SLA Paris HOW TO palette review

door Daphne - verdraaid mooi
sla paris how to palette review-2

Het oogschaduwpalette dat ik je vandaag laat zien, werd bedacht door de oprichter van het merk SLA Paris en ondersteund door de expertise en trends van zijn make-up artiesten. Dan ligt de lat natuurlijk hoog… Bring it on! Daarom lees je hier de SLA Paris HOW TO palette review.

sla paris how to palette review

Het palette zit verpakt in een kartonnen verpakking met daarop meer informatie en de bestanddelen. De luxe uitstraling van het palette en dan natuurlijk ook het merk, zit hem in de inhoud van het kartonnen doosje. Daar vind je namelijk niet alleen het palette, maar ook een stoffen beschermhoes en een ‘how to’ boekje.

sla paris how to palette review-1

In dat boekje staat meer informatie over de verschillende kleuren en drie looks die stap voor stap uitgelegd zijn en je daarom gemakkelijk na kunt maken. Wat me wel direct opvalt aan de voorbeeldlooks, is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een transitiekleur in de arcadeboog. Terwijl daar de laatste tijd toch veel de nadruk op wordt gelegd bij looks.

sla paris how to palette review-3

In het palette vind je tien tinten, waarvan zeven glanzende en drie matte tinten. Daarnaast is er ook een doorzichtige primer en een luminizer toegevoegd; een soort highlighter. Het penseel heeft twee zijden met twee platte kwastjes die vrij stug zijn en harde haren hebben. Ik had hier liever nog een blendingkwast gezien in plaats van twee bijna dezelfde kwastjes.

Swatches en look

SLA Paris belooft een fijne, fluweelzachte en long lasting formule, waarbij de tinten goed in elkaar blenden. Daarnaast zouden de tinten zich ervoor lenen om zowel een subtiele, dagelijkse look te maken, als een smokey look.

sla paris how to palette swatch review

Op de afbeelding hierboven vind je de swatches. Van links naar rechts: Fixing Base (doorzichtig, niet zichtbaar) | Luminizer | Not So Innocent | Bae | Champagne Queen | Slay | Gold Digger | Real Gem | Friendzone | Turn Me On | Break The Rules | Post Bad

Letterlijk alle tinten swatchen met het grootste gemak en hebben een bizar pigment. Zelfs de laatste, zwarte tint! De eerste vijf shimmer tinten zijn wel wat poederig, dus tik je penseel goed af voor je de tinten aanbrengt om fall-out te voorkomen. Ik stoor me daar niet aan, zolang het pigment goed is. En dat zijn ze! Ik ga bij het maken van de looks wel de Fixing Base overslaan. Die lijkt wel wat opgedroogd en krijg ik niet goed op mijn vingers.

sla paris how to palette look review

Bij deze look draag ik het volgende:
Not So Innocent: onder de wenkbrauwen
Friendzone: transitiekleur in arcadeboog
Slay: bewegend ooglid van binnenste ooghoek naar het midden
Break The Rules: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
Turn Me On: midden van bewegend ooglid
Break The Rules: onder de ogen, buitenste ooghoek, naar binnen
Friendzone: onder de ogen in het midden, naar binnen geblend
Not So Innocent: binnenste ooglid

Review SLA Paris HOW TO palette

Het palette straalt luxe uit en voelt ook stevig aan. Aan de binnenzijde zit een grote spiegel en je sluit het palette met een kliksluiting. Het tweede deel van het palette vind ik zowel qua kleuren als qua finish een goede balans hebben. Alleen het eerste deel bevat veel lichte shimmertinten. Die kun je niet gebruiken om de primer mee te fixeren (mat wit is dan het beste) en niet om te gebruiken als transitiekleur. Dan heb je toch echt een wat lichtere, matte tint nodig die een mooie grens kan maken tussen de lichtste en donkerste tinten. Dat vind ik jammer, zeker omdat ik de kwaliteit verder echt goed vind. Wel kun je Real Gem heel lichtjes aantippen en goed blenden om toch nog een transitiekleur te creëren. Gebruik je de kleur daarna voor een hogere intensiteit, dan komt de kleur ook heftiger over en heb je toch nog een soort verschil in tint.

Verder zijn de tinten boterzacht en blenden ze goed in elkaar over. De kleuren blenden niet weg en de tinten kun je goed opbouwen. Ik vind zelfs de shimmertinten op mijn bewegend ooglid overkomen alsof ik ze met een vochtig penseel aangebracht heb en dat is zeker niet het geval. Deze glanzende intensiteit krijg je gewoon met een droog penseel!

Het SLA Paris HOW TO palette kost € 54,90 en is verkrijgbaar bij geselecteerde salons en via slaparis.nl. Benieuwd naar mijn mening over andere items van dit merk? Bekijk dan andere SLA Paris reviews op mijn blog.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 18 februari 2021 - 11:10

Mooi palette, heel draagbare kleuren ook! Je maakt ook altijd van die prachtige looks, ik doe het je niet na:-)

Reply
elisemayann 18 februari 2021 - 12:16

Mooie kleuren!

Reply
Babs 18 februari 2021 - 16:17

Wauw, wat een mooi palette is dit! Meestal vermijd ik die shimmer/ glanzende kleuren maar deze zien er wel heel verleidelijk uit!

Reply

Plaats een reactie