Stoom stijltang | heeft het meerwaarde? 

door Daphne - verdraaid mooi
babyliss steam straight stijltang review

Dat je haar stylen met hittetools niet het allerbeste voor je haar is, weten we stiekem allemaal. Al zijn er genoeg producten die je haar goed beschermen. Ook ik stijl mijn haar een paar keer per week, maar blijkbaar zijn stijltangen met stoom een stuk beter voor je haar. Daar ben ik nieuwsgierig naar en ga ik voor je testen! Daarom lees je hier de Babyliss Steam Straight stijltang review met het typenummer: ST492E.

Gebruik altijd een hittebescherming

hittebescherming haar olaplex no7 bonding oil hittebeschermer

Voor welke tool je ook kiest: de juiste hittebescherming voor je haar is een must. Hitte kan je haar namelijk lelijk beschadigen, waardoor het onder meer sneller afbreekt en de natuurlijke glans verliest. Daarom gebruik ik de Olaplex No7 Bonding Oil, die je haar beschermt tot een temperatuur van 330 graden. De meeste stylingproducten gaan tot 220 graden, dus daarmee zit je goed! Daarnaast vermindert het pluizig haar, is ook UV beschermend, versnelt de föhntijd en verhoogt de glans, kracht en zachtheid.

Babyliss Steam Straight specs

babyliss steam straight stijltang review stoom meerwaarde

De Babyliss Steam Straight is een stijltang die stoomt, waardoor het voor extra hydratatie zorgt tijdens het stijlen. Daarom is het speciaal geschikt voor dun, fijn of breekbaar haar. Nadien ziet je haar er verzorgd en glanzend uit. Ik raad je wel aan om gedemineraliseerd water te gebruiken, zodat er geen kalkaanslag komt. Dat shop je bijvoorbeeld bij AH voor € 0,45 | 1L.

babyliss steam straight stoom stijltang reservoir zo werkt het

De platen zijn keramisch en die staan erom bekend een goede warmtegeleiding te hebben en slijten niet snel. Daarnaast zit er ook een kammetje bij die je over de platen kunt schuiven. Vind je dat niet fijn, dan kun je hem er gewoon afhalen. Je kunt kiezen uit vijf temperatuurinstellingen, namelijk 150, 170, 190, 210 en 230 °C. Met die hitte is een warmtemat wel zo fijn en die zit er gelukkig bij! Verder is het draaibare snoer 2,5 meter lang (top!) en weegt het (zonder water) 570 gram.

babyliss steam straight stoom stijltang specificaties gewicht platen temperatuur

Review Babyliss Steam Straight stijltang

Wat is dat kammetje handig! Zeker als ik veel haast heb of mijn haar snel wil doen en daarom niet elke pluk afzonderlijk wil kammen, werkt dat echt ideaal. Ik trek ook geen haren uit mijn hoofd en er ontstaan geen klitten. Ideaal!

babyliss steam straight stoom stijltang hydrateer haar

Ik heb lang getwijfeld om een stoom stijltang te kopen door het gewicht. Alleen is het reservoir van deze variant zo klein, dat je niet veel verschil zult merken. Je vult hem trouwens gemakkelijk met het pipetje wat je erbij ontvangt. 

De vraag die me het meest bezighoudt, is: heeft die stoomfunctie echt een meerwaarde? Ja en nee. Qua resultaat merk ik namelijk tijdens en na het stijlen niet veel verschil ten opzichte van een normale variant. Alleen door het feit dat die stoomfunctie ervoor zorgt dat je je haar minder beschadigt en meer hydrateert, heeft het zeker een meerwaarde. Zolang ik mijn haar er niet minder goed in model krijg of er raar door gaat zitten (wat dus gelukkig niet het geval is), heeft zo’n stoom stijltang daarom zeker een meerwaarde.

babyliss steam straight stijltang review resultaat effect

De Babyliss Steam Straight stijltang shop je op notino.nl voor € 88,13.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Babs 20 januari 2022 - 14:49

Mooie stijltang, ook dat kammetje is handig! Ik had ze ook gezien, vroeg mij ook af of dat beter zou werken, fijne review!

Reply
bychristiana 22 januari 2022 - 07:41

Oeh dit vind ik heel interessant. Ik zit al een tijdje te denken over een nieuwe tang, omdat mijn huidige tang eigenlijk na zoveel jaar wel aan vervanging toe is. Ik heb zelf heel dun haar dus wellicht is dit iets voor mij.

Reply
Deb 24 januari 2022 - 18:41

Ik vind jouw haar zo mooi! Ik zou wel eens willen zien hoe jij jouw haar doet. Misschien wil je er een keer een filmpje van maken.. ik ben er namelijk super onhandig mee 🤣.

Reply
Natascha - Beautyopinie 24 januari 2022 - 20:27

Ik heb de Steampod en vind hem echt fantastisch! Voor mij heeft de stoom dus meerwaarde haha.

Reply

Plaats een reactie