St. Moriz Tanning Mousse review

door Daphne - verdraaid mooi
st moriz tanning mousse review-1

Ik ben dol op het gebruik van zelfbruiners, want niets is zo mooi als een zongebruinde huid als je het mij vraagt. Daarom test ik met liefde self tan producten en vandaag lees je hier de St. Moriz Tanning Mousse review in de kleur medium.

Je kunt bij St. Moriz kiezen uit een lotion en mousse en uit twee verschillende tinten, namelijk medium en dark. De medium variant is geschikt voor de lichte tot medium huidtint en de dark variant is geschikt voor de medium tot donkere huidtint. Bij de medium tanning mousse die ik je vandaag laag zien is het belangrijk om ook een speciale handschoen te gebruiken. Zo krijg je namelijk het mooiste en vooral meest egale effect. We willen er na gebruik natuurlijk niet uitzien als een gevlekte koe.

st moriz tanning mousse review-3

St. Moriz belooft met deze tanning mousse een prachtige, natuurlijke bruine huid. De mousse zou zacht en licht zijn, waardoor je het gemakkelijk en zonder vlekken aan kunt brengen. Daarnaast hydrateert het volgens het merk de huid, is het geurvrij en verrijkt met olijfmelk en vitamine E.

st moriz tanning mousse review-2

Aanbrengen St. Moriz Tanning Mousse

Zorg dat je je huid hebt gescrubd voor je begint met het aanbrengen van de zelfbruiner. Daarbij is het ook belangrijk om droge, ruwe plekken eerst voor te behandelen, zoals je ellebogen, knieën en voetwreven. Dit kun je gewoon doen met een reguliere bodylotion, zodat die zones niet teveel product opzuigen. Breng de mousse aan op een handschoen en breng het met draaiende bewegingen gelijkmatig aan op het lichaam en gezicht. Let op dat je wel snel werkt om vlekken te voorkomen. De kleur ontwikkelt zich in vier tot zes uur, waarbij je in die tijd contact met water, zweet of andere huidproducten moet vermijden. Na die tijd neem je een lauwe douche met puur water (dus geen zeep!) om de hulpkleur te verwijderen.

st moriz tanning mousse review-4

Review St. Moriz Tanning Mousse medium

Deze zelfbruinende mousse is geschikt voor het gezicht en lichaam. Ik testte het op één been, zodat je goed kunt zien wat het product doet. Ik bracht de mousse aan op mijn rechterbeen.

st moriz tanning mousse review

Het effect dat je nu ziet, is slechts één laagje. De kleur is namelijk ook goed op te bouwen. Let er wel op dat je wel een aantal uur wacht tot je het product opnieuw aanbrengt, omdat het de kans moet krijgen om in te trekken en te ontwikkelen. De mousse is inderdaad heel licht en goed te verdelen over de huid. Doordat de mousse van zichzelf al bruin is, kun je goed zien waar je al wel en niet geweest bent. Helemaal geurloos vind ik het product niet, maar het heeft een licht tropisch geurtje. Dat matcht goed bij het product en vind ik zelf niet storend. Het heeft in ieder geval niet die typische zelfbruiningsgeur. Het effect was al vrij snel zichtbaar en is mooi egaal en zomers bruin zonder gekke vlekken of strepen. Ook bleef de kleur een aantal dagen goed zitten. Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je doucht en daarbij je benen grondig mee wast. Kortom: een fijn product, waarvan ik alvast een back-up gekocht heb voor komende zomer!

De St. Moriz Tanning Mousse is verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 8,99.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Rachel 20 augustus 2020 - 11:49

Hele subtiele kleur, niet extreem nep dus dat is wel fijn!

Reply
Jouvence 20 augustus 2020 - 18:12

Ik heb deze ook en vind hem erg fijn, al blijft die van Bondi Sands groot favoriet!

Reply
bychristiana 24 augustus 2020 - 10:42

Fijn dat deze kleur zo goed op te bouwen is! En wat een aantrekkelijke prijs ook, ik heb het nog nooit zien staan bij Kruidvat, maar dat is waarschijnlijk ook omdat ik nooit echt uitgebreid op zoek ben naar zelfbruinende producten.

Reply

Plaats een reactie