Stop de tijd met Louis Widmer

door Daphne - verdraaid mooi
louis widmer intensief anti ageing review

Ik test veel verschillende soorten skincare, maar er zijn een paar merken die heel regelmatig terugkomen in mijn routine en daarom ook op mijn blog. Louis Widmer is zo’n merk. Een paar jaar terug liet ik je bijvoorbeeld al wat items zien uit de intensief anti-ageing lijn. Ik vond ze toen al dankzij de volle textuur en werking erg fijn, maar inmiddels past mijn leeftijd (en dus huid…) wat beter bij de werking van de producten. Ik duik opnieuw in drie producten en dan met name in de actieve ingrediënten uit deze lijn. 

Stop de tijd & huidveroudering 

Het ouder worden van de huid begint al rond je twintigste en gaat heel geleidelijk. Denk aan een verminderde celfunctie en dus minder microcirculatie, het verliezen van volume en dichtheid en diverse externe invloeden zoals UV-stralen.

tips tegen huidveroudering louis widmer intensief anti ageing review

De Louis Widmer intensieve anti-ageing lijn heeft een bewezen werking op het vroegtijdig voorkomen van huidveroudering. Daarom richt het zich op de rijpere huid, maar is het alsnog geschikt voor alle huidjes; mede dankzij de hele goede huidtolerantie. De lijn hydrateert, regenereert en beschermt de huid doeltreffend en vermindert rimpels en fijne lijntjes.

Actieve bestanddelen | Louis Widmer intensief anti-ageing

De lijn is verrijkt met zeven actieve bestanddelen die het verschil maken voor je huid, namelijk: 

  • biostimulatorencomplex
  • hyaluronzuur
  • groene thee-extract OM24
  • Matrixyl 3000
  • vitamine A
  • vitamine C
  • vitamine E

Hieronder leg ik ze allemaal uitgebreid aan je uit.

huidveroudering tips louis widmer intensief anti ageing review

Biostimulatorencomplex uitgelegd

Dit signature ingrediënt vind je terug bij veel producten van Louis Widmer en kun je in de ingrediëntenlijst terugvinden onder de INCI-naam: Collagen Amino Acids. Het bestaat uit negen aminozuren en dient als booster voor een stevige, gezonde huid. Het stimuleert de celactiviteit, bevordert de celvernieuwing en collageensynthese, verstevigt de huidbarrière en hydrateert de huid onmiddellijk. Zo staat het garant voor een maximale doeltreffendheid tot in de diepe huidlagen.

Hyaluronzuur uitgelegd

Een tijd geleden schreef ik al een uitgebreid artikel over de werking van hyaluronzuur, maar hier leg ik het je nog even in het kort uit. Er zijn twee varianten hyaluronzuur, namelijk korte keten met kleine moleculen en lange keten  met grotere moleculen. Hier is gebruik gemaakt van het laatste. Hyaluronzuur (INCI-naam:Sodium Hyaluronate) is een lichaamseigen stof dat langzaam afneemt wanneer je ouder wordt. Hierdoor wordt je huid droger, ontstaan rimpels en verliest je huid elasticiteit. Hyaluronzuur in skincare werkt dan ook regenererend, stimuleert de collageensynthese, hydrateert de huid intens, vormt een beschermende elastische film en verzacht de huid.

Groene thee-extract OM24 uitgelegd

Deze variant van groene thee (INCI: Camellia Sinensis) is een natuurlijke celbeschermer dat de natuurlijke anti-ageingfuncties behoudt, verzacht en stimuleert. Verder ondersteunt groene thee de herstelsystemen in de cellen, regenereert, werkt ontstekingsremmend en beschermt langdurig tegen vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt door schadelijke invloeden van buitenaf. OM24 is dan ook een antioxidant en is circa 200 tot 1200 keer krachtiger dan klassieke groene thee extracten. Verder is het 350 keer actiever dan vitamine E en 100 keer actiever dan vitamine C.

Matrixyl 3000 uitgelegd

Matrixyl 3000 is een antirimpel-bestanddeel en is een combinatie van meerdere ingrediënten, namelijk: glycerin, aqua, butylene glycol, carbomer, palmitoyl tripeptide-1 en palmitoyl tetrapeptide-7. Deze ingrediënten zal ik ook nog los uitleggen, maar gecombineerd kunnen ze iets heel moois creëren. Het stimuleert namelijk het huideigen herstellingsmechanismen, stimuleert de huid om de eigen hydratatie te regelen en verhoogt zo de elasticiteit. Ook wordt de collageensynthese gestimuleerd. De huidstructuur krijgt meer volume en wordt steviger. Op die manier worden rimpels en onregelmatigheden als het ware van binnenuit opgevuld en zien er zichtbaar zachter uit.

Vitamine A uitgelegd

Vitamine A (INCI: Retinyl Palmitate) normaliseert de vroegtijdige verhoorning, verlengt de levensduur van cellen en voorkomt uitdroging van de huid. Verder regelt het de talgproductie en stimuleert het de bloedcirculatie. 

Vitamine C uitgelegd 

Vitamine C (INCI: Ascorbic Acid) is een antioxidant dat vrije radicalen neutraliseert, de huid lichter maakt en helpt bij onzuiverheden en pigmentvlekken. Ook maakt het de teint egaler, verbetert het de huidstructuur en zorgt het voor een egale teint.

Vitamine E uitgelegd

Vitamine E (INCI: Tocopherol en Tocopheryl Acetate) is een antioxidant en neutraliseert de schadelijke werking van vrije radicalen, regenereert de huidbarrière en stimuleert de huideigen herstelmechanismen. Ook vermindert het huidschade veroorzaakt door UV-stralen, verfijnt het de huidstructuur en wordt het vermogen om vocht in de huid vast te houden verbeterd. 

Producten uit de intensief anti-ageing lijn

De Louis Widmer intensief anti-ageing lijn bestaat uit zes verzorgingsproducten die allemaal vegan zijn. Daarnaast zijn vijf van de zes producten verkrijgbaar in een licht geparfumeerde en ongeparfumeerde variant. In dit artikel laat ik je het serum zien en twee producten die de dag- en nachtverzorging perfect aanvullen. Andere producten uit de lijn zijn de rijke dagcrème UV 30, de rijke nachtcrème en de oogomtrekcrème.

Louis Widmer Extrait Liposomal

Louis Widmer Extrait Liposomal review

Dit is een basisserum voor elk huidtype die de huid stevig en glad maakt, de huidstructuur verbetert, intensief hydrateert en rimpels vermindert. Het resultaat is een stralend frisse en gladde huid die bijzonder aangenaam aanvoelt. Je kunt het zowel overdag en ’s nachts gebruiken. 

De formule heeft een vrij gelly textuur, waarbij je slechts één tot twee pompjes nodig hebt voor het gewenste effect. Bekijk de volledige ingrediëntenlijst, waarin ik naast de actieve bestanddelen ook de andere ingrediënten uitleg.

Louis Widmer Anti-Ageing Intensive Complex

Louis Widmer Anti-Ageing Intensive Complex review

Dit is een complex dat intensief werkt tegen rimpels, de huideigen herstelmechanismen stimuleert en de huidcellen beschermt. Het is speciaal geschikt voor de rimpelgevoelige huidzones en is geschikt voor zowel overdag als ’s nachts. Je kunt het dan ook lokaal op de huid gebruiken of zelfs als kuur. 

De textuur van de formule is vrij vol en smeert ook zo uit. Het is al ruim 3,5 jaar geleden dat ik dit complex getest heb, maar ik weet nog dat ik de tube opengeknipt heb om de laatste restjes eruit te halen. Zó fijn vond ik hem! Nu ik de 30 gepasseerd ben, merk ik dat ik hem extra goed kan gebruiken en erg blij ben dat hij nog steeds zo fijn is! Bekijk de volledige ingrediëntenlijst, waarin ik naast de actieve bestanddelen ook de andere ingrediënten uitleg.

Louis Widmer Pigmacare Skin Tone Balance

Louis Widmer Pigmacare Skin Tone Balance review

Dit product werkt tegen pigmentvlekken en verbetert dan ook de huidstructuur, hydrateert en zorgt voor een egale teint. Je kunt de Pigmacare Skin Tone Balance acht weken lang als kuur gebruiken, waardoor het pigmentvlekken doeltreffend vermindert. Gebruikt het dan zowel overdag als in de nacht.

Qua textuur is deze formule net wat lichter dan de Intensive Complex, maar heeft ook een fijne lichte crèmetextuur. Een tijd geleden heb ik het als kuur gebruikt met een positieve uitwerking als gevolg. Het is geen wondermiddel dat alles laat verdwijnen natuurlijk, maar het draagt wel bij aan het verhelderen van de huidteint. Eigenlijk ben ik vooral benieuwd wat het bijvoorbeeld over 5 of 10 jaar met mijn huid doet. Bekijk de volledige ingrediëntenlijst, waarin ik naast de actieve bestanddelen ook de andere ingrediënten uitleg.

Alle producten shop je via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt en online bij onder meer Etos en DA. Lees ook de andere Louis Widmer reviews.

stop de tijd met louis widmer intensief anti ageing review

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie