerlijk aan op de lippen. Ondanks de romige textuur blijft de lipstick verrassend lang zitten.

douglas-smart-shine-lipstick-review-2

Deze lipstick verzorgt je lippen en drogen ze zeker niet uit. Ook als de lipstick al een aantal uur op de lippen zit, blijft het fijn aanvoelen. Verder verdwijnt de kleur geleidelijk van de lippen en kun je het makkelijk bijwerken als dat nodig is na bijvoorbeeld een wat vettere maaltijd, zonder dat je de oude laag eerst moet verwijderen. Mijn lippen voelen zacht en gevoed aan. Een echte aanrader!

De Douglas Smart Shine lipstick is verkrijgbaar in zestien tinten voor € 12,99.

Ben jij ook enthousiast geworden en wil je ook voordelige make-up van Douglas in je stash? Ga dan naar de webshop of ren naar de dichtstbijzijnde store.

douglas-make-up-review

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTubeDit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

3 reacties

Tessa 22 juli 2019 - 09:33

wat een prachtige look heb je gemaakt. de blush en lipstick zijn echt prachtig

Reply
Lindaschrijfthetop 22 juli 2019 - 13:39

Ziet er mooi uit

Reply
Deb 31 juli 2019 - 07:38

Hele mooie zomerse look heb je ervan gemaakt! Ik vind de lipstick je echt prachtig staan. De blush is ook helemaal mijn kleur.

Reply

Plaats een reactie