SLA Paris review | concealer, foundation en blush

door Daphne - verdraaid mooi

Toen ik vorig jaar naar de Beauty Trade Special in Utrecht ging, maakte ik al even kennis met het, voor mij en in Nederland, nieuwe merk SLA Paris. Toen ik een paar weken geleden naar de distributeur van SLA Paris Nederland ging, vroeg ik jullie op Instagram Stories of jullie dit merk kende. Maar liefst 87% stemde voor nee en jullie lieten me weten het meest benieuwd te zijn naar de blush. Die laat ik je vandaag zien, samen met de foundation en concealer. Daarom lees je hier de SLA Paris review met de Blush Pink In Cheek, Photo Foundation Perfect Glow en de Concealer Corrective Perfect Glow.

Alle make-up producten zitten verpakt in een matzwarte, kartonnen verpakking. Hierop vind je meer informatie over het product en de bestanddelen. Ook vind je daar een stappen-nummering. Ben je dus een beautyleek en weet je niet welke stappen je moet volgen, dan helpt SLA Paris. Foundation is bijvoorbeeld stap twee, terwijl de blush stap vijf is. Ik gooi de stappen in deze review een beetje door elkaar, door eerst de concealer te laten zien. Daar zoom ik namelijk in op de ogen, terwijl ik je verder full-face aanzichten laat zien.

SLA Paris Concealer Corrective Perfect Glow review | € 21,00 – 8 ml

sla paris concealer corrective perfect glow review

De concealer is verkrijgbaar in vier tinten, waarvan ik je de lichtste tint laat zien: 10 Light Beige. De hydraterende formule met vitamine E, anti-aging en anti-oxiderende eigenschappen, is licht, comfortabel en geschikt voor alle huidtypes. Zo worden donkere kringen geneutraliseerd, pigmentvlekken verborgen en fijne lijntjes gladgestreken en opgevuld. Verder is de afwerking mat en natuurlijk.

sla paris concealer corrective perfect glow swatch 10 light beige

Op de afbeelding hierboven vind je de swatch van zowel de concealer (rechts), als de foundation (links) die ik je later in het artikel laat zien. Zo kun je goed het verschil van kleur beoordelen. De textuur is licht en de dekking lijkt op mijn hand goed te zijn.

Hieronder vind je twee foto’s. Op de eerste foto draag ik geen concealer en op de tweede foto bracht ik de Perfect Glow concealer aan. Mijn wenkies heb ik gestijld met de SLA Paris Artbrow Skinny Pen Aquaresist in de kleur 50 Ash Bronde. Die review volgt nog!

sla paris concealer corrective perfect glow swatch 10 light beige review-1

De applicator is heel flexibel en buigt zo gemakkelijk met de contouren van je huid mee. De foundation is in veel meer tinten verkrijgbaar dan de concealer en dat is jammer. Hierdoor is zelfs de lichtste concealer donkerder dan de op één na lichtste tint is van de maar liefst dertien tinten. Onder mijn ogen zou ik dan ook een nog lichtere concealer nodig hebben, omdat die zone juist lichter zou moeten zijn dan de rest van je gezicht. Voor de andere oneffenheden is deze concealer wel goed. Ondanks de kleur zie je dat mijn donkere kringen geneutraliseerd zijn en de dekking medium te noemen is. De finish is sheet-mat en de textuur valt goed uit te blenden.

SLA Paris Photo Foundation Perfect Glow review | € 35,50 – 30 ml

sla paris photo foundation perfect glow review

De foundation is verkrijgbaar in dertien tinten, waarvan ik je tint 02 Golden Porcelain laat zien. De textuur is ultralicht, zijdezacht, hydraterend en geschikt voor elke huidtype. Ook zeker voor de gecombineerde en vette huid. Het geef je huid een intense uitstraling en langdurige matheid zonder een cakey effect. Ook deze formule is, net als de concealer, verrijkt met hydraterende ingrediënten, vitamine E, anti-aging en anti-oxiderende eigenschappen. De dekking is volgens het merk medium en kun je opbouwen tot een volledige dekking.

sla paris photo foundation perfect glow swatch

Op de afbeelding hierboven zie je de swatch van de foundation. Het verschil in kleur met de concealer, kun je op de foto zien onder het kopje van de concealer. De verpakking is van glas, dat een luxe uitstraling heeft en de foundation doseer je gemakkelijk met het pompje. Tegelijkertijd kun je hygiënisch werken.

SLA Paris adviseert om het product eerst met je vingertoppen te verwarmen en dan op de huid aan te brengen. Dan kun je het blenden met een blendingspons of kwastje. Ik ben dwars geweest en heb de foundation aangebracht zoals ik altijd doe. Dus zonder voor te verwarmen, heb ik het op de huid aangebracht en dan met mijn vingers geblend. Dan wordt het product natuurlijk wel wat warmer en smelt het mooi in de huid. Wil je de dekking verhogen? Dan adviseer ik je om een blendingspons te gebruiken.

Hieronder zie je twee foto’s naast elkaar. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen.

sla paris photo foundation perfect glow swatch review

De rode blos op mijn wangen is verdwenen en de oneffenheden rondom met neus en op mijn kin zijn weg. De formule van de foundation vind ik echt top. Het heeft een fijne, lichte textuur die makkelijk uitblendt en die je makkelijk kunt opbouwen. Ik ben normaal gezien niet zo’n fan van matterende foundations, maar met deze variant behoud ik het gehydrateerde gevoel van mijn huid. Daarbij is de finish zo mooi en subtiel dat het net lijkt of je geen foundation aangebracht heb. Zo behoud ik de gezonde uitstraling van mijn huid en heb ik toch een mooie dekking. Ik heb dus eindelijk een matterende foundation gevonden die voor mij werkt!

sla paris photo foundation perfect glow swatch review-1

SLA Paris Blush Pink in Cheek review | € 25,50

sla paris blush pink in cheek review

De blush is verkrijgbaar in acht tinten, waarvan ik je tint 02 Rosewood en tint 03 Dune laat zien. Het heeft een ultra gepigmenteerde formule die onwijs zacht is, intense kleuren laat zien en de huid een gezonde glans effect geeft.

sla paris blush pink in cheek review-1

De blush zit in een glanzend zwart doosje met kliksluiting met aan de binnenzijde een spiegeltje. Hieronder zie je de swatchfoto van beide tinten: links tint 02 Rosewood en rechts tint 03 Dune. Ik heb zowel een harde swatch als een geblende swatch gemaakt.

sla paris blush pink in cheek swatch review

Beide tinten heb ik ook aangebracht op mijn wangen met de Photo Foundation Perfect Glow als basis. De tint op mijn lippen is de SLA Paris Shiny Ink Coat in de tint 02 Blake.

sla paris blush pink in cheek swatch review-1

Ik test regelmatig blushes, maar ik heb volgens mij nog nooit een blush getest die zo onwijs goed gepigmenteerd is. Daarom was ik in eerste instantie te enthousiast en leek ik wel op een barbiepop, oeps! Er is dus geen woord aan gelogen bij ‘ultra gepigmenteerd’. Je hebt dus zo bizar weinig nodig voor een mooi pigment, dat ik volgens mij wel jaren kan doen met deze blush. Daarnaast blendt het mooi in de huid, voelt het zacht aan en is het resultaat natuurlijk. Echt toppers!

SLA Paris is verkrijgbaar bij geselecteerde salons en via slaparis.nl. Wat is jou eerste indruk van dit merk of kende jij het al?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

VWillemse 13 oktober 2020 - 09:50

Was benieuwd naar de blush, en deze zijn inderdaad echt heel mooi.
Vooral 03 Dune vind ik prachtig.
Fijn dat ze zo goed gepigmenteerd zijn ook.

Reply
bychristiana 13 oktober 2020 - 10:18

Ik vind het resultaat van de foundation erg mooi, maar jij hebt van jezelf natuurlijk al een heel mooie huid, lucky you! Haha, die blushers zien er inderdaad al in de verpakking ‘ultra gepigmenteerd’ uit. Met beleid aanbrengen dus;-)

Reply
Tessa 14 oktober 2020 - 11:02

Wat een prachtige blush kleuren! Vooral de roze is erg mooi

Reply
Bianca 16 oktober 2020 - 07:12

Dit merk zie ik steeds op Instagram voorbijkomen, ik vind vooral de blushes heel erg mooi x

Reply

Plaats een reactie