Squalan Body Oil review

door Daphne - verdraaid mooi
squalan body oil review

Squalan is voor mij dé ontdekking van het afgelopen jaar als het gaat om pure huidverzorging. En dan heb ik het niet over het ingrediënt, maar het merk. Inmiddels heb ik al vijf items mogen testen, waarvan zelfs een product die in de prijzen viel bij de Dutch Beauty Award. Extra leuk dat ik net op het randje van het jaar nóg een product heb ontdekt: de body oil. Wéér eentje die multifunctioneel is en slechts vier ingrediënten bevat. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Squalan Body Oil review.

Squalan Body is een droge olie die de huid voedt, verzacht en hydrateert en lijntjes en rimpels verzacht. Het wordt snel door de huid opgenomen zonder het af te sluiten. De vier plantaardige ingrediënten in de olie zitten boordevol antioxidanten, onverzadigde vetzuren en vitamine E. Doordat er verder geen ‘troep’ in zit, is het product geschikt voor elke huidtype; dus ook de zeer gevoelige.

Hier kun je het voor gebruiken | multitasker

In de inleiding zei ik het al: Squalan Body is een ware multitasker en kun je dan ook in heel wat situaties gebruiken, namelijk:

  • Na het scheren als je last hebt van bultjes of een branderig gevoel aan de huid. Dat geldt zelfs op de licht beschadigde huid, omdat het geen chemische stoffen bevat.
  • Als je last hebt van droge (eczeem)plekjes, dan raadt Squalan aan om die zones ’s ochtends en ’s avonds in te smeren, zodat de huid weer zacht en soepel wordt. Denk bijvoorbeeld ook aan droge handen, knieën en ellebogen.
  • Bij droge (eelt)voeten. Zo worden ze weer zacht, soepel en gehydrateerd. Squalan adviseert om sokken aan te trekken om vlekken aan je beddengoed te voorkomen. Daarbij kan de olie zo nog beter in de huid trekken.
  • Als massageolie. Sommige massageoliën doen eigenlijk niet veel voor de huid, maar bij Body is dat natuurlijk niet het geval; integendeel. Daarbij smeert het makkelijk uit.
  • Bij luieruitslag of andere irritaties bij baby’s en kinderen. Dankzij die toegevoegde, mooie ingrediënten kun je het dus zelfs toepassen op een tere babyhuid.
  • Als aftersun, dankzij de omega vetzuren en vitamine E voedt en hydrateert het de huid niet alleen, maar laat de verbrande huid ook sneller herstellen.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. 

squalan body oil ingredienten review

Vitis vinifera seed oil (1), oftewel druivenpitolie, is een antioxidant met een antibacteriële werking. In de olie zit een extreem hoge hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 6) en vitamine E. Het is een lichte olie met een fijne structuur die gemakkelijk door de huid opgenomen wordt. Verder stimuleert het de doorbloeding van de huid, waardoor ze haar natuurlijk glans behoudt of juist terugkrijgt.

Cocos nucifera oil (2), oftewel kokosolie, voedt de huid intensief en brengt de droge of vochtarme huid weer in balans. Verder wordt het bindweefsel versterkt en is het een goede massageolie. Ook is kokosolie geschikt voor de gehavende huid, omdat na het aanbrengen de zwelling en roodheid verminderd wordt na bijvoorbeeld een lichte verbranding of kneuzing.

Hibisus sabdariffa seed oil (3), oftewel hibiscuszaadolie, is rijk aan linolzuur, oliezuur en vitamine E. Linolzuur, oftewel omega 6, is een essentieel vetzuur voor wondgenezing en voor een gezonde celopbouw. Oliezuur, oftewel omega 9, is één van de belangrijkste vetzuren voor zowel de binnen- als buitenkant van ons lichaam. Vitamine E is een antioxidant die de cellen beschermt en onstekingsremmend en pijnstillend werkt. Ook worden ruwe en droge plekjes verzacht en fijne lijntjes verminderd.

Squalane (4), oftewel squalaan is een olie die van nature in je huid zit en afneemt naarmate we ouder worden. Het is voor heel wat huidtypen geschikt; de droge huid wordt minder droog en de vette huid minder vet. Oftewel: je huid vindt zijn natuurlijke balans terug. Squalaanolie hydrateert enorm, verbetert het herstellend vermogen, vermindert rimpels en fijne lijntjes, herstelt de elasticiteit en laat de huid stralen.

Review Squalan Body Oil

squalan body review oil olie

Body is al een ware multitasker, maar ik heb het voor nóg wat anders gebruikt. De oven was warm en dat vond mijn pols ook. Daarom heb ik tijdens de herstelperiode de olie regelmatig aangebracht om de huid zacht en soepel te houden, zodat het zo sneller kon herstellen. Als het bij een verbrande huid door de zon kan, dan vast ook bij een verbrande huid door klungeligheid… 😅 En dat had ik goed gegokt!

Ik sta er gewoon versteld van hoe goed een product kan zijn met zo weinig ingrediënten. Waarom kunnen andere merken dit niet en gooien ze zoveel troep in de formule? Dat moet anders kunnen… Dat kan anders! Kijk maar naar Squalan. Tijdens het typen betrap ik mezelf erop dat het echt op een voorgekauwd verkooppraatje lijkt, maar ik ben gewoon écht zo enthousiast en verbaasd tegelijk. Ik gebruik de olie dan ook echt voor van alles. Droge nagelriemen? Body. Verbrande huid? Body. Droge hielen? Body. En ga zo maar door! Zeker in de winter, waarbij alles zo snel droog is, wil ik me hier echt in onderdompelen. Ik ben fan! 

Je shopt de Squalan Body Oil op squalan.com voor € 39,00 | 200 ml en bij geselecteerde Squalan verkooppunten, die je hier vindt. Squalan is 100% plantaardig en dus vegan, draagt het Allergy Certified logo, bevat geen parabenen, alcohol en parfum en is dierproefvrij. Lees ook de andere Squalan reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Matanja 8 februari 2023 - 09:28

Dankjewel voor deze review!
Eindelijk nog een product waar geen troep inzit en wat goed is voor je huid.( naast Uncover Skincare) Deze body olie ga ik dan ook zeker bestellen….

Reply
Natascha van Zijtikt.nl 10 februari 2023 - 20:05

Jaaaa, ik ben helemaal gek van deze olie! Ook erg geschikt voor tere kinderhuidjes 😉

Reply

Plaats een reactie